Utasbiztosítás
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 ... 80 81 82 ... 99 100 101   >
Üzenet
  MaciG | #201158 Üzenet | 2013-04-18 10:16:23 | Válasz a #201119. hsz-ra
Köszi!

Akkor már csak egy olyan kérdésem volna, hátha valaki tud benne segíteni.
A biztosítások típusánál különböző értékhatárok vannak (hogy mennyit térít a biztosító), ezek közül melyikeket érdemes választani? Az alap csomagok olyan 7-8milláig térítenek. Az elég ha esetleg történne valami?
  Eszes19 | #201159 Üzenet | 2013-04-18 10:49:47 | Válasz a #201158. hsz-ra Előzmény #201158
Szia!
A postán is lehet kötni utasbiztosítást, nagyon egyszerű.... itt megtalálod, hogy melyik csomag mit ad, baj esetén. 3 csomag közül lehet választani...

http://www.postabiztosito.hu/T.....tasok#tabs
  Eszes19 | #201160 Üzenet | 2013-04-18 10:49:47 | Válasz a #201158. hsz-ra Előzmény #201158
Szia!
A postán is lehet kötni utasbiztosítást, nagyon egyszerű.... itt megtalálod, hogy melyik csomag mit ad, baj esetén. 3 csomag közül lehet választani...

http://www.postabiztosito.hu/T.....tasok#tabs
  Rollo | #201170 Üzenet | 2013-04-18 17:44:05 | Válasz a #201158. hsz-ra Előzmény #201158
én ezekkel, hogy mi érdemes, sosem tudok mit kezdeni... mert hát ez tényleg tök egyénfüggő.
mert mit tudom én... aki azt gondolja, h kockázatosabban nyaral icon_biggrin.gif, az kössön olyat ami drágább és többet fizet. aki meg úgy érzi, h kutya baja se lesz, az meg vmi olcsót és cserébe kevesebbet nyújtót. akinek van eu egészségügyi kártyája, és úgy gondolja, h az elég, annak elég csak a csomagokra kötnie. vagy aki tökre nem bízik a görög eü-ben, az köthet egy olyat ami mindent áll.

szintén egyéni, h kinek mennyire számít, h baj esetén miért és mennyi pénzt kapna- na és, hogy ezért mennyit hajlandó fizetni biztosításként. függ anyagi helyzettől, személyiségtől, tényleg tök sok mindentől. (én pl. általában alap, vagy ahhoz közelítő biztosítást szoktam kötni, persze nyilván figyelve az ár/érték arányt azért).

van ezer biztosító, ezer lehetőség, nálad jobban senki nem tudja sztem, h mi a legjobb/legmegfelelőbb a számodra...
  MaciG | #201174 Üzenet | 2013-04-18 21:21:06 | Válasz a #201170. hsz-ra Előzmény #201170
Ha így nézzük a dolgot akkor szinte ez a fórum is felesleges, mert majdnem mindent meg lehet már találni máshol is a neten, felesleges megkérdezni hova utazzunk, mit nézzünk meg, mit vigyünk, mivel menjünk, melyik irodával,stb; mert ugye mindenkinek mások az igényei. De akkor meg minek is fórumozunk? icon_rolleyes.gif
  Pontikos | #201176 Üzenet | 2013-04-18 21:44:58 | Re:
MaciG írta:
Ha így nézzük a dolgot akkor szinte ez a fórum is felesleges, mert majdnem mindent meg lehet már találni máshol is a neten, felesleges megkérdezni hova utazzunk, mit nézzünk meg, mit vigyünk, mivel menjünk, melyik irodával,stb; mert ugye mindenkinek mások az igényei. De akkor meg minek is fórumozunk? icon_rolleyes.gif

Nem is hinnéd, de óriási részigazságod van benne - csak a fonákját kell nézni...
Anno elindult egy fórum (most beszéljünk csak a hellászéról az egyszerűség kedvéért) - a beszélgetés mellett elsősorban a cél az információk, élmények, gyakorlati tudnivalók megosztása, mert mi a mézesmókusnak írnánk le ezerszer olyan dolgot, amit már leírtak/leírtunk, vagy megtalálható máshol (és nem valami eldugott rejtekhelyre gondolok).
Elég csak néhány "klasszikusra" gondolni - utazhatok-e személyivel, elég-e az uniós eü kártya, vihetek-e vizet a repülőre, baj-e, ha a bőrönd kereke miatt nem fér a bőrönd a ketrecbe (...stb). Ezek mind-mind minimális időráfordítással megtalálhatók - arról nem is beszélve, hogy azért a hivatalos állásfoglalás hitelesebb, mint Micike legutóbbi élménye, miszerint az ő bőröndje 6 kilóval több volt, de nem foglalkoztak vele. Persze tudjuk, kinek a pap...

