Bocsánat ezzel a sütis témával úgy gondolom off voltam....
Digital | #193022 | 2012-08-06 19:52:57 | Vigyázzatok értékeitekre!
Sziasztok!
Egy fontos témáról nem esik/esett szó az utóbbi időben itt. Mint Sartiról frissen hazaérkezett szeretném felhívni a figyelmeteket az alábbiakra.
Az utóbbi turnusokban - de lehet már korábban is -, éjjel, vagy kora hajnalban nem várt vendégek jelennek meg a gyanútlan nyaralók apartmanjaiban. Velünk is ez történt, hajnali 4 órakor arra lettem figyelmes - szerencsére éppen nem aludtam a késő esti bőséges vacsora miatt -, hogy az apartman ajtaja előtt megjelent egy nagy árnyék a függönyön, majd valaki óvatosan kezdi félrehúzni a függönyt (az apartman ajtaja nem volt bezárva a nagy meleg miatt). Azonnal felugrottam az ágyról és félrerántottam a függönyt, mire egy férfi alak megszégyenítő fürgeséggel elugrott onnan, és elszaladt. E másik férfi ugyan ekkor egy kissé távolabbról ugyan ezt tette. Mind ketten eltűntek az éjszakában. Mint aznap napközben kiderült az utcában egy pár házzal odébb két apartmannál viszont sikerrel jártak, minden értéküket, irataikat elvittek az ott nyaralóknak, miközben Ők békésen aludtak. Az egyik esetben még az emeleti apartman erkélyére is felmásztak és a nyitott ablakon mentek be.
Azt is megtudtam, hogy az előző turnusban is történtek hasonló esetek.
A velünk közös apartmanházban lakóktól tudtam meg - utólag -, hogy a telepített idegenvezető az érkezésünket követően tett említést az ilyen esetekről, - miszerint mindenki zárja éjszaka a szállását -, azonban ezt mi nem hallottuk, mert akkor nem voltunk jelen. (Kár, hogy az apartmanokban erre nincs konkrét figyelmeztetés - bár az ok érthető! Már negyedik alkalommal jártunk Sartin, és eddig mindig nyitott ajtó mellett aludtunk!...kár, hogy ennek már vége )
Végül is a szerencsének köszönhetően bennünket kár nem ért, de másokat igen!
Remélem mindenkinek gond nélküli lesz az elkövetkező nyaralása!...ha erre odafigyel.
Üdv. minden Sarti rajongónak! - Laci
Sziasztok!
Valaki tudna abban segíteni hogy milyen árak vannak most pl.: kenyér, víz, üditők.... Nem találtam semmit ami 2012es lenne! Előre is köszönöm
Szia!
Nagyon változóak, pénztárcádnak megfelelően válogathatsz.
A 1,5 l-es ásványvíz 50 cent a boltokban, a szénsavas üdítők 0,8-tól 1,8 euróig vannak 1.5-2 literesek más-más minőségben. A gyümölcslevek 1 l-esek kb. ugyanebben az árban. A kenyér (nem tudom hány dekás, az a kis vekni, hosszabb vagy kerekebb, magvas vagy olivás - 0,8-1 euró.
Az éttermi italárakat nem ismerem, mert ott csak ásványvizet szoktunk kérni a vacsorához, amit 1- 1,5 euróért adnak (1,5 literes).
Pufok, nehany dolog, ami eszunkbe jutott, a hozzank legkozelebb levo szupermarketben vasaroltunk Atlandia volt a neve.
Viz:6x1,5 liter 1.30 (hutve dragabb)
Tej, 1,5%-os 1,30
Kenyer (szeletelt, rozs), 1,90
Vaj, 2,80
Narancslé 1l, 100%-os, 1,10
Szalámi, szeletelt, 1,75
Sonka, szeletelt, folias, 1.50
Sajt, 20 dkg, 2,20
Tojás, nagy, 6db 1,80
a kicsi 1 db 0,20
Gorogdinnye 0,39/kilo
Sargadinnye 0,69/kilo
Sör: Spartan 4xfel liter, 2,75
Mythos 4x fel liter, vagy 6x 0.33-as 4,75 (dobozos)
Uveges: fel liter 1 euro + 0,15 a betet
Mazsolabor akciosan 3,95 volt 5,98 helyett (7 decis)
Roletti 2.10
Jegkrem: fel eurotol kb 2 euroig, a dobozos 6 euro
Joghurt, 2x 20 dkg, 2.20 euro. Ez eleg draga, de tenyleg finom. Voltak olcsobbak is, gyerekeknek valo, cukorkaval a tetejen, de azok nem olyan jok szerintem.
Peksegben vettunk corissant, kicsi, vanilia pundingos, 0,70 db-ja.
Fagyi 1 euro, de hatalmas.
Kar, hogy a mezes suti csak most lett tema, mert azt teljesen kihagytuk.
Jön valaki augusztus 17-én az Apollon-nal Sartira?
Az Illiasz apartmanban a galériás apartmanok az emeleten vannak? Oda fel tud valaki mászni? (Sajnálattal olvastam a lopásokat... )
Aki több tavernát kipróbált már és szereti a tengeri herkentyűket, tudna nekem segíteni, hogy garnélás ételek milyen árba és kivitelben találhatóak és hogy melyik tavernában.
Sancho, kar, hogy nem alltatok meg a duty free-nel, mi is vehettunk volna tobb mindent, de allandoan a gyerekeket neztem, hogy ne kolbaszoljanak el.
Tul sok meselnivalom nincs, a napi programunk kb ugy nezett ki, hogy reggeli utan osszeszedtuk a csipet-csapatot, es lementunk a partra, 12-1-ig lent voltunk, aztan visszamentunk az apartmanba ebedelni (a parom hozott valamit, altalaban gyrost, mert a gyerekek azt kertek), ebed utan alvas, delutan 5-korul megint lementunk a parta, es kb 8-ig ott is maradtunk. Neha besetaltunk este a faluba. Nagyon tetszett, csak hianyoltam a jardat, es allandoan terelgettuk a gyerekeket az autok elol.
Volt cicasimogatas is, gondoltam is Rad.
A tenger gyonyoru tiszta volt, kozel volt a falu es a tenger is, gondolkozunk rajta, hogy jovore visszamegyunk ugyanabba az apartmanba.
Fenykepet nem lehet ide tolteni, csak a fotoalbumba?
Gabesz, igen, az emeleten vannak a galerias apartmanok. Az erkelyre felmaszni szerintem azert eleg necces, de a szobaajtot a szomszedaink pl rendszeresen nyitva hagytak olyan meleg volt. Az epuletben meg nincs bejarati ajto, tehat az apartmanig barki felsetalhat mindenfele akadaly nelkul. Ami jo, hogy a tulajek nagyon sokaig fent vannak, rengeteget jonnek-mennek, illetve ucsorognek az erkelyukon, ami az utcara nez.
Olaszországban ért minket ilyen "támadás", az első emeleten laktunk, altatógázt juttattak be a szobánkba és vitték el a hátizsákom , szerencsénkre az utleveleket kidobták az nem kellett nekik. A biztositó nem akart fizetni mert nem volt bezárva az erkélyajtó,szerencsére bizonyitani tudtuk hogy nem volt zár az ajtón.Szerintem Sartin az okmányokra utaznak,egy kártya alakú személyivel elég messze eljutnak Európába.Csodálom, hogy a Sarti vezetői türik a besurranó tolvajok tevékenységeit.
Úristen! Melyik környéken, melyik házban laktatok? Nálunk éjjel-nappal nyitva van ajtó, ablak, akár itthon vagyunk, akár a parton. Vagyis nyitva volt eddig...