Makrigialos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 82 83 84 ... 104 105 106   >
Üzenet
  Monee00 | #94142 Üzenet | 2009-04-02 19:26:12 |
szeretnék érdeklődni a dias aprarthotel felől! volt ott valaki? milyennek találta? milyen meessze van tőle Paralia?
  Busaianiko | #94153 Üzenet | 2009-04-02 21:11:32 | Válasz a #94142. hsz-ra Előzmény #94142
Szia mi már háromszor voltunk a Diasban, és nekünk személy szerint nem volt semmi gondunk a szállással. Egyszerű, alapfelszereltségű apartmanház, van benne TV, légkondi, hűtő, két személyre felszerelt konyha.
Hallani hallottunk problémákat a vízzel kapcsolatban, hogy nincs mindig melegvíz, de ez sajnos sok helyen előfordul Görögországban, főleg főszezonban.

Igazából ilyen kérdésre nehéz válaszolni, mert minden embernek mások az igényei, de szerintem olyan árért, amennyiben ezek kerülnek, megfelel ez a szállás is.
  Busaianiko | #94154 Üzenet | 2009-04-02 21:13:26 |
Ja bocsi, Paralia kb. 15-20 km-re lehet Makrygialostól. Robogóval sincs messze, autóval pedig nagyon közel van. Útközben nagyon jó partokat lehet találni, és akár minden este be lehet menni Paraliára, vagy Olympic Beachre szórakozni, vásárolni.
  Ratio | #94173 Üzenet | 2009-04-03 08:26:22 | Válasz a #94142. hsz-ra Előzmény #94142
Csak 2 megjegyzés:
Makrygialos nyugis hely, mások pont ezért jönnek ide.
Engem személy szerint nagyon kiakasztott, tavaly, hogy éjfél után még üvöltöttek a szomszédban.
Akinek az üvöltés kell, az menjen Paraliára.

Paralia nincs messze, de robogóval nem ajánlanám a part mentén, mert az út egy méhkaptár telep mellett vezet. Mi is feltekert ablakkal mentünk arra, és volt, hogy géppuska hangra emlékeztető hangot adott az ütközés.
  Ratio | #94176 Üzenet | 2009-04-03 08:37:00 |
DIAS:
Nincs messze a strandtól icon_smile.gif
Minden meg van a studiókban, ami kell. Sőt az új felső apartmanban sokkal több is!
DUNA TV is fogható volt tavaly, de érdemes a helyi adókat is megnézni. Különösen a híreket!

A vízhiány, az van.
De ez nem vészes. Abban nyilvánul meg, hogy csökken a nyomás nulláig, majd erősödik. De ez az Elektrában (kb 300 m-re) is jelentkezett, sőt a strandon is a zuhanyzóknál. Ergo, tartalékolj vizet vödörben, hogy sürgős esetben a WC-t kisegítsd.
  Degu | #94245 Üzenet | 2009-04-04 07:56:39 |
Szia monee00.
En is ketszer nyaraltam a Diasban,de nekunk egyszer sem volt gond a vizzel,volt rendessen,egyszer ment el,de akkor is a hideg,csak forro volt,de ez kb 10 percig,es helyre hoztak a problemat.

De itt sajnos ez nem csak nyaron,telen is problema,van amikor ketten letusolunk,es a tobbi csaladtagnak mar nincsen melegvize.De ahogy jon a joido ez is alakul.
  Degu | #94246 Üzenet | 2009-04-04 08:01:28 |
Aniko.a Louloudieszt illetoen,kerdezted a blogomba merre van.
A Paraliara vezeto uton kell menni,amikor elersz a kikotohoz 3 iranyba agazik az ut,jobbra kell elfordulni,es ahogy atthalatsz az autopalya folott balra kell menni,katerini fele,ez a regi ut,es ott mar jelzi a tabla.de jol elvan dugva,az ut nem epp a legjobb,regi,foldes.
De nem sokat van nyitva,Paraliarol szoktak menni csoportok egy hotelbol nekik kinyitjak,de ha itt jartok egyszer es elakartok menni szoljatok,a nagybacsinknal van a kulcs,szivessen bemegyunk veletek.
Nem igen ertem miert nem nyitjak ki,pedig nagyon szep,es nagy.Erdekes,mindig folynak az asatasok.

Most telen a Pydna romoknal is lettek ujdonsagok.
  Busaianiko | #94258 Üzenet | 2009-04-04 11:02:24 | Válasz a #94246. hsz-ra Előzmény #94246
Köszi Degu! Sejtem melyik lehet az az út, akkor mi teljesen rossz irányba keresgéltük.
Ha ott leszünk, mindenképp megkereslek, mert szivesen megnéznék.

Pydna is érdekel, mert 2005-ben láttuk először és ahhoz képest tavaly is már sokkal nagyobb rész volt feltárva. Nagyon érdekes, ahogy bővül. Kíváncsiak vagyunk most milyen lett?
  Degu | #94259 Üzenet | 2009-04-04 11:06:30 |
Az ut tuloldalan van egy nagy resz bekeritve,az is Pydnahoz tartozik,a tomograf szerint lenne mit feltarni,csakhogy gorogorszag nem ad penzt a feltarasra,pedig allitolag a kornyek egyik legnagyobb regeszeti lelohelye lehetne itt.
Ami uj,epitenek egy muzeumot,sokat bovult,de munkasokat nem latni,de szerintem nyarra elkeszul,es megtekinthetoek lesznek a mozgathato leletek,a pydnabol,es a louloudiasbol.Es egy sirt tartak fol,ami allitolag Nagy Sandor edesanyjae.Kitudja ebbol mi az igaz.
  Degu | #94260 Üzenet | 2009-04-04 11:08:53 |
A Dias apartmanrol eszembe jutott valami,a napokban akadtam ra az interneten.
Ez igaz azoknak szol akik hazasodni szeretnenek,es pl nem magyarorszagon hanem tengerparton,vagy egy halaszhajon,pl a pydna romoknal egy csodas panoramaval.
Az Andromeda travel eskuvo,es naszut programja.Erdemes megnezni az oldalukon,szerintem ez nagyon jo otlet.
Igaz penzben nem olcso mulatsag ahogy szamoltam,de egyszer van ilyen esemeny az eletben,es romantikus,egyedi,es gyonyoru.
  Degu | #94261 Üzenet | 2009-04-04 11:26:11 |
Rationak igaza van,azoknak ajanlatos Makrigialos akik kedvelik a nyugalmat a szep tajakat,panoramat,a tengert,es nem vagynak pl a szomszedsag hangoskodasara.Makrigialos kicsi halaszfalu,de kepes minden igenyt kielegiteni.A terseg sajatossaga,ami miatt en is imadom,a homokos partot korulolelo lagy kozetu hegyoldal.A faluhoz kozell a gyonyoru orokzoldekkel boritott partmenti uton levo hegyoldalnal,aki gyonyoru tajra vagyik felfedezheti Ag.Jiannis partjat.Az arrebb levo Pydna partja is aranypart.Sokan elsem tudjak kepzelni a partokhoz milyen kozel talalhatoak a felfedezesre varo bizanci erod romjai.1 km-re pedig az Alykes Kitrous termeszetes kikotoje,itt talalhato a kozelben a soleparlo,thelassa,ahol szinten gyonyoru tiszta,homokos a partszakasz,es az idelatogato egy nemzetkozi hiru vizi rezervatumot fedezhet fel.Alyki Kitrous csodalatos obol,15000 dekaros terulettel.Az itt elo elolenyek a gyulekezo madarak koztuk a rozsaszinu karibi flamingo-eledelei.Tobb szazat lathatunk egyszerre,gyonyoru latvany,sokan nem is tudnak rola.emelett rengeteg mediterran teknos is el a rezervatumban.Fenykepezni tilos,es zavarni az allatok nyugalmat.de erdemes megnezni.
  Busaianiko | #94272 Üzenet | 2009-04-04 18:50:37 | Válasz a #94259. hsz-ra Előzmény #94259
Köszi degu! Tavaly nyáron mondta a régész, amikor ott voltunk, hogy az út túloldalán is ásatások folynak majd és hogy hatalmas lelet van ott. Remélem előbb-utóbb sikerül feltárni!?
A sírról is volt már szó ebben a topicban is, sőt mi is megnéztük, amikor ott jártunk. A Theodora Villa mellett van, ha jól emlékszem a nevére!?
Most már jobban meg lehet nézni, mert akkor még be volt kerítve és letakarva?!

Már 90 % hogy ha sikerül a görög utazás, akkor Makryba megyünk, és autóval. Annyi helyet be lehet még onnan járni és persze a már ismert helyeket is nagyon jó újra látni.
Csak egy baj van, hogy még olyan messze van szeptember! icon_sad.gif
  Degu | #94273 Üzenet | 2009-04-04 18:58:48 |
Szia Aniko!

Szeptem az tenylegg nem itt van,de gyorsan elrepul majd az ido,mikozben keszulodik,varja az ember.
  Busaianiko | #94275 Üzenet | 2009-04-04 19:09:07 | Válasz a #94273. hsz-ra Előzmény #94273
Hát remélem tényleg gyorsan elrepül, mert ilyenkor úgy tűnik, hogy kibírhatatlanul hosszú az idő.
Amikor már előtte vagyunk úgy tűnik, hogy egy pillanat volt.

Még jó, hogy van a hellasz pl. mert itt könnyebb kibírni a várakozást.

Irigyellek, hogy Te ott lehetsz kint!
  Degu | #94286 Üzenet | 2009-04-04 21:31:59 |
Szia Aniko!

Koszonom,en nagyon szeretek tt elni,es vegre megerkezett a tavasz is,nyilnak a viragok,minden kizoldult,tele kis madarakkal,es a tenger kulonfele szinekben pompazik.
van elet megindulnak az emberek ,szorakozni,setalni.
De azert itt sem mindig jo,vannak rossz pillanatok is,szerencsere keves.Es igy itt elve,teljessen mas acat latom makrygialosnak mint regen turistakent.de imadom.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 82 83 84 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu