Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 81 82 83 ... 124 125 126   >
Üzenet
  Babar | #156513 Üzenet | 2011-02-15 11:34:35 | Válasz a #156510. hsz-ra
Firiplaka

Tsigradonál

Plathiena

Babar | #156516 Üzenet | 2011-02-15 11:42:05 | Válasz a #156513. hsz-ra Előzmény #156513
Pollónia

Plaka

Babar | #156517 Üzenet | 2011-02-15 11:49:54 | Válasz a #156516. hsz-ra Előzmény #156516
Plaka

Feripapu | #156518 Üzenet | 2011-02-15 12:05:24 | Válasz a #156517. hsz-ra Előzmény #156517
Már zokon ne vedd, kérlek, de olvasod is a topikot, vagy csak nyomatod a képeket ezerrel, mint... (sorry, de nem merem folytatni)?
  Babar | #156522 Üzenet | 2011-02-15 13:07:25 | Válasz a #156518. hsz-ra Előzmény #156518
Feripapu!

Ki vagy Te, a kalkuttai Teréz Anya? Nem is értem mit kérdezel. Egyáltalán tudod te, hogy hol vagy és mit csinálsz?

Azért leírom, hátha megérted. Ha nem, az sem baj, hozzá vagyok szokva.

Ez itt a Milos topik, 2011 február 15. kedd piaci nap.

Egy BoAt nevű fórumtársunk Milosra készül, (neked lehet, hogy nem tűnt fel) neki és esetleg másoknak került feltöltésre, akik a szigetre kívánkoznak, kedvcsinálónak, illetve támpontnak. A képeket én készítettem sk. 2009 nyarán Milos szigetén.
Ha nem érdekelnek a képek, ne nézegesd, viszont ebből a topikból szállj ki, írogass más helyeken.
Javaslom, olvasd el mire való egy topik, mi a célja, miben segítheti az utazókat. A fényképek többek között ebben is segítenek.

Babar
  Feripapu | #156523 Üzenet | 2011-02-15 13:27:37 | Válasz a #156522. hsz-ra Előzmény #156522
Szóval Te is... Na, azért nem ugrom rá; lelked rajta.

Említettem, hogy imádom az utazásaid, s gyönyörűek a képeid. A topikot szerettem volna megmenteni, de, ha nem, hát nem. Mindössze arra hívtam fel a figyelmed, hogy a nagyméretű képek miatt élvezhetetlen a topik; megnyitáskor ugrál össze-vissza. (Sokallom is a képeket, mert bárki megnézheti az albumban, de ez lényegtelen.)

Próbáltalak udvariasan megszólítani; hiába. Felejts el! icon_evil.gif
  Babar | #156531 Üzenet | 2011-02-15 14:15:05 | Válasz a #156523. hsz-ra Előzmény #156523
El vagy felejtve!

Én ezt az egy hozzászólásodat is sokallom. Ezt a topikot nem kell megmentened, semmi probléma vele, egyszerűen nem tudom miről beszélsz.
Próbálkozz máshol a felesleges okoskodásoddal és izgatásaiddal! Van épp elég veszekedés máshol, erre te is kezded. Meg akarod védeni a topikot? Akkor pont ilyen hozzászólásra nincs szükség. Ha a képek mérete nagy, akkor azt máshogy is kommentálhattad volna.

Részemről lezártam.

üdv.: Babar
  Puma | #156534 Üzenet | 2011-02-15 14:49:56 | Re:
feripapu írta:
Kedves babar!

Imádom az utazásaid, ezért veszem a bátorságot a figyelemfelhívásra.

Gyönyörűek a fotóid, és a jó szándékod sem vonható kétségbe, de ha így folytatod, akkor sajnos kezelhetetlenné és élvezhetetlenné teszed ezt a topikot. Javasolom, állj át egy kisebb méretre (a 800x600 itt elég), mert most csak vergődik a weblap a hatalmas méretű képeiddel. A kevesebb több! Ne ess bele mások hibájába!

Szerintem kedvesen jelezte észrevételét minden rosszindulat nélkül ! Lehet a nagy képektől nem vetted észre icon_wink.gif Ne marjuk már egymást "gyerekek" icon_wink.gif szeressük egymást icon_biggrin.gif "mindig, minden körülmények között" icon_biggrin.gif
  Babar | #156537 Üzenet | 2011-02-15 15:34:16 | Válasz a #156512. hsz-ra Előzmény #156512
Feripapu!

Mivel a délelőtti hozzászólásodat valóban nem olvastam, ezért a későbbi hsz-od már értelmezhetetlen volt számomra, ezért vettem "támadásnak" önmagában.
Ezért tisztelettel elnézést kérek Tőled, így már minden oké!
A képek lehet, hogy túl nagyok majd kisebbre veszem, bár már befejeztem a feltöltést, főleg ilyen nagy mennyiségben.
Még egyszer bocs!!

Üdv. babar
  BoAt | #156556 Üzenet | 2011-02-15 18:57:48 |
Sziasztok! Jaj, nehogy az én tervezgetésem miatt összeugorjatok, nem ér annyit az egész. Tényleg nagyon szép fotók, gyönyörű helyekről, akkor is jó nézegetni, ha csupán ötleteket gyűjt az ember a nyaraláshoz. Azt hittem, hogy csak az én gépem nem bírja a terhelést, azért ugrálnak a képek méretei.
  Mediterraneo | #156569 Üzenet | 2011-02-15 21:44:01 |
Szia BoAt!

Tavaly mi is Milost terveztük, aztán munkahelyváltás és szabadságolási problémák miatt kútba esett a nyaralás icon_sad.gif De nem ezzel akarlak most traktálni...

Ami az utat illeti, mi is Athénig repülni akartunk, onnan pedig kompozni. Az ár csaknem ugyanaz mondjuk szárnyashajóra, ami sokkal gyorsabb, de mi a komp-feelinget szerettük volna, meg amikor a komp megáll egy-egy szigetnél, akkor lehet bámészkodni. És a komp aszem olcsóbb is (de enm ez volt a fő szempont).
Visszaúton repültünk volna Athénig és ott, amolyan levezetésként hazarepülés előtt még el akartunk tölteni két-három napot (ezt máskor is így csináltuk és szerintem kell is levezetésnek egy gyönyörú sziget után, mert egyből hazamenni megrázó icon_wink.gif).

Amúgy 10 napra terveztem a szigeten való tartózkodást, 1 napos kirándulással Kimolosra.

Aztán idén most kezdtem elővenni és leporolni a tervet. Azt fontolgatom, hogy Kimolosra tán többet kéne szánni, mondjuk 2-3 napot, Kokszi hatása ez. Folegandroszt is fontolgatom, Babar és szintén Kokszi hatására, de nem szeretném, ha Milos rovására menne.
Én ugyanis Milost 10 éve tervezem, és tudom, hogy nincs sok látnivaló, de a tavalyelőtti gyenge strandok után most olyanokra vágyunk, mint amik Milosvon vannak.
Főhadiszállásnak Polloniát szúrtam ki, szerintem az nem tömegturizmusos. És hát nekem Santorini is nagyon bejött, pedig ott aztán volt bőven turista augusztusban.
Volt aki figyelmeztetett, hogy a sziget belsejében semmi sincs, csak kőbánya - nohát nekünk ez nem gond, szeretjük a köveket, a párom biztos örül a változatos és méretes kőbányáknak.

Szóval ismét elkezdtem én is tervezgetni...
  BoAt | #156623 Üzenet | 2011-02-16 21:09:55 | Válasz a #156569. hsz-ra Előzmény #156569
Szia Mediterraneo:) Részemről is megy a tervezgetés ezerrel. Két dologtól függ ez az utam: a szabadság és a pénztárca. Olyan a munkám, hogy nem tudok biztosra tervezni a szabadságot illetőleg, tíz napnál többet pedig csak nagyon ritka esetben. Milosra öt napot számoltam ki, ebből egy nap Kimolosé lenne, a maradék ötön pedig egy-két sziget és Athén osztozna, de Athén csak az átszállás miatt, tehát max. egy éjszaka. A sok tervezgetésnek az lett a vége, hogy ha lesz akciós jegy Athénba, foglalok oda-vissza és hozzá egy Milos-Athén jegyet az Olimpic Air-re. A többi meg majd eldől a helyszínen:) Segíts abban légyszíves, hogy megértsem, melyik a szárnyashajó a ferries.gr oldalról és melyik lehet a komp? Mert a jegyárak nekem nagyon egyformának tűnnek. A kisebb társaságok menetrendje később kerül fel? Vagy az olcsóbb járatokról inkább Piraeusban tudok majd érdeklődni? Autó nélküli útra (nem retúr) ugyanis ha jól értettem a beszámolókból, nem érdemes előre foglalni.
  Kokszi | #156625 Üzenet | 2011-02-16 21:32:59 |
Szia Medi!

Csupa jó hírek ezek. Remélem ,hogy váltjuk egymást. Idén tiétek lesz Milos és a miénk Kythira. Milos strandjai közül nekem csak egy volt igazán jó. Itt meleg volt a víz,meltémi mentes volt és kint és bent is olyan volt mint amit a képek előre sejtettek. Volt amihez leírták,hogy homokos lassan mélyülő... A valóságban csak a part volt homokos,bent a víz kavicsos. A z általunk felkeresett strandok többségén nekem nagyon hideg volt a víz július közepén. A meltémi nagyon komoly tényező. De ez a furcsaság minket 2 éve kísért. Északon a tranzit szálláson melegebb a víz mint a déli részeken.
10 napot kihegyezni Milosra csak a strandjai miatt?
Én 2 kőbányát láttam. Ezek rám hasonlítottak, csak a fotón néztek ki jól a valóság elég kiábrándító volt. Elafonissoson kevesebb szépnek tűnő strand van mint itt. Azzal az eggyel és az aranyos Hórával mégis elvoltam ,és vissza is mennék bármikor. Neked több napod lesz majd a szigetre mint amit én itt töltöttem, az a 6 nap. Remélem,hogy többet is tudsz kihozni majd belőle. De én azt mondom,hogy csak óvatosan.

Szia,kokszi
  Verka | #156627 Üzenet | 2011-02-16 21:38:32 | Válasz a #156623. hsz-ra Előzmény #156623
Szia Boat!

Én a www.danae.gr oldalt szoktam használni, mert ott nem kell naponta próbálkozni a dátumokkal, kiírja egy héten belül, hogy mikor mi megy. Ha regisztrálsz egy e-maillel, akkor el tudsz menni a foglalásban addig, amíg az árat is kiadja.

A nyári menetrendek majd március körül kezdenek el felkerülni. Nem igazán attól függ, hogy kisebb vagy nagyobb társaság. De fogalmam sincs, hogy mitől... icon_smile.gif A Blue Star , a Ventouis és a Seajet már fent van most is. A komptársaságok közvetlen oldalán megtalálhatók táblázatos formában. (Én úgy jobban szeretem, mert áttekinthetőbb.)

Nagyjából ezek közlekednek azon az útvonalon:

Hagyományos komp:
Blue Star, Ventouris, Nel, Anek

https://www.bluestarferries.com/site/content.asp?loc=2

https://www.ventourissealines.gr/index.asp?a_id=70

https://www.nel.gr/index.asp?a_id=46

https://www.anek.gr/

Katamarán:
Seajets, Hellenic Seaways, Aegean Speadlines

https://www.seajets.gr/en/inde.....&Itemid=23

https://www.hellenicseaways.gr/index.asp?a_id=80

https://www.aegeanspeedlines.gr/
  Mediterraneo | #156637 Üzenet | 2011-02-17 08:50:47 | Válasz a #156623. hsz-ra Előzmény #156623
Szia BoAt!

Nálunk is sok függ a szabitól, tavaly, sajnos, ezen úszott el Milos. Szabi van, de nem tudjuk, hogy a párom mikor veszi-veheti ki. Szeptemberben szeretünk menni, amikor a nagy turista-attak icon_smile.gif lezajlott, nyugodtabb, az árak is elfogadhatóbbak. Igaz, két éve nagyon esős szeptembert fogtunk ki, de ettől eltekintve a szeptember eddig bejött.
Mindezt csak azárt írtam, mert mivel messze van, a kompmenetrendeket még nem tanulmányoztam.
Arra emléxem tavalyról, hogy közel azonos időben indult a komp és a szárnyashajó, de míg a szárnyas már dél körül ott volt, addig a komp jóval több idő alatt tette meg az utat. A komp volt az olcsóbb, de hogy mennivel, azt már nem tudom, lehet, hogy csak egy hajszállal. Dehát nem az ár miatt választottuk.
Másrészt, egy kicsivel szezon után és autó nélkül nem gondoljuk, hogy előre meg kéne váltani a kompjegyet, két sima fedélzeti hely biztos akar akármikor. icon_smile.gif
Amint már említettem, a kompot a feeling miatt választottuk volna.

A terv az volt, hogy Malévval érkezünk délután 3-ra, átmetrózunk Pireuszba, ott lötyögünk egy este és másnap reggel utazunk tovább. Már egy szimpi hotelt is találtam, igaz nem a kikötő közvetlen közelébe, de mi sosem utazunk sok csomaggal.

Idén meglehet, a terv változni fog. A párom külföldön dolgozik és lehet, hogy onnan indulunk, és akkor reggel érkezünk Athénba, akkor pedig még elcsíphetjük a repülőt is Milosra.

Még semmi sincs kőbe vésve...
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 81 82 83 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu