Sziasztok. Tudtok valamit Kefalonián a következő apartamnokról.
Galini,
Gradakia
Marina Villa
Marina Studio
Mert a többibe nem lehet 2 hétre menni
Szia,
Mi a Marina Villában voltunk idén.
Minden szoba két légterű, nagy kert, medence nincs. Tiszta, konyhában van vízforraló, villyanysütő, edények, poharak, törölközőt adnak, hajszárító nincs, légkondi a helyszínem fizetendő, tulaj az emeleten lakik. A part kb 10perc séta.
Sajna nem lesz 2 hét Kefalonián mert nincs vissza repülőjegy.
Most nem tudjuk mi legyen.
Hova menjük. Vagy 1hét Kefalonián aztán jöjjünk haza és még 1 hét máshol. Mi legyen?
Szia Mandzsi!
Bízom a jó időben de még nem néztem sehol az előrejelzést, majd hétvégén biztos több időm lesz! Nem tudtuk még eldönteni mi lenne a jobb megoldás az autó vagy a robogó kölcsönzés! Az elmúlt években volt ez is az is bérelve mindkettő jó volt! Nem ismerem a sziget adottságait ezért kicsit nehéz a választás! T mi mellett döntöttetek?
Igen mi is szeretünk menni, nézni, látni!
Neked van a szállásunkról valami bővebb infód? Elég sok szállásról olvastam rossz tapasztalatot pl. hogy nagyon pici, koszos, stb!?
Szia Mandzsi!
Bízom a jó időben de még nem néztem sehol az előrejelzést, majd hétvégén biztos több időm lesz! Nem tudtuk még eldönteni mi lenne a jobb megoldás az autó vagy a robogó kölcsönzés! Az elmúlt években volt ez is az is bérelve mindkettő jó volt! Nem ismerem a sziget adottságait ezért kicsit nehéz a választás! T mi mellett döntöttetek?
Igen mi is szeretünk menni, nézni, látni!
Cirmi
Én ha ajánlhatok, akkor a Jón-tenger összes szigetén csak a gk-it ajánlom.A szigetek terepviszonyi, az időjárás, minden esetben emellett szól.A nyugati oldalak általában nehezebb terepviszonyokat produkálnak és ezekhez biztonságosabb a négy kerék stabilitása, ez egyértemű.Kefán pedig elég nagy távolságok vannak, ha be akarjátok járni és gondolom igen.Na és még ott van az Enos-hegység ami a legmagasabb a Jón-szigetek hegyei közűl, ahová aztán tényleg kevés egy labilis kismotor.Persze ez is kérdés,hogy ide fe akartok-e menni.Én Kefalóniának minden részét csak ajánlani tudom és ehhez egy klímás kocsi segítsége sérvadó és biztoságosabb mint ezek az 50 köbcentis berregők,és a kényelem sem az utolsó szempont.
Én ha ajánlhatok, akkor a Jón-tenger összes szigetén csak a gk-it ajánlom.
... én pedig a robogót
Mi a párommal Korfut és Zakynthost is körberobogóztuk 1-1 hét alatt, gond nélkül. Igaz, nincs légkondi (de van menetszél ), nincs száguldás, de sokkal "közelibb, élménytelibb" maga az utazás, a városokban a dugókat is ki lehet kerülni a kocsik között (), emellett több olyan helyre bemerészkedik\elmegy vele az ember, ahová kocsival inkább meg sem próbálja, és így kimarad sok érdekes felfedezésből (eldugott csodaszép partok). Az igaz, hogy előre meg kell tervezni, hogy mennyi út fér bele max egy nap, mert nem gyors.
De persze, kinek vérmérsékelte szerint
Szia!
Mi 99% hogy robogózni fogunk, max ha tényleg nagyon nem bírja akkor lecseréljük autóra. Korfut és Thassos-t is bejártuk robogóval, igaz ezek kisebb szigetek, Kefalónián pedig nagyobbak a távolságok. Természetesen régiókra elosztva tervezzük a kirándulásokat, szerintem megoldható lesz...
Szia Cirmi,
A szállásunkkal kapcsolatban egy pár hozzászólást találtam csak itt illetve az index fórumon, de rosszat nem olvastam róla. Ha van időd nézz majd bele anna? beszámolójába, ők pl ebben az apartmanban voltak pár éve. Az biztos hogy pl a Makris, Platis strandok innen gyalog messze vannak, de van másik strand ami viszont közel van, illetve Argostoli sincs messze.
Mi robogóval jártuk be mindkétszer a szigetet, csak egyszer béreltünk autót, amikot átmentünk Ithakára. Az utak jók, viszont elég sok a szerpentin, jó nagy hajtűkanyarokkal. Nem lehet száguldozni, viszont motorral tényleg sokkal könnyebb bárhol leállni, és kb öt percenként le is álltunk, mert lélegzetelállító öblöket fényképeztünk, és a városokban, falvakban is egyszerűbb a motorral a parkolás. Minden gond nélkül eljutottunk mindenhova, csak voltak helyek, ahova lassan és óvatosan kellett vezetni (pl. Petani öböl). Ha a sziget belsejébe mentek, nem árt vinni egy pulcsit, mert a hegyek között az árnyékban hirtelen nagyon hideg tud lenni. És néha jön egy max 10 perces kiadós zápor, arra is fel kell készülni. Viszont pont ezektől a záporoktól olyan gyönyörű zöld a sziget.