Örömmel értesítek minden érdeklödőt, hogy a Magyar-Szerb átkelő Királyhalom és Ásothalom között 05.16-án 10 órától megnyit unios és Szerb állampolgárok részére. Mivel nem nagy kitérő ezért a török invázio idején segítséget jelenthet az átkelésben A hír a Magyarszótól szátmazik.
Szia Renault!
A nagyutazás áraihoz Szerbiában tegyél hozzá kb. 10 dínárt, az ELP, MOL kutaknál 5-6 dínárt, mert ezek a NIS PETROL árai.
Macedóniában az eurodísel csakugyan 67 denár volt, a benzin emlékeim szerint 73 denár körül.
Sokat nem lehet rá adni, mert szinte naponta változik
Renault | #202399 | 2013-05-15 19:49:41 | Válasz a #202380. hsz-ra
Köszönöm mindenkinek a választ
Még egy kérdésem lenne Gáz kútak vannak a pályán?
Egyik ismerösöm gázos kocsival menne.
Tudtok a pályán gázkútakat melyik város közelében van esetleg 350 km
tud menni egy tankal.
Rengeteg a gázkút Szerbiában az autópályán is. Lefelé az első kút Szabadkán van hazafelé az utolsó a Röszke előtti Mol. Érdemes Nis-ben tankolni (a fizetőkapu után ) mert utána kicsit csökken a felhozatal (Nis-Gevgelija 330km). Macedonknál Gevgelijába be szoktam menni ott több kút is van ,de azthiszem van a határon is.
Most már Görögbe is sok van (422) én ezt használom: http://index.pois.gr/
A gázkutak mellet nagyon sok hasznos poi van az oldalon.
Hozzátenném, hogy ne zavarjon meg senkit, hogy van a magyar oldalon is egy Bácsszőlős, Bácsalmás mellett. Ez nincs különösebben messze az új átkelőtől, de ez nem az a falu, mint a vajdasági Bácsszőlős.
Renault | #202457 | 2013-05-16 19:33:04 | Válasz a #202408. hsz-ra
Szia!
Röszke és Nis között nincs probléma. Az EKO, ELP, ÖMV, MOL és némelyik Nis Petrol kúton lehet LPG-ét vételezni, a mai napon 73-76 dínár között. Viszont Nis és a határ (szerb-macedón) csak Vranje mellett, de nem a Nis Petrol kúton, hanem mellette 400 méterre lehet tankolni.
Viszont a határ útán két kút is van, Detoil, illetve Lukoil, ahol 36 denárért adták ma a gázt (THG). Némelyik Macpetrol kúton is van és a határon az Okta-nál is.
Nyugodtan indulhat a barátod.
Renault | #202474 | 2013-05-17 20:00:03 | Válasz a #202471. hsz-ra
Az még mindig kb. 100 km, de nem Leskováctól, hanem Gredelicától, amelyen a határ előtti kb. 25 km a mai napig nincs kész.
Megnéztem a macedón kártya használatot is. Visa, Visa elektron és Master Card használatát javasolják.