Utazás repülõvel
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 80 81 82 ... 141 142 143   >
Üzenet
  Bebe | #173903 Üzenet | 2011-08-23 12:54:50 | Válasz a #173902. hsz-ra
Ha jól emlékszem elég korán, 7 körül talán.....
  Bebe | #173905 Üzenet | 2011-08-23 13:54:33 |
Sziasztok! Még eggyel előtti témához szólnék hozzá. Nekem jó nagy bordó bőröndöm van és volt rajta gyári lakat is. Gondoltam így nem nyitogatják. Hát a szép új bőröndömet a lakat kapcsolódásánál szépen elvágták mert épp ez tetszett nekik. Semmit nem vettek ki belőle, csak ellenőrzés miatt...gondolom. Sajnos következő alkalommal is megnézegették, úgy látszik népszerű vagyok : ))
Szóval sztem tök mindegy ki mit csinál vele, mert ha úgy döntenek akkor sajna bele is nyúlnak.

Más: Útlevél teljesen felesleges, mert az utaslistában a megadott okmányok alapján azonosítanak. Ha meghibásodik a repülő.....hmmm.....hát Görögo. felé nem sok más helyen tud landolni hacsak nem bele a tengerbe, oda meg aztán végképp nem kell útlevél.
Én azt szoktam csinálni h. utazás előtt lefénymásolom az okmányainkat és eleve azt hordom magamnál. Ha ellopják a táskámat (ami még sose fordult elő ) akkor az eredeti okmányok teljes biztonságban le vannak adva a szállodában. Ott van a legjobb helyen sztem.

A görög rendőrt nemhogy az okmány, de még az sem érdekli ha szembemész a forgalommal.
  Tothrita | #173906 Üzenet | 2011-08-23 14:05:43 |
Pedig én is arra gondoltam, hogy a lakattal majd védekezek a kinyitás ellen, de akkor ezek szerint mindegy. Nyissák ki, ha akarják, csak ne vegyenek ki belőle semmit, mert mérges leszek!
És is lemásoltam az okmányainkat, de ha ellopják, nem tudom mennyire számít az, hogy van nálam másolat. A reptéren nem hiszem, hogy elfogadják.
Na igen, ha lezuhanunk, nem kell útlevél az tuti icon_smile.gif Akkor lehet, hogy nem viszek, hátha elhagyom icon_smile.gif
  Bebe | #173915 Üzenet | 2011-08-23 15:38:38 | Válasz a #173906. hsz-ra Előzmény #173906
Ja, bocsi én arra gondoltam, hogy ha a szállodában elteszik akkor az m eg is lesz. És a másolattal tudsz mászkálni mert úgysem kéri senki de azért mégis legyen valami azonosító....
A reptéren nyilván nálad van az eredeti : ))
Kényszerleszállásnál meg nem mész be az adott országba, mert nem léptetnek be meg ki amíg továbbmegy a repcsi. De ne legyen ilyen !!!!
  Tothrita | #173935 Üzenet | 2011-08-23 18:45:54 |
Ja, bocsi én meg arra gondoltam, hogy ha ellopják az irataimat a nyaraláskor, akkor hiába van nálam visszafelé a másolat, azzal nem engednek haza icon_smile.gif De gondolom ilyenkor be kell jelenteni és adnak valami jegyzőkönyvet, amivel talán hazajöhetek. Bár, az sem baj ha pár napot még maradnom kellene icon_biggrin.gif
  Adri79 | #174152 Üzenet | 2011-08-25 12:58:32 |
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, eddig nem nagyon sikerült 100 %-ig biztos infót találnom arról, hogy:
ha valaki visz laptopot a repülőn, akkor amellé lehet még egy hátizsákot vinni kézipoggyásznak, vagy a laptop már magában kézipoggyásznak minősül?

Köszönöm szépen! icon_razz.gif

Üdv.
Adri
  Bottakati | #174155 Üzenet | 2011-08-25 13:17:08 | Válasz a #174152. hsz-ra Előzmény #174152
Adri!

Nyugodtan vigyetek laptopot és hátizsákot is. Mi nem egyszer utaztunk már így, semmi gond nem volt.

Szép nyaralást!

bottakati
  Balazsbea | #174157 Üzenet | 2011-08-25 13:29:53 | Válasz a #174152. hsz-ra Előzmény #174152
Szia Adri!

Engem is izgatott ez a kérdés és az utazásunk előtt írtam a Malévnak és az Olympicnek is az ügyben. A Malév azt a választ adta, a laptop súlya beletartozik a felvihető kézipoggyász súlyába (ami személyenként 10 kg), de nem számít külön kézipoggyásznak. Ez azért volt érdekes, mert bár lemérték a kézipoggyász súlyát is a check-in pultnál, a laptopot nem kellett feltenni, így a régi szabályok érvényesültek inkább, amikor a laptopot díjtalanul lehetett a fedélzetre vinni. Az Olympic azt írta, a laptop nem számít bele a kézipoggyászba (náluk 8 kg), a saját, szabványnak megfelelő táskájában díjtalanul szállítható. Azért inkább magammal vittem a kinyomtatott válaszokat, de nem volt rá szükség, sehol sem volt ebből probléma.

A laptopot egyébként minden biztonsági ellenőrzéskor ki kell venni a táskájából és külön a szalagra tenni, sőt visszafelé Athénban már a fényképezőgépekkel és a kamerákkal is hasonlóképp jártak el, szigoríthattak valamit a biztonsági intézkedéseken. Ha Ferihegyen - inkább maradok a rövidebb névnél - nem szeretnétek áttapogatásos ellenőrzést, ne legyen rajtatok semmi fém, mert ha megszólal a kapu, ezt nem fogjátok megúszni. Egy-egy gomb talán nem számít, de egy fémet tartalmazó napszemüveg már igen, ezért ezt is érdemes levenni.

Nagyon jó utat kívánok, s már most nagyon várom a falassarnai és xerokambosi helyzetjelentést! icon_smile.gif
  Tothrita | #174159 Üzenet | 2011-08-25 13:45:12 |
Az jó, akkor az ékszerekre is besípol? Vagy az ezüst ékszer és a fém karóra az nem? Mert akkor lesz egy kis "vetkőzés" a reptéren, mire leveszem az ékszereimet... Nem esik nehezemre, de nem szívesen válok meg tőlük, mert van olyan, amit azóta hordok amióta megkaptam (emlék, örökség, babona).
  Bottakati | #174174 Üzenet | 2011-08-25 15:14:58 | Válasz a #174159. hsz-ra Előzmény #174159
Szia tothrita!

Ékszert, fém karórát, fémcsatos övet, stb. le kell venni, és a szalagon a dobozba kell tenni, mielőtt átmész az átvilágító kapun. Ha fémcsatos/díszes szandál vagy cipő van rajtad, azt is sokszor levetetik (jobb reptereken adnak ezért lábra húzható zacskót, hogy ne a padlón mászkálj, itthon sajnos ezzel még nem találkoztam).

Nagyon jó utat neked is!

Szia
bottakati
  Tothrita | #174176 Üzenet | 2011-08-25 15:26:02 | Re:
bottakati írta:
Szia tothrita!

Ékszert, fém karórát, fémcsatos övet, stb. le kell venni, és a szalagon a dobozba kell tenni, mielőtt átmész az átvilágító kapun. Ha fémcsatos/díszes szandál vagy cipő van rajtad, azt is sokszor levetetik (jobb reptereken adnak ezért lábra húzható zacskót, hogy ne a padlón mászkálj, itthon sajnos ezzel még nem találkoztam).

Nagyon jó utat neked is!

Szia
bottakati

Szia!
Nagyon szépen köszönöm az infót. Remélem kihullik a dobozból az ékszerem:( Olyat is írt itt valaki, hogy a beszálló kártyája tűnt el és meg kellett állítani a szalagot, el tudom képzelni, hogy ez velünk is megtörténik, csak hogy izgalmasabb legyen icon_biggrin.gif
  Verka | #174177 Üzenet | 2011-08-25 15:48:48 |
tothrita írta:
Az jó, akkor az ékszerekre is besípol? Vagy az ezüst ékszer és a fém karóra az nem?

A fém karóra az valszeg besípol. Bár én nem hordok órát, de fém hajcsat az bizony néha besípolt, és olyankor kérik, hogy vedd le.

Viszont az ezüst ékszer nem sípol be, teljesen fölösleges levenni. Rajtam is van mindig, de még soha nem kellett levennem. Amúgy meg ne parázz előre, ha majd ha ott leszel, úgyis látod, hogy előtted hogy mennek át a többiek, és mi van rajtuk! Mondjuk nem nagyon szoktam ilyesmit figyelni, de én még nem láttam, hogy bárki is fülbevalót, nyakláncot, vagy ilyeneket pakolászott volna le magáról. (Bár gondolom, ha hatalmas fémizék lógnak rajtad, akkor le kell venni, de kis ezüstékszerekkel semmi gond nem lesz.)
  Adri79 | #174208 Üzenet | 2011-08-25 19:56:40 | Válasz a #174155. hsz-ra Előzmény #174155
Szia bottakati!

Nagyon köszönöm a gyors választ icon_razz.gif
Remélem tényleg jól sikerül majd a nyaralás, köszi icon_wink.gif

Üdv.
Adri
  Adri79 | #174212 Üzenet | 2011-08-25 20:08:23 | Válasz a #174157. hsz-ra Előzmény #174157
Szia Bea icon_biggrin.gif

Nagyon szépen köszönöm a szokásos részletes választ icon_lol.gif Most már nyugodtabban visszük a laptopot a laptop táskába és hozzá még hátizsákot. Kicsit idegesített az a lehetőség, hogy csak simán be kell rakni a laptopot a hátizsákba.
A párom kitalálta, hogy idén vigyünk laptopot is, mert akkor a memória kártyát "tehermentesíteni" tudjuk a fényképezőben és mindig letöltögetjük aznap a képeket icon_wink.gif
Így viszont akár több ezer képet is képes leszek készíteni, de sebaj, legalább lesz mit nézegetni icon_wink.gif
Természetesen helyzetjelentés készül Falassarnáról és Xerocambosról icon_wink.gif

Anyukám biztos sípolni fog szegény, mert neki van egy csípőprotézisa, ami ugye fémből van. De nem nagyon akarják megérteni orvosi igazolás ellenére se, szóval őt mindig halálra "vizslatják".
Múltkor meg még a párom is besípolt, mert a gatyáján fémből volt a gomb, és azt nyilván nem tudta levenni icon_lol.gif

De nekem eddig semmilyen arany vagy ezüst ékszer nem csipogott be, igaz a karórát és a napszemüveget mindig levetetik. Viszont ami érdekes, a rendes szemüveg soha nem sípol, pedig párom és anyukám is szemüveges. Lehet, hogy a keret annak ellenére, hogy fémnek néz ki, mégsem az? Nem tudom....

Amin még izgulok picit visszafelé, hogy akkor nem tudjuk kinyomtatni a beszállókártyát és hát ugye a neten foglalt jegyről csak egy visszaigazolás van a kezünkben. Szóval, hogy nem fognak értetlenkedni a check in pultnál vagy ilyesmi.... Remélem nem icon_wink.gif

Szép estét icon_razz.gif
Üdv. Adri
  Mediterraneo | #174229 Üzenet | 2011-08-25 21:00:53 | Re:
Adri79 írta:

... nekem eddig semmilyen arany vagy ezüst ékszer nem csipogott be, igaz a karórát és a napszemüveget mindig levetetik. Viszont ami érdekes, a rendes szemüveg soha nem sípol, pedig párom és anyukám is szemüveges. Lehet, hogy a keret annak ellenére, hogy fémnek néz ki, mégsem az? Nem tudom....

Több tucat repülős út után se tudok eleget még a biztonsági kapuk működéséről, csak sejtem, hogy lehet állítani az érzékenységükön, ezért van az, hogy egyszer jelez, máskor nem, holott rajtam ugyanaz az óra, gyűrű és karperec van.
Épp pár hete történt, hogy Ferihegyen nem sípoltam, de a visszaúton igen, pedig pont ugyanaz a cucc volt rajtam.

Az ékszereket rólam még soha, egyetlen ország repterén se vetették le, a karórát is csak Ferihegyen (pedig bőrszíjas, így benne sincs több fém, mint mondjuk a karperecemben vagy fülbevalómban).
Azért Ferihegyen se mindig vetetik le. volt, hogy a fémcsatos övem miatt nem szóltak, nem is vettem le, aztán mégsem jelzett a kapu.

Viszont, és ezt ritának írom elsősorban, akkor sincs semmi gáz, ha az ember besípol. Elkísérik az embert egy fülkébe vagy elfüggönyözött helyre (a jobb helyeken fülkébe, a bukaresti reptéren csak úgy publikusan csinálják) és egy készi fémdetektort végigvisznek a test mellett, aztán ha kiderül, hogy aprópénz, kulcscsomó maradt az ember zsebében, vagy túl sok szegecs van a farmernadrágon, a dolog már meg is oldódott, ha ezekután sem egyértelmű mi sípolt, akkor jön a kézi motozás. Én már többször végigcsináltam, nem szörnyű, még csak kellemetlennek se mondhatom. Nőt mindig nő motoz, nagyon gyorsan tapogat végig, általában ott, ahol a ruha bő. Szűk cuccban ugye látszana, ha van nálam fegyver icon_wink.gif, szóval no para icon_smile.gif

Adri79 írta:

Amin még izgulok picit visszafelé, hogy akkor nem tudjuk kinyomtatni a beszállókártyát és hát ugye a neten foglalt jegyről csak egy visszaigazolás van a kezünkben. Szóval, hogy nem fognak értetlenkedni a check in pultnál vagy ilyesmi.... Remélem nem icon_wink.gif
Üdv. Adri

Ilyesmi is volt velem, de számos verzió van:
1. némely légitársaságnál van lehetőség az online check in után beszállókártya helyett mobilos beszállást kérni, ez mms-képes mobiloknál megy, akkor a "kártyát" oda küldik és nem kell kinyomtatni. Nem tudom, hogy a Melévnál vagy az Olympicnál van-e erre lehetőség?
Ha valaki próbálta, akkor jelezze!
2. a neten foglalt helyről kell lennie egy foglalásnak is, ennek van egy kódja. Természetesen benne van a foglalás a számítógépes rendszerben, de én a foglalás kódját azért mindig elmentem a telcsimbe is, hogy kéznél legyen szükség esetén. Szerencsére ez a pillanat még sose jött el icon_smile.gif Talán felesleges túlbiztosítani magam...
3. A legtöbb nagy reptéren van self check in rendszer, azaz egy jegyautomata gépszerűség, ahol a foglalási kód, név, vagy a gép leolvasója alá tartott útlevél alapján a gép kinyomtatja a beszállókártyát.
Nem tudom, Athénban van-e már ilyen, ha valaki találkozott vele, jelezze!
4. Ha becsekkoltok online, akkor tuti bent lesztek a fent említett rendszerben és nem fognak csodálkozni a pultnál, csak kinyomtatják a beszállókártyát icon_smile.gif icon_smile.gif, végülis nem várható el, hogy a nyaralásra nyomtatót is vigyetek icon_smile.gif icon_rolleyes.gif

Szóval no para, lemaradni nem lehet és a tapizást is túl lehet élni icon_smile.gif

Szorongásmentes jó repülést mindenkinek!
Medi
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 80 81 82 ... 141 142 143   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu