Még annyit megjegyeznék, hogy lefele Vranje előtt a hosszú egyenesben először láttam lábas trafipaxot ami szerencsére a szembejövőket mérte. Vladicin Han után folytatódik az autópálya építés egészen a határig, majdnem totális záróvonallal és a határig még mindig nincs kész az út.
Félek a nyáron törökökkel lesz komoly fennakadás. Persze ez csak fikció.
Szia Kaliber!
Én is ott szoktam váltani denárt,abban a konténerszerű épületben. Egyszer fordult csak elő.hogy nem tudott eleget adni,/ 4000-/, de megoldottam euroval a hiányt.
Ez minden nyáron így van. A szerb oldalon sok az útfelújítás,ilyenkor mindig le lehet dobni azt a képzeletbeli ékszíjt Tényleg igaz,kell egy kis higgadtság ahhoz ,hogy jó pár kilométert 60-al,sorban, záróvonal mellett közlekedjen az ember. Ilyenkor jó egy kis relax zene.
sziasztok! érdeklődnék, hogy szerintetek autóval Harkanyból mennyi idő alatt érünk le Athénba. augusztusban megyünk, tudom, hogy a törökök miatt több a hataratkelés, csak tippet szeretnék, a tervező szerint 16 óra, a hotel tervezője szerint 13, és ua. az útvonal, mar voltunk Paralian, és Neo Poriban is autóval, igy innen is jó, ha valaki tudja mennyi az út, mert Athénba még csak repülővel voltunk, szép malév évek, ja és a férjem vezet, tud is, egy robot:)
Ian | #200265 | 2013-03-22 13:55:13 | Válasz a #200264. hsz-ra
Nyugodtan számolhatsz szerintem 16-18 órával. A táv, amit meg kell tennetek ~ 1,400km. Ha betartjátok a szabályokat és megálltok pihenni párszor, akkor ~70-80km/h átlagsebességgel lehet számolni. Érdemes lenne egy tranzitszállást beiktatni, mi ezt használtuk: Popova Kula
Ez tőletek ~800km-re van.
az elég jó ar, és tudom, hogy az utazas is mar a nyaralas része, de nem hiszem, hogy tudnék varni, és aludni, amig le nem értünk, de azért köszi, csak telne mar gyorsabban az idő, és lenne nyar
persze addig is olvaslak benneteket, mint minden évben
...nem hiszem, hogy tudnék várni, és aludni, amíg le nem értünk...
Mi meg nem szeretünk hulla fáradtan érkezni, ezért - amikor messzebbre mentünk - általában Makrigialosban, ráadásul a vízparti soron szoktunk tranzitszállást foglalni. Kiváló alkalom akklimatizálódni; bámulni a tengert, s elücsörögni este egy vízparti tavernában. Akár fürödni is lehet egyet.
Két éve Killini (Zakynthos felé) kb: annyi km-re van mint Athén, bruttó 22óra volt a menetidő (ebben három rövid pihi+tankolás+határok, július közepe), igaz itt kb: 300km főút, Athén felé pedig végig autópálya van.
Sziasztok!
Ti voltatok-e már Delphi -jósdánál? Mi az idén megnéznénk, Nei Poriból indulunk. Azt láttam a g-föld alkalmazásban,hogy végig betonút van. Nem láttam viszont parkolót a Jósda előtt. Ha valaki volt arra már, s leírja a tapasztalatát, megköszönöm.