Szia!
Köszi, a Lomeniz Beach-ot ismerem, mert voltunk ott 2 hétig, csak a Blue-t nem tudtam hol van. Meg ugye azt hittem, hogy a kettő ugyanaz .Van weblapja a Blue-nak?
Üdv
Sziasztok Ferrari, Dian77 és természetesen mindenki más is!
Köszönöm a segítségeteket, az utóbbi napok a végső böngészés jegyében teltek.Egyre több szállás tetszett meg, aztán jöttek még újabbak, amik másokat kiejtettek, szóval nagy volt a dilemma.
Talán most már mondhatom, hogy megint igaz lett, hogy az első megérzésre kell hallgatni, ami nagyon megtetszett. Ez volt az Evi hotel. Köszönöm a börzés tippet Dian, onnan is merítettünk ötleteket a mérlegeléshez, így 2 maradt a legvégére. A Lymberia és az Evi Hotel. Most már 99% az Evi, ha minden igaz, akkor 1-2 napon belül le is foglaljuk.
Remélem a jó döntést sikerült meghozni, de ez, ha az égiek is úgy akarják, alig 2 hónap, és kiderül.
Szia Ferrari!
Amennyiben az Evi kerül lefoglalásra kedden vagy szerdán, (és erre hajlunk nagyon mostanság ), akkor júli 1 lesz az indulásunk, de olyan nehéz azt az 1 kis százaléknyi bizonytalanságot félretennem. Ezen agyaltam egész héten. Nekem minden szépnek és jónak tűnik, de olyan sok rossz kritikát kapott a különböző oldalakon, bár igaz, hogy ezek nagy része nem magyaroktól...de itt a Hellaszon is olvastam egy nem maradéktalanul elégedett véleményt. És nekem nagyon nem mindegy mire adom ki a nehezen összekuporgatott pénzecskémet... Nem egyszerű. Mert a másik válaszottunkról, a Lymberiáról pedig eddig csak külföldi vélemények voltak, magyar egyáltalán nem. Jó lett volna valaki olyantól hallani, aki ott volt, és itt is írogat, mert ez nekem hihetőbb, mint egy pontozási rendszer.
De az már tuti, hogy én júli 1-én Rodoszon szeretnék lenni, és még van két napom arra a kis százalékra, hogy meggyőzzem magam, hol fogok megszállni!
Tudom, hogy nagyon nehéz a döntés.
Sajnos a Lomeniz Blue-ról sem találtam magyar véleményt, csak angolok és olaszok kritikáját olvastam, sajnos ezek sem voltak túl jók.
Ráadásul rajtunk kívül még 2 család jön velünk és kicsit izgat a dolog, nehogy én legyek a bűnbak, bár ők is látták a prospektusokban, ők is olvasták az iroda ajánlatát, de az nem biztos, hogy valós.
Én szívesen mentem volna Rodosz városba, engem nem zavar nyüzsgés, de útitársaink ragaszkodtak ahhoz, hogy lehetőleg csendes helyre menjünk.
Alkalmazkodom hozzájuk, így esett a választás erre a szállodára.
Biztos jó döntést hozol, aludj rá egyet-kettőt, kíváncsi leszek, melyik mellett fogsz dönteni?
Mi idén másodszorra megyünk vissza rodoszra, mi nagyon beleszerettünk Falirakiba, főként azért mert nagyon szép a partja,
a lido star beach hotel szerintem jó választás van jó strandja és nincs horror árban.
július 25-én indulunk, addig még elég sokat kell aludni sajnos , de mostmár azért számolom én is a napokat.
A lomeniz beach hotelről én is olvastam, de elég sok negatív kritikát hallottam róla, persze külföldiektől.
De én úgy emlékszem hogy szinte majdnem hogy egybe van a blue val.
Jaj még annyit, hogy Kicsur, ha gondoljátok írok le pár árat ide,tavalyról hogy mi mennyibe kerül, nem tudom hogy e téren informálódtatok e.
de ártani nem árt:
- 6 üveges ásványviz : 5-6 E
- buszjegy faliraki-Rodosz:2E/fő/út
-piros komp Faliraki-Rodosz: 8E/Fő/út
- Étteremben: Egy korsó (nagy sör): 2-3E
-dobozos üdítő étterembe: 1,5-2 E
Megjegyzés: A rodosz belvárosi buszmegállójánál szinte rögtön ott van egy piac,onnan lehet megismerni hogy egy nagy kapuja van:
ott nagyon jó áron lehet megkajálni, és jól főznek.
Volt egy kedvenc tavernánk: 10 E/két főre, egy menü: hamburger+sültkrumpli+ egy nagy pohár cola
vagy ugyanez gyrossal
Szerintem ez nagyon megérte, és jó nagy adagokat is adtak,
Szóval érdemes körülnézni.
Belépő árak:
Ha van diákotok akkor vigyétek, nem kell nemzetközi, megkérdezik hogy honnan vagytok és akkor elfogadják.
ahol elfogadják:
-Rodoszi vár: 6E egy főre a belépő/diákkal ingyenes
-Lindoszi vár: 6E/fő/diákkal szintén ingyenes
-Pillangók völgye: 5 E/fő/na itt nem fogadják el sajnos
-Rodoszi aquárium: 6E/ itt is elfogadják
-Rodoszi várfal : 2E/fő itt is elfogadják a diákot
Mi nagyon sokat spóroltunk vele .
Vizisportok:
10E: négy főre : ilyen nagy kerek matracon húznak kb 10 percig
Ejtőernyő: 40-50 E: Falirakiban legalábbis
Amit én nagyon drágának találtam az a gyümölcsök:
60 cent volt egy darab alma :DDDD.
Szia Timike!
Ha erről a hotelről beszélünk: Hotel Lomeniz, akkor ez szerintem nem annyira vészes. Bár Te is írtad, hogy leginkább a külföldi vélemények alapján nyilatkoztál.
Klassz a listád, de ha nem haragszol kicsit kiegészíteném
Étterem: nem ez volt véletlenül az Általad említett hely? The best of the best ez volt a mi kedvencünk is .
Árak: 6-os csomag ásványvíz emlékeim szerint ( Lidl, Eurospar, Carrefour, Dia% ezek a legolcsóbbak ) kb. 2-2,5 EUR/csomag, a 1,5L-es kiszerelésben. De, ha jól emlékszem, akkor 1,45 vagy 1,65-ért is volt már itt ásványvíz. Az Általad említett 5-6 EUR/csomag még a kisebb üzletekben is 2-3 EUR/cs. volt, szerintem erre rosszul emlékszel. Étteremben viszont tényleg 1 EUR-t számolnak egy üvegért általában, bár volt, hogy a fogyasztástól függően ez grátisz lett. Az üzemanyag (igaz nekem 2008-as infóm van erről) csak minimálisan volt drágább, mint itthon.
Üdv:Ian
Köszönöm az infókat, kiegészítéseket, nagyon hasznosak, mert ezeknek még annyira nem jártam utána!
Képzeld Ferrari! DÖNTÖTTEM! vagyis döntöttünk....és valahogy olyan megkönnyebbülten érzem magam, mint amikor valaki jó döntést hoz, olyan meggyőződéses érzés.
Maradunk az Evi mellett. Annyira megtetszett, szinte mondhatni elsőre beleszerettem. Hát bevállalom a sok negatív kritika ellenére is! Te is bevállaltad a Lomenizt, mi is bátrak leszünk, aztán lehet, hogy aki mer, az nyer! Holnap megyek reggel foglalni, de már a nevünkre el van téve a szoba, mert érdeklődtem, és már csak 4 szabad szoba volt arra az időpontra! Így mi is júli 1-jén indulunk. Travel Service-szel. Még az is lehet, hogy találkozunk!
Kicsur!
Örülök én is, hogy sikerült választani, dönteni! Biztos nem lesz rossz, már csak azért sem, mert Rodoszon lesztek. Az pedig, hogy milyen lesz a nyaralás, szinte csak rajtatok múlik....A Youtube-n nincs az Evi hotleről egy kis film, mintha úgy emlékeznék!!!!
Ian | #132174 | 2010-04-26 18:26:35 | Válasz a #132169. hsz-ra
Szia Kicsur!
Mint ahogy mások is írták, alapvetően Rajtatok múlik a nyaralás hangulata. Ehhez a szigeten minden adott . Annyi kérésem lenne csak, hogy a visszatérésetek után egy hotelleírást írjatok légyszi ide: Rodosz és Kos szállásértékelés. Előre is köszönöm!
Jó készülődést!
Üdv:Ian