Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 802 803 804 ... 901 902 903   >
Üzenet
  Lindi | #208991 Üzenet | 2013-08-15 11:34:28 |
Sziasztok!

Nei Pori imádók ne olvassátok, csak aki tervezi, hogy oda szeretne utazni.

Nei Pori az idegenvezető szavait idézve a Szerb és Macedón turistáknak épült, ezt fedik is az apartmanok színvonala, és a falu szépen fogalmazva ápolatlansága. Aki volt már Sartin (én ehhez tudok viszonyítani) fényév távolság van a két falu között, mind a görögök barátságosságát tekintve mind a környezetet, kirándulási lehetőségeket....a medúzákról nem is beszélve.
Mi a Papajohn apartmanban voltunk, de az ott lakók nevében nyilatkozhatom, hogy a tulaj faragatlan, az apartman koszos és a fürdőszobáról ne is beszéljünk.

A falu tele van szeméttel, a gaz (mert fűnek nem nevezhető) szörnyű méreteket ölt, még a homokban is. A tengerre nem panaszkodom, az a gyönyörű görög tengerpart, ezt csak az árusok tudják elrontani, akik 5 percenként szinte már molesztálnak az eladni kívánt portékáikkal.

Tudom most a Nei Pori imádók fogják a fejüket, és húznak le magukban, de ez nem csak az én véleményem, nagyon sok magyarral beszélgettünk és mindenki azt mondta, hogy ide többé nem, ha tudjuk hogy vannak sokkal szebb helyek is Görögországban. Sőt ha már az ottani idegenvezető is ezt mondja, akkor van gáz szerintem.

Végső megjegyzés, hogy a Diassal utazókat meg előre sajnálom, mert a sofőrök állatok, tépnek a szerpentineken, rossz nézni, megállni nem akarnak hiába panaszkodnak az utasok, és büszkék, hogy már reggel kint vannak Görögbe, szegény turista meg órákat dekkolhat még mire megkapja a szobáját, ér ez ennyit???? Mi 110-zel mentünk autónkkal a szerpentines úton mikor a Diasos busz villogott, hogy engedjük már el. Rossz volt nézni komolyan mondom.

Csináltam képeket Nei Pori árnyoldalairól, ha érdekel valakit elküldöm.

Aki most készül nyaralni csak annyit mondok, hogy egyszer ki lehet bírni, és mi is kihoztuk belőle a legtöbbet, szép emlékkel gondolok vissza, csak mégis bosszantó, mert vagy én nem olvastam vissza mindig, de rosszat erről a helyről nem nagyon olvastam még, nekünk csalódás volt, százszor inkább Sarti legközelebb.
  Afrodite30 | #208993 Üzenet | 2013-08-15 11:39:26 |
Kedves Neipori !

Nagyon kellemes nyaralást és élményekben gazdag pihenést kívánok nektek.
Jó utat és vigyázzatok magatokra !

Üdv : Afrodite.
  Jamasz | #208995 Üzenet | 2013-08-15 11:52:31 | Válasz a #208991. hsz-ra Előzmény #208991
szia lindi. Szerintem nem lehet altalanositani. Azert mert pont egy bunko szallasadot fogtal ki, ahol koszos az apartman, nem azt jelenti, h. a tobbi is olyan. Es elnezest, de a szerb es makedon turistak neveben is kikerem magamnak, mibol gondolod, h. ok kevesbe igenyesek, mint a magyarok? Magyarok kozott is, valljuk be, vannak olyanok, akik nemigazan takaritanak maguk utan, sem. Masik, az pedig az idegenvezeto feladata, kotelessege, h. ellenorizze a szobak tisztasagat, es ha nem megfelelo, reklamaljon. Sot, addig ne engedje be az utasokat, amig rendesen nincs kitakaritva. Akar meg a szerzodes felbontasahoz is vezethet. Sajnalom, h. ilyen rossz elmenyekkel tertel haza. Udv.
  Dtina | #208996 Üzenet | 2013-08-15 12:08:08 |
Lindi! Nagyon sajnállak, ha ilyen élményekkel vagy telítve Nei Pori-ról. De az előttem szólóhoz csatlakoznék - ne általánosíts!
Pölö én is írhatnám Sartiról, hogy Pargahoz képest egy nulla, de nem írom. Mert Sartin is megtaláltam a hely szépségét, mint mindenhol máshol.
De nálam már lecsúszott x. helyre, Parga viszi a prímet, minden szépségével, minden tisztaságával, és mikor még mi voltunk, magyarok által nem igen ismert volt, ezért még azt is írhatnám, szerencsére ritkán kellett bunkó magyarokat hallgatnom és elviselnem az éjszakai életben a modortalan viselkedésüket, amivel Sartin viszont minden nap találkozhattam, etc., etc., etc.
Ha nem tetszett a szállás, akkor miért nem reklamáltál és kértél másikat? Van rá lehetőség. Csak élni kell vele.
Az idegenvezetőről meg van a véleményem, gondolom "kiválóan" elláthatta feladatát.

Mindig is lesznek ilyen emberek, mint Te, aki inkább arra fordítja az idejét, hogy arról készítsen képeket, ami negatívum és nem azt csinálja, ami jobbá, szebbé tenné napjait kint göröghonban. Megkérdőjelezem, hogy vajon az ilyen ember hol tudja magát jól érezni?
  Neipori | #209022 Üzenet | 2013-08-15 15:03:34 | Válasz a #208991. hsz-ra Előzmény #208991
Drága Lindi!
Mi már harmadik turnusunkat töltjük idén Nei Poriban; DE amiről írtál, hogy mindenhol szemét van és kiégett fűnek nem nevezhető valami... Kérlek, emlékezz arra, hogy mit hagytál itthon?! Pedig mi magyarok folyókkal és esővel még egészen jól ellátott terület vagyunk. Vajon nem vetted észre, hogy bármerre jársz, akkor csak ott van zöldfelület, ahol állandóan megy az öntöző-rendszer? Gondolj bele, hogy (amennyiben a térképet is megnézed), egy folyókkal bőven ellátott földön (szeretett hazánkban) is milyen átokverte szárazság van az idén, akkor mit akarsz attól az éghajlattól, ahol a nyári negyven fok a "normális"?! Mi idén tapasztaltuk meg szinte először ezt az átkot, és máris nem termett meg jóformán semmi. Észre fogod venni (ahogy már a szüleim régen), hogy egyszerűen a "termés" lett légyen az bármi, ha nem kap állandó öntözést (némelyek még akkor sem), nem terem, a termés fele elhal. Paradicsom betakarításkor érzékeltem a legjobban, hogy a termés 1, illetve 2/3-a "MEGFŐTT" hiába öntözték. Nincs egészséges termés.
Ahol pedig amúgy is megszokott a 40 fokos meleg, volt az idén legalább 50 fokCelsiusos is. Ezeket a növények nem tudják tolerálni. A fű kiég. Igen. Ez így történik, hiszen egy ország gazdasága - főleg ahol nem bővelkednek sem a csapadékban, sem a folyókban - nem tudja tolerálni ezt a vízvesztést.
Tényleg csak az menjen Nei Poriba, aki szereti, és megérti.
Tavaly 15 év óta először szeptemberben VIHAR ÉS EGET RENGETŐ ESŐZÉS VOLT!!! Mi akik nagyon szeretjük NPoroit, boldogan rohantunk és lubickoltunk az esővízben, hiszen ez olyan ritka adomány, amit meg kell becsülni.
Kérlek, gondolkodj Te is így. Hiszen a víz Isten adománya, ami iránt szomjazik a föld és hálával fogadja. Az az egy-két napos "kellemetlenség", amit okoz, mindenki számára elviselhető és új élményt jelent.
  Lindi | #209045 Üzenet | 2013-08-15 20:52:33 | Válasz a #208996. hsz-ra Előzmény #208996
Nem szeretek személyeskedni mert nem süllyedek ilyen mélyre. Én csak leírtam a saját tapasztalataimat, és ha valaki tud olvasni a sorok között akkor felfedezi, hogy igen jól éreztük magunkat (tudjuk jól érezni magunkat) csak ehhez hasonló környezettel én még Görögországban nem találkoztam, és csalódás volt.
Senki nem beszélt kiégett fűről, hanem gazról, ami nincs ha ápolják a környezetet. De ne menjünk bele, remélem aki még most tervezi hova megy idén vagy jövőre nyaralni értékelni fogja, hogy nem minden olyan mint aminek a katalógusban látszik....no comment a továbbiakban...
  Raven71 | #209053 Üzenet | 2013-08-15 22:29:30 | Válasz a #209045. hsz-ra Előzmény #209045
Személy szerint én nagyon is megértelek! Többet vártál...így voltam én Toloval, bár a fórum alapján a "világlegfrankóbbhelye"! De ennek ellenére mi is jól éreztük magunkat ott.
Nei Poriban párszor jártam már, de az általad leírtakkal (gaz kivételével) nem találkoztam! Természetesen ez nem azt jelenti, h nem mondanál igazat...csak tudod: A szerelem vak! Akik a fórumon vannak, azok nagy része pedig szerelmes ebbe a kis üdülő faluba (én is icon_biggrin.gif)! Medúzák tényleg vannak??? Nekem ez új!

Tudna esetleg valaki Beach service díjakat, éttermi árakat (esetleg lefényképezett árlapot) linkelni az idei évről Nei Poriból???
  Ssx | #209057 Üzenet | 2013-08-15 23:03:52 | Válasz a #208991. hsz-ra Előzmény #208991
Részben egyetértek Lindivel. 2 napja érkeztünk vissza, Tolo-Nei Pori volt az idei nyaralás állomása. Tolo után Nei Pori csalódás volt. Bár a szobánkkal nem volt különösebb probléma, de maga a város, a tengerpart valahogy nem azt hozta, amit vártunk. Persze túl léptünk rajta, jól éreztük magunkat, lehet hogy az is volt a probléma, hogy Tolo magasra tette a mércét, illetve Sartit is nagyon megszerettük, de Nei Poriban valahogy nem azt kaptuk, amire vágytunk. A tengerparton millió ember, a városban sétálni, nézelődni nem lehet/nem érdemes, stb., 2 medúza engem is megcsípet, bár ilyen elő fordul, ez nem Nei Pori hibája. Tolo se biztos, hogy tetszett volna, ha a nagy strandon kellett volna lennünk, de a szállásunk az Arisban volt, nyugodt helyen. Készülök egy beszámolóval, ahol részletesen leírom a tapasztalataimat, remélem jövőhéten elkészül. De én is százszor inkább Sartit preferálom, ha Észak Görögországról van szó.
  Dtina | #209072 Üzenet | 2013-08-16 09:14:10 | Re:
raven71 írta:
Személy szerint én nagyon is megértelek! Többet vártál...így voltam én Toloval, bár a fórum alapján a "világlegfrankóbbhelye"! De ennek ellenére mi is jól éreztük magunkat ott.
Nei Poriban párszor jártam már, de az általad leírtakkal (gaz kivételével) nem találkoztam! Természetesen ez nem azt jelenti, h nem mondanál igazat...csak tudod: A szerelem vak! Akik a fórumon vannak, azok nagy része pedig szerelmes ebbe a kis üdülő faluba (én is icon_biggrin.gif)! Medúzák tényleg vannak??? Nekem ez új!

Tudna esetleg valaki Beach service díjakat, éttermi árakat (esetleg lefényképezett árlapot) linkelni az idei évről Nei Poriból???

Raven mi ma indulunk - igaz Paraliara, de csak átsétálunk NP-ba és majd írok árakat, árlapot fényképezek.
  Raven71 | #209075 Üzenet | 2013-08-16 09:37:12 | Válasz a #209072. hsz-ra Előzmény #209072
Köszönöm!!!
Jó utat!
  Lindi | #209084 Üzenet | 2013-08-16 12:21:31 | Válasz a #209075. hsz-ra Előzmény #209075
Szia!

Nei Poriban az árak:
Gyros tál: 6 euró
Gyros pitában 2 euró
haltál 10 euró
Suvlaki: 6,5 euró
saláták 3-4 euró
sült hús krumplival 6,5 euró
kisüveges üdítő: 1,5 euró
sör: 3 euró
pizza 5-8 euró
kenyér pékségben 0,85 euró
kifli: 0,4 euró
á.víz az italdiszkontban a legolcsóbb
üdítő 1,5 literes 1,6 eurótól pl ice tea már 2,4 euró
gyümölcs kilója 1-2,5 euróig (őszibarack esténként az árusoknál 1 euró mindjárt az elején, de ne a kocsiról vegyetek, hanem a mellette lévőtől, szőlő is 1,5 euróért van, a dinnye hát....nem volt túl ehető amit vettünk)
felvágott 2-3 eurótól
pénteken van piac, sok minden van, de nem sokkal olcsóbban

hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha van kérdésed írj nyugodtan
  Neipori | #209158 Üzenet | 2013-08-17 10:51:29 | Válasz a #209084. hsz-ra Előzmény #209084
Köszi Lindi Drága!
Ez nagyon jól jött, legalább összehasonlítottuk a tavalyi árakkal. A piacot mi azért is imádjuk, mivel már pár termelőt-eladót ismerünk, ha hozzájuk megyünk biztos, hogy a legszebb, legjobb árut adják. (Mindenkinek sztem, akin észreveszik, hogy próbál görögül kommunikálni velük. Minket még a kiejtésben is legalább tízszer kijavítottak, amig úgy nem mondtam, ahogy kell.) A görög emberek kedvesek, empatikusak.
Nem szeretnék litániázni, egyszerűen köszi az árakat. 26-án uccu és Nei Pori a végcél. Onnan csillag alakzatban, bérelt mopeddel mindenfelé. Így olcsóbban megnézhetünk mindent (majdnem mindent) amit a faktokban ajánlanak. Ami messze van, oda természetesen fakttal mentünk.
Szeretettel: Neipori icon_smile.gif
  Neipori | #209213 Üzenet | 2013-08-18 09:50:24 | Nei Pori
Szia MINDENKI!
Ki jön 26-án NPoriba, (érkezés 27-e), főleg a Dóra Apartmanba? Ill. ki az aki máris ott lesz?
Mindenki számára nagyon szép-kellemes, élményekkel teli időtöltést kívánok. Lássátok meg a szépet, kerüljétek a homokban megbúvó nagyon agresszívan szúrós tüskéjű növényeket. Vigyázat!, a kis "dögök" még a papucson is átszúrnak. Emiatt a gyerkőcök a partra menet idején feltétlenül a kirakott faösvényt használják! Mi már többször összefutottunk velük, ami miatt egy mini bicskát hordunk, és varrótűt. A bicsakkal a papucsból, a varrótűvel a talpunkból bányásztuk ki a tüskéket. Nem árt némi fertőtlenítő szer sem, ami ebben az esetben lehet egy mini üvegben vodka is, de legjobb a tengervízben áztatni, legalább tíz percig. Ez megoldható könnyedén.
Aki 27-én még (vagy már) a Dorában lesz, Velük találkozni fogunk. Ha Isten és az Apollón Travel is úgy akarja, akkor a kettes szoba lesz a mienk.
Szeretettel: Neipori icon_biggrin.gif
  Dian77 | #209296 Üzenet | 2013-08-19 15:22:34 |
Nekünk anno Tolo volt csalódás, szintén azért mert mindenki annyira jó helynek harangozta be. Kiindulási helynek a kirándulásokhoz tökéletes, de én más pozitívumot nem tudok mondani róla, ugyanakkor Nei Poriba már hatodjára mentünk vissza idén. Ez volt az első uticélunk Görögországba évekkel ezelőtt és valószínűleg ezért lett a szívünk csücske. Egyébként meg ízlések és pofonok....
  Neipori | #209300 Üzenet | 2013-08-19 15:59:46 | Válasz a #209296. hsz-ra Előzmény #209296
KÖSZÖNÖM!!!
Ez volt eddig a legszebb mondat, amit olvastam! Nem tudom ki vagy, hány éves vagy?!! Đe szeretlek, mivel szereted Nei Porit!!!!!!!! icon_biggrin.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 802 803 804 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu