Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 80 81 82 ... 113 114 115   >
Üzenet
  Vojandi | #142082 Üzenet | 2010-07-02 00:22:28 |
Koroni várából a Zana Beachre nézve:

Hajóroncs Marathopili közelében (Messinia, Kiparissiától délre):

Első pillantás Methonira, Finikounda felől:

Voidokilia nagy pókkal:

Hűsölő görög Porto Kagióban:

Mezopas (Mani):

Terelgeti nyáját...Skálánál:

Hajóroncs Epidavros Limeraban:

Moni Elonis:

A kép beszél:

Ag. Dimitrios ismert sziklastrandja (Mani):
  Szirom | #142139 Üzenet | 2010-07-02 15:47:34 |
Sziasztok!

Nagyon köszi mindenkinek a válaszokat! Ezek a medúzák halvány lilák, jó nagyok, de egyelőre csak a két említett példányt láttuk. Köszi ezt a stiftötletet is!

A falu különben, ahol vagyunk (Kakovatos), nagyon nyugis, aki szereti az ilyet, nagyon ajánlom! Hosszú, nyugis, sekély homokos part, 50 eurós 4 személyes, 2 helyiséges apartman, tévével, wifivel, kerti konyhával, álomszép kerttel, sok kis kiülős zuggal. Valszeg itt sokkal olcsóbban is lehetne lakni, de nekünk most már kellett az internet. A parton fantasztikus haltaverna, vagyis inkább bódé, de a kaja irtó jó!
Ma voltunk Olimpiában (28 km ide), nagyon élveztük, bár elég meleg volt. (Meg vásároltunk is, többek között fényképezőgépet, mert megperecelt a régi.)
  Mediterraneo | #142173 Üzenet | 2010-07-02 21:30:25 | Válasz a #142082. hsz-ra Előzmény #142082
Gyönyörű!!!!!!
  Szirom | #142255 Üzenet | 2010-07-03 16:19:56 |
Kakovatos icon_wink.gif

Vojandi | #142585 Üzenet | 2010-07-05 14:07:13 |
Pilos nekem nagyon tetszett, szép épületei vannak, kellemes benne sétálni. Sajnos a várát kétszer is olyan időpontban akartuk megnézni, amikor nem volt nyitva.

Ezt a gíroszárust javaslom a főtér végében, a bank és a minibenzinkút között, nagyon jó a gírosz és hatalmas adag, 7 Euro egy ilyen tál:

Szabóné Manyi | #143494 Üzenet | 2010-07-10 17:47:17 |
Andi!
Szuper volt a beszámolod,a képek is klasszak.Szinte ugy érezte az ember ő is ott van olyan szemléletesen irtál.Azért is köszönet,hogy bemutattad ezt a vidéket,hiszen az átlag ember nem igen jut el ide/azokra gondolok akik csak szervezetten tudnak utazni/Most a könyved után még egy szeletet megismertünk a félszigetből.Köszi-köszi
  Vojandi | #143553 Üzenet | 2010-07-11 12:30:37 |
Szia Manyi!
Köszi. Nem a megszokott nézelődős nyaralás volt ez, inkább pihenéses, és ezért féltem is, hogy unalmas lesz a beszámolóm. De mostantól előnyben részesítem az ilyen nyugis nyaralást is. icon_smile.gif
  Kokszi | #144003 Üzenet | 2010-07-13 22:17:11 |
Sziasztok!

Nagyon jó volt visszanézni az előző oldalakat.
Tök jó ,hogy idén ilyen sokan mentetek a félszigetre. Ami nagyon jó,hogy mindenki maximálisan kihasználta a lehetőségeit és kifacsarta magának a lényeget a jó öreg Pelopszból. Andiéknál is helyrekerült a dolog, Timbáék tovább maradtak egy héttel. Whitefrosték,már hazajövetel napján újra indultak volna vissza a 5000 kilométeres úton. Szirom most jött haza a második útról. Verka is lassan belevág a tavalyi kóstoló után.
Nálam sem győzte le a kikládok a Pelopszot. De asszem ezen nincs mit csodálkozni. További szép nyarat mindenkinek. kokszi
  Szirom | #144013 Üzenet | 2010-07-14 08:26:06 |
Visszamenni is jó volt, Kokszi icon_lol.gif

A nyugati parttól tartottam egy kicsit előzetesben, hogy nem túlságosan nomád-e, de nem kellett volna, mert nagyon klassz! Igaz, a kakovatosi képem, amit még kintről föltettem nektek, nem fogott meg senkit, de ez teljesen normális, mert egy-két ilyen kép alapján szerintem csak az indul el arra, aki tovább tudja gondolni, milyen is lehet élőben. A végtelen hosszú homokos part azért lenyűgöző ám! Nem nagyon telepszik senki az ember mellé icon_lol.gif De azért nincs az ember totál pusztában, mert van büfé, haltaverna elérhető távolsában, örültem, hogy sok volt a szemetes és a tusolók is ezen a parton. A víz pedig sekély nagyon sokáig a gyerekek szempontjából ez nagyon bevált. A szállásunk valami pazar volt, a házigazdák fantasztikusak! Szép kert, virágözön, szép, kényelmes szállás, fedett parkoló, automata kapunyitó a kulcson, wifi, kerti konyha, tényleg minden, ami kell. Nem is értjük nagyon, mert voltak más vendégek is, de ők nem vettek részt családi vacsorán, mint mi. Vagy másik este, nem tudom, de akkor is nagyon jól csinálják! Szóval voltunk náluk grillvacsin, aztán egyik délután jött a néni egy tál gemistával, amit épp akkor készített. Máskor biftekit hozott. A kölykök rohangáltak az udvaron, volt sok kis zeg-zug, kiülők, hátul baromfiudvar (narancsfákkal icon_lol.gif ), voltak kiscicák, a gyerekek sokat jártak hátra hozzájuk. Egyszer jön a nagyobbik vagy 5 kiló naranccsal, együtt szedték a bácsival. Lett jó sok friss narancslénk icon_wink.gif A családfő behívta a gyereket a műhelyébe, elmolyoltak együtt. Kaptak apró kis ajándékokat, végül még házi tsipourót is a férjem kezébe nyomott a házigazda. Édesek voltak nagyon tényleg. Egy semmilyen nyelven nem beszélő házaspár és az angolul jól beszélő huszonéves lányuk, aki ha jól értettük, Kiparissiába jár könyvelni. Azért is írom ilyen részletesen, mert nagyon megszerettük őket, és nagyon meremem ajánlani, ha valaki Olimpia környékén jár, huszonkilométerre van. A link:

http://www.aroundgreece.com/green-villa/index.html

(első este egy kisebb apartmanban aludtunk 40-ért, mert a nagy másnap szabadult föl, akkor költöztünk át oda, az 50 euróba került. 5 éjszakát maradtunk. Ja, és számlát kaptunk, olyat én eddig nem láttam szállásadó kezében icon_eek.gif hiába mondtuk, hogy nem kell írni, ragaszkodtak hozzá)
  Mediterraneo | #144024 Üzenet | 2010-07-14 10:28:04 | Válasz a #144013. hsz-ra Előzmény #144013
Várjuk ám a további képeket!

A szállás tényleg nagyon gusztusos icon_smile.gif És ott volt az épített pad mögött az egyik kedvens növényem: az üvegmosó-kefe virág icon_biggrin.gif (a "hivatalos" nevét nem tudom).
  Szirom | #144044 Üzenet | 2010-07-14 12:04:50 | Válasz a #144024. hsz-ra Előzmény #144024
Konkrétan kefevirágnak hívják icon_lol.gif Sokfelé láttunk. Nagyon sok gyönyörűséges virág volt mindenfelé, és hát nekem ez a gyengém. Stoupát például (voltunk idén is, vagyis Kardamiliben laktunk ezúttal icon_wink.gif ) többek között ezért zártam a szívembe különösen, mert egy óriási kert az egész, de nem akármilyen icon_wink.gif A növények egy része nálunk is megél, de ezek egy része nálunk egynyári vagy telelteni kell, ott meg áttelelnek simán, így lesznek méteres begóniák és hasonlók icon_wink.gif

(Hoztam hibihajtást és leandert és gránátalmát is, remélem, megmaradnak. Utóbbi áttelel nálunk is kint, nekem már a második telet tölti a mínuszokban egy viszonylag kis példány. De persze akkor és olyan sose lesz, mint például a Peloponnészoszon, és gránátalmaesőt se várjak ugye...)
  Mediterraneo | #144046 Üzenet | 2010-07-14 12:13:11 | Válasz a #144044. hsz-ra Előzmény #144044
Köszi icon_lol.gif
Kardamili nekem is pont ezért lett a kedvencem (2 éve novemberben jártunk ott, de akkor is csupa virág volt, és rendezett, tiszta is - lehet, hogy mert nem voltak már turisták akkor? icon_wink.gif )
  Josza2 | #144049 Üzenet | 2010-07-14 12:32:17 |
Sziasztok Szirom és Kokszi!
Bocs, hogy csak most vettem észre, hogy megjöttetek, de annyi a munkám, hogy ki sem látok belőle. Örülök, hogy ismét sok szépségben volt részetek és jól éreztétek Magatokat.
Isten hozott itthin Titeket.
Üdv: Josza
  Vojandi | #144052 Üzenet | 2010-07-14 12:38:35 |
Sziasztok, szia Szirom!
Látom, nagyon lázban vagy, nagyon jól hangzik minden. Merre jártatok még?

Kokszi örök szerelme a Peloponnészosz. icon_smile.gif Első utunk után nem tetszett meg annyira, de akkor a felét sem láttuk. Most másodszorra nagyon megtetszett, de nem tartom különbnek azoktól a szép helyektől, ahol előtte jártam. Kos kivételével nekem mindenütt tetszett Görögországban. Mi úgy érezzük, hogy tökéletes nyaralásunk volt, minden szuper volt és ami érdekelt, mindent meg is néztünk, ezzel pont került a végére, ide már nem valószínű, hogy visszatérünk. "Ki lett pipálva egy hosszú listán", amin még olyan sok hely várat magára. Következő görög céljaim között az elsők Kefallonia és Milos. De egy olyan érzés is kialakult bennem, hogy ez az utazás nem adott semmi újat, inkább olyan volt, mint visszatérni valahova, ahol megszoktál már mindent, mi pedig felfedezni vágyunk és ez a 12. görög nyaralásom, azt hiszem, egy időszak végét jelenti. Jövőre egészen biztosan Spanyolországba akarok utazni, újat akarok látni. Úgy érzem, Milos és Kefallonia majd úgy 3-4 év múlva jöhetnek. Nagyon-nagyon jó érzésekkel tele, de úgy érzem, egy időre elég volt Hellászból. icon_wink.gif
  Szirom | #144054 Üzenet | 2010-07-14 12:49:09 | Válasz a #144052. hsz-ra Előzmény #144052
Köszi Josza icon_wink.gif

Andi, még friss az élmény icon_lol.gif Nemcsak a Peloponnészoszon voltunk, hanem Pargán, Lefkadán (Agios Nikitasban), aztán jött a Peloponnészosz, ott Kakovatos és Kardamili (nem álltunk meg Koroniban, pedig az volt az eredeti terv, de majd leírom, miért), majd Nea Epidavrosz (merem ajánlani, ha valaki tranzitot keres a színház környékén), onnan pedig 4 napra felmentünk a Pilionra. Jövőre talán azt célozzuk meg, és most tapasztalatot gyűjtöttünk, továbbá tranzitszállás nélkül haza tudtunk onnan jönni.
Engem a szigetek érdekelnének még nagyon (Krétán, Santorinin voltam többször is régebben), de a két gyerekkel nekünk a repülős út nagyon húzós lenne árban is és csomagolásban is, így egy darabig még marad a szárazföld. Saját kocsival kompolni pedig szintén nagyon húzós, ahogy előzetesben néztem. Máshová én nem nagyon akarok menni, nekem Olaszország annak idején nem volt különösebben jó élmény, pedig a férjem szemezget vele. Spanyolország, Portugália messzebb van jóval, de mivel ott is voltam zsenge fiatalon stoppal, most is azt mondom, hogy Görögország a környéken a legjobb választás. Törökország érdekelne még, de azért az nem ennyire biztonságos, mint Go.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 80 81 82 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu