Szerintem nincs nagy küönbség a márkás Ouzók ízében. Amelyik márkás, az mind jó ízû (12-es, Pilavas, tsantsali...). Az Ouzo 12 vált amolyan görög jelképpé.
Egyet kell értenem az Andival. Lehet, hogy az én ízlésem nem kifinomult, de bizony én még rossz ouzót nem ittam, nagyon szeretem. Az Ouzo12 tényleg jó márka és nem is a legdrágább szerintem. Bár az Ouzó csak itthon drága, kinn sokkal olcsóbb, akár ugyan az a márka is. A Metaxa már nem egészen így mûködik, valamivel olcsóbb, de nem annyival. Érdemes kinn szétnézni, nyílván nagy a választék, de az árakban is van eltérés.
Visszatérve az Ouzóra: tavaly vettem kinn egy üveggel valami hihetetlenül olcsón. Az ember lánya óvatosan kezeli ezeket, nem is mertem venni csak 1 üveggel. Hát a kóstolás után bizony vettem még többet.
Az Ouzo az Ouzo
bár nekem az összes közül a 12-es izlik alegjobban amit kintrõl hozok minden évben
de a Metaxára sincsenek földi szavak , csak mennyeiek
Elõzõekben olvastam, hogy a Metaxa több évesen jobb.
Vajon hol van ez rajta, mert én csak dátumra nem emlékeztetõ számokat találtam?
Így csak a vásárlás dátuma maradt.
Nálunk még Metaxának nem volt ideje megromlani. Van nekem egy 1989-ben kapott Metaxám, ez volt az elsõ amit Görögországból kaptam. Ha felbontom egyszer leírom milyen volt. Mivel töményszesz, és általában ezek korlátlan ideig fogyaszthatók, szerintem is, ahogy Valcsika írja, az idõ múlásával jobb lesz.
Húúú, Metaxa...
Korfun a barátnõmmel megittunk egy kisebb üveggel ketten.
Na most ez az a pia, amit az én szolid, elegûns jogász barátnõm soha többet nem fog meginni ugyanis az estét a fürdõszobában töltötte, olyan beteg volt, aztán másnap meg mentünk Nagy Sziget Túrára
Nekem nem volt semmi bajom tõle
Nálunk sem romlik meg, mert pár év elteltével megisszuk. Annyi ideig pedíg úgy sem élünk, hogy tönkremenjen.
Egyébként minél régebbi pl. egy üveg whisky, annál drágább. Nem véletlen, hogy a 12 évig érlelt Chivas Regal sem tartozik az olcsó kategóriák közé.
Andra | #25724 | 2007-04-19 14:30:41 | Válasz a #25700. hsz-ra
A Tokaji Aszú is annál jobb, mintél régebbi. Szerintem egyre jobban beérnek az ízeik, azért jó minél tovább tartogatni.
Ezért nem ittam én meg a tavaly hozott ouzómat. Na meg persze azért, mert nekem sajnos egyáltalán nem ízlik.
Azért a borokkal tessék vigyázni. Ígaz hogy érlelõdik az idõ múlásával, de egy idõ után a minõsége romlik, nem hogy javulna. És én itt a helyesen tárolt borokról beszélek. A szekrény tetején tárolva bizony meglepetések érhetnek! Tavaly bontottunk egy 40 éves bort ami megfelelõ képpen volt tárolva állítólag. Hát ha ittatok rosszat!!! És nem ez volt az elsõ próbálkozásunk, de hasonló volt az eredmény.
Szóval a jó bort nem szabad idõn túl tartogatni, amikor elérte a megfelelõ állapotát jobb azt meginni. Úgy is terem a tõke újabb szöllõt, kell az üres hordó az újbornak.