Van, akinek még nincs rutinja, vagy vannak dolgok, amik esetleg nem elérhetők magyarul, és tudjuk, hogy vannak sokan, akiknek nincs nyelvtudásuk - kulturált felvezetéssel ők sincsenek soha "távolabbi vidékre küldve", de igen, aki nem tudja a fórum és az ügyfélszolgálat közötti különbséget, akinek nincs ideje a saját nyaralására, aki mástól vár döntést, annak biza ezt újra és újra el fogjuk mesélni.

Biztosításnál mégis ki döntsön helyetted? Tessék: én mindig az utazásomnak megfelelően választok. Pl. alapesetben totálisan hidegen hagy, mennyi pénzt kapok, ha eltörik a lábam, ellenben repülős átszállás esetén számomra érdekesebb, hogy mi a helyzet, ha késik/elkallódik a csomagom. Ha éppen hegyet mászni indulnék, vsz. jobban érdekelne egyéb kitétel, mint ahogyan biztos van olyan ország/helyzet, ahol esetleg jogsegélyszolgálatra is "berendezkednék".

(Bocs a fél-offért mindenkitől.)
  Pontikos | #201177 Üzenet | 2013-04-18 21:46:32 | Re:
MaciG írta:
Az alap csomagok olyan 7-8milláig térítenek. Az elég ha esetleg történne valami?

Nyilván nem mindegy az sem, mi az a valami.
  Rollo | #201179 Üzenet | 2013-04-18 22:03:17 | Válasz a #201174. hsz-ra Előzmény #201174
hogy melyik irodával érdemes utazni, vagy mit érdemes megnézni, az élmény, az tapasztalás. egy jó fórumban mindenki leírja, amilye van, és az olvasó/kérdező eldönti, h neki az tetszős vagy sem-de a döntés mindenkinek a sajátja.

viszont az, h te önmagad 5 vagy 55 millióra szeretnéd bebiztosítani, mik a prioritásaid ebben, nem tapasztalás, hanem egy egyénfüggő, személyiségfüggő valami. legalábbis sztem, de aztán lehet, h mégsem az, és van erre már kialakult gyakorlati 'szabály'; na és az is lehetséges (nem gúnyolódom most egyáltalán), h egyszerűen nem értettem meg, h mire is vonatkozik a kérdésed pontosan.
  MaciG | #201182 Üzenet | 2013-04-19 09:37:49 |
Pontikos és rollo!

Úgy látom egy kicsit félreértettétek a dolgot, mert én nem azt kérdeztem, hogy "Hol kössek biztosítást?" hanem azt "Hol érdemes most utasbiztosítást kötni?". A kettő közt elég nagy különbség van.
És pont arra voltam kíváncsi, hogy kinek mik a tapasztalatai, mit ti is írtatok, hogy erre jó a fórum. (Hasonlóan ,mint pl. az utazási irodákkal kapcsolatban)

A másik meg mivel nem vagyok szakértő, így nem tudom még megsaccolni sem mennyi mondjuk egy kezelés költsége ha valaki eltöri mondjuk a lábát,stb, mert nyilván ha nagyjából tudnám akkor el tudnám dönteni melyik kell nekem.

Egyébként meg kár tovább feszegetni a témát, mert voltak akik adtak pár tippet (ajánlottak biztosításokat) és azok közt megtaláltam ami nekem kell.
  Pontikos | #201184 Üzenet | 2013-04-19 12:04:20 |
MaciG írta:
Úgy látom egy kicsit félreértettétek a dolgot, mert én nem azt kérdeztem, hogy "Hol kössek biztosítást?" hanem azt "Hol érdemes most utasbiztosítást kötni?". A kettő közt elég nagy különbség van. És pont arra voltam kíváncsi, hogy kinek mik a tapasztalatai, mit ti is írtatok, hogy erre jó a fórum. Egyébként meg kár tovább feszegetni a témát, mert voltak akik adtak pár tippet (ajánlottak biztosításokat) és azok közt megtaláltam ami nekem kell.

Pár oldallal előbb én is ajánlottam neked egy remek oldalt, bár tény, hogy annak nem jártam utána, mennyi a kezelési költség, ha eltöröd a lábad...
A hol érdemes most? - egyébként mit takar? icon_eek.gif Szerintem a netes biztosító-kínálatból, más szerint a bankodnál, a harmadik ember szerint a postán, a negyedik szerint meg fölösleges.
Nem a rosszindulat vezetett engem (gondolom, rollot sem), de ha mondjuk szűkítetted volna, hogy mi a szempont, akkor könnyebben lehet, hogy olyan is reagál, aki pont azokra kihegyezve szokott magának biztosítást kötni. Mint ahogyan adott barátommal pl. mi nem vitatjuk meg, ki milyet köt, mert tök mások a feltételeink/elvárásaink.
Tényleg nem bántó szándékú tanács, de az egyértelmű kérdés (az élet bármely területén) hamarabb szül egyértelmű választ, és kisebb rést hagy a félreértésekre.

Eddig egyébként még nem kötöttél soha? Vagy most utazol először külföldre? Vagy most van pl. olyan egészségügyi helyzeted/olyan terveid, amik miatt lehet, szükség lesz rá? Mert ha kezdésként ezeket is leírtad volna, az is sokat segít, meg akkor érthetőbb a tanácstalanság.

No de lényeg a lényeg, megtaláltad a tökéletes biztosítást, és mi mást is kívánhatna az ember, mint hogy ne legyen rá szükséged/szükségetek! icon_wink.gif icon_smile.gif
  Molnjan | #201188 Üzenet | 2013-04-19 13:16:03 | Válasz a #194521. hsz-ra Előzmény #194521
Tudjátok a dologban az a felháborító, hogy itt nálunk viszont MINDENKIT ellátunk.

Két szabály van:
1. Ugyan olyan feltételek alapján kell az ellátást nyújtani mint az adott ország állampolgárának.
2. Minden esetben kötelező ellátni a beteget, ha az nem halasztható és vagy maradandó egészségkárosodással jár.

Ez egy gumiszabály mert a károsodás mértéke nincs megszabva és egyetlen orvos sem meri azt mondani a betegre, hogy halaszható az ellátása mert azonnal gátlástalanul feljelentést tesznek. Nem hagyják magukat. Van rá pénzük, idejük és a végén még gazdagon is távoznak.

Teljesen egyetértenék azzal, hogy igen is lássunk el mindenkit, aki beteg, CSAK ebben csak az a bosszantó, hogy velünk meg külföldön szóba sem állnak, ha nem fizetünk vagy nincs biztosításunk. Ráadásul számunkra kinti kezelés nagyon drága, itt meg fillérekért végezzük el a vizsgálatokat, műtéteket, sokszor sokkal magasabb szinvonalon mint külföldön. Jönnek is ide mindenféle mondvacsinált indokkal nagyon gazdag országokból.

Az eü kassza meg lassan kiürül. Hab a tortán, hogy már egyre több magyar ember TAJ száma érvénytelen. Ott meg egyértelmű a szabály. Ha nem fizeted a TB-t, akkor érvénytelen lesz a TAJ számod, akkor is ellátnak, de behajtják rajtad az elmaradt befizetéseket. Arról még soha sem hallottam, hogy külföldi ellátás jogosságát vizsgálták volna és több milliós műtéteknél behajtották volna.

Ez a kontraszt nagyon zavar. Mert ez diszkrimináció. De mi nem jelentjük fel az adott ország eü intézményét, nincs rá pénzünk, időnk. Mi úriemberek vagyok hozzájuk képest. Szó nélkül fizetünk.
  H.apci | #201192 Üzenet | 2013-04-19 14:25:43 | Válasz a #201188. hsz-ra Előzmény #201188
Merő véletlen, hogy rájöttem, ez a hozzászólás nekem szól. Egyetlen problémám van; nem tudom, mit akartál mondani... icon_lol.gif icon_rolleyes.gif

Van az EU, s vannak a tagállamok, s ezek mindegyikében eltérő szabályok, törvények, költségviselési rendszer, stb mindenre, így az orvosi ellátásra is. Ehhez kell alkalmazkodnia a magyar turistának, s ennek figyelembevételével a számukra megfelelő biztosítást kiválasztani.

Az, hogy Magyarország kit, mikor, hogyan, mennyiért, és miért lát el, az nem ide tartozik, bár érdemes ezen elgondolkodni, hanem pl. a következő választások kampányához... icon_wink.gif
  Rollo | #201197 Üzenet | 2013-04-19 15:03:47 | Válasz a #201182. hsz-ra Előzmény #201182
én egyébként így hirtelen nem tudom úgy igazán, h mi is a különbség a két kérdés között. és az sem világos változatlanul, h miért tudná nálad jobban bárki más, h számodra hol és mi az érdemes és mitől válik azzá. legalábbis annyi infóból, ami a rendelkezésre állt, nem nagyon lehetett sztem alapos tanácsot adni.

no de ez tényleg nem is lényeg, hiszen a lényeg az, h sikerült megtalálnod a legesleget. icon_smile.gif

ne haragudj, ha bántó voltam.
  Wiskybol | #201353 Üzenet | 2013-04-22 22:40:18 |
Sziasztok! Vissza olvasgatva látom a dilemmát az utasbiztosítással kapcsolatba. Én mindig a GGR-rel utazom. Lekopogom még nem volt rá szükségem, de én utasbiztosítás nélkül nem utazom külföldre. Ha nyaralni megyek és EU-s országba a három csomag közül a középsőt választom, a célnak szerintem megfelelő. Bocs hogy így bele kotyogtam, de mint olvastam a fórum ezért is jó icon_smile.gif
üdv W

http://www.groupama-garancia.h.....pz?id=9033
  Vgz | #202054 Üzenet | 2013-05-10 12:49:23 |
Sziasztok!
Tanácsom csak annyi, hogy arra kell figyelni, nehogy utófinanszírozzott legyen a biztosítás. Tavaly Krétán egy barátomnak kiment a vála, mentő röngen helyrerakás közel 800€. Nekünk kellet ott kifizetni, biztosító itthon rendezte. Ez a K$H volt
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 ... 80 81 82 ... 99 100 101   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu