Szia lliluca!Nem lehet a két helyet összehasonlítani,nyilván ahol homokos a strand eleve nincs olyan tiszta a víz mint a kavicsosnál.Nei Porin is tiszta,de szerintem Sartin tisztább!ez az én véleményem.
Nei Poriban nagyon tiszta a víz, még utószezonban is. Igaz, míg a part homokos, az első métereken a víz kavicsokon csobog, kb. derékmélység után (cca 3-4 méter a parttól) kicsit mélyül, de csodásan selymes homokos. Van egy érdekes "vándor homokpad", amely Vakiszék szerint minden évben kissé elvándorol. Nos ott a víz, kevés úszás után, néhol térdig ér. Isteni élmény annak, aki tud úszni. Én csak irigykedtem. A parton ha végigsétáltok, ki tudjátok választani azt a részt, ahol már az első hullámok is homokot formáznak, fodroznak. Megéri az első napi séta, hogy kiválasszátok a legjobb helyeket.
Üdv: Neipori
Igazából olympic beach és nei pori között gondolkodunk. Segítenétek, hogy melyik a jobb választás? Nem fontos a nagy nyüzsi, inkább
olyan szepmpontból érdekelne, hogy hol tisztább a tenger és szebb a környezet? Olympic beachre a Holidaylines-sal mennénk. Nagyon szimpatizálok az irodával. Kár, hogy nekik nincs nei pori útjuk. Nei pori-ba meg a Grand tourssal mennénk.
Olympic Beach pici település. Ha éjszakai életre is vágytok ott nem teljesen van mert annyira kicsi. Viszont mellette Paralia az más tészta. A tenger víze zavaros. Nem vagy alig látni az aljára.
Nei Pori nagyobb település. A panoráma lélegzet elállító. A tenger kristálytiszta hatalmas tengerpartal. Itt se nagy az éjszakai élet de a két település közül Nei Pori.
Viszont drágább település mint Olympic Beach. Fagylalt 1 euro- Nei Pori 1,20-1,30. Kinti irodátol is függ de én 2 éve 1 hetet voltam O.Beachen majd közvetlenül utána N.Pori 1 hét. Részt vettem az összes fakultatív kirándulásokon. Ha N.Poribol megyek akkor kb 150 euroval többet fizetek összeségébe az utakért mint O.Beachen. De ez kinti iroda függő.
Mindegyikbe van plussz és mínusz. Ha oda készülnék akkor 1. Paralia. 2.Nei Pori. És csak utána lenne O.Beach.
A szerint mérlegelj mi a cél a kirándulásnak. Ha végig kiránduljátok és elé a pár taverna, pár üzlet nem számít a zavaros tenger akkor O.Beach.
Ha nyüzsgés, disco, Lidl magyar éttermek plussz olcso kirándulások de itt is zavaros a tenger akkor Paralia. /bár szeptemberbe furcsa mod elég tiszta volt itt a víz/
Ha kristálytiszta vízet széles tengepartot és az Olympos gyönyörű hegyvonulatait akarjátok nézni akkor Nei Pori. Mindegyiknél homokos a part és a tenger talaja is.
köszönöm, szóval azt mondod, hogy Nei pori összeségében szebbb mint olympic beach? Eddig Sartira jártunk, de most ki akarunk próbálni valami újat. Gondolom Nei pori nem drágább Sartinál.
köszönöm) A legjobb kombináció az lenne, ha a holidaylines indítana Nei poriba utat:)
Legszívesebben velük mennék De nekik csak olympic beach és paralia van....
köszönöm) A legjobb kombináció az lenne, ha a holidaylines indítana Nei poriba utat:)
Legszívesebben velük mennék De nekik csak olympic beach és paralia van....
Szia "lililuca"
A Chalcidki-től kezdve a Peleponészosz félszigeten Tolóban nagyon sok helyen voltam már. Autóval, busszal! De hidd el Nei Pori-nál csodásabb helyet még nem találtam. Ezzel nem azt akarom sugallni, hogy a többi "NIKITI, PEFKI, VARKIZA,{Athén mellett van} TOLO" nem jó helyek! Mindnek meg van a varázsa, De egyik sem ér fel Nei pori-val ! 1995-ben voltam először, azóta csak egy év maradt ki, de volt mikor egy évben kétszer is voltam! Ezt üzeni a "szellem". Én Grand Toursal megyek már harmadik éve, meg vagyok elégedve az áraikkal, és a szolgáltatásaikkal. Nézz be az oldalukra.
Üdv Nei Pori "szelleme".
Tavalyi évben többször voltunk Nei Poriban, júliusban és októberben. Egyáltalán nem volt szemetes, a víz is tisztább pl mint Paralia-nál. Ez érthető is, mert jóval kevesebb a túrista, kisebb település.
Amennyiben Nei Poriban gondolkozol, miért nem nézel te szállást? Akár repülővel is tudsz jönni, de gondolom csak buszjegyet is tudsz intézni. Szállást is tudsz találni a neten, de hamarosan én tudok majd ajánlani.
drága lililuca!
Tavaly tényleg volt egy-két-három viharos éjszaka, ami kiterelte a partra a hordalékot. Kinek szemét, kinek kincsesbánya. Mi már fél hatkor elindultunk drága barátném férjével és találtunk élő rákokat (visyszavittük az élő kagylókkal együtt a derékig érő vízbe), de a kihalt páncélokat begyűjtöttük és osztályoztuk. Sőt egy érdekesség: egy görög hölgy velünk egyidőben volt a tengerparton - Ő futott, mi baktattunk - , amikor látta, hogy az élőket vissza visszük a vízbe, ő is gyűjtött kagylóhéjat és egy görög köszönömmel átadta. Gondolom a tengeri élőlények visszavitele láttán.
Ezt csak azért írtam le, mert igenis vannak éjszakák, amikor a tenger partra sodorja az elhalt növényi és állati részeket. Mi erre nem szemétként, hanem kincsesbányaként tekintünk.
Üdv: Neipori
Én imádom Nei Porit a családommal együtt. De ami feltűnik évről évre, hogy a part homokja piszkos / pohár, csikk, doboz, stb.../ a kukák a sétányon nincsenek kiürítve, már mellette van a szemét. A játszóterek egyre gazosabbak, kiszáradt fűcsomók, csalánszerű szúrós gazzal van tele, nyikorognak a játékok, hiányosak is/ hol az uniós előírás?????/Az idén viszek WD40-et, s ahol játszanak a gyerekeim, azok nem nyikorognak többé. Az idén...2013. 07 hóban a kis tusolókból elfogyott az édesvíz, csak hotel előtti tusolóban volt víz. Úgy veszem észre, hogy nagyon nem akarnak ráfordítani semmi pénzt a szinten tartásra sem Nei Poriban. Úgy vannak vele, a nyaraló úgyis idejön és kész, minek szépíteni azt. érdekes összevetni a régen készült fotókat és a mai fotókat, nem olyan zöld semmi mint anno... de azért odamegyünk az idén is.