Mediterraneo | #156669 | 2011-02-17 19:04:47 | Válasz a #156662. hsz-ra
Szia Babar!
Vegyük sorba a felvetett témákat:
- mindent látni - tudtam, éreztem, hogy te/ti a teljességre törekedtek, de én azt gondolom, hogy mindent látni, kipróbálni nem lehet, ezért nem is ez a cél. De mivel annyi minden látnivaló akad, aszem összehozok egy listát és, a segítségetekkel, prioritások szerint sorbaállítom ezeket és majd arra törekszem, hogy a legfontosabbakat megnézzük.
- strandok - tudom, hogy ez a sziget "fő specialitása", ezért szavazunk most rá.
Persze a Meltemi nagyon kellemetlen lehet, volt már szerencsénk hozzá, de ez benne van a pakliban.
- kajálóhely - a Döme-féle tavernát azért hoztam szóba, mert azt tényleg ki akarjuk próbálni, de természetesen nem csak azt. Meg fogom keresni a szűk utcácskát is
Ugyanakkor nyilván más éttermeket is kipróbálunk. Aki olvasta a kithirás beszámolómat, az tudja, hogy szeretjük az olyan helyeket, ahol helyi kajákat lehet enni, és ekkor nem a giroszra gondolok.
Gyakran eszünk eldugott, akár pár-asztalos helyeken, szívesen körülnézünk a konyhában, jól jön ilyenkor a picike görög-tudás is. Ha azt látjuk, hogy egy helyen sok a helyi, akkor azt kipróbáljuk, mert mégiscsak ők ott laknak, biztos tudják, hol főznek jól.
Én odafigyelek arra is, hogy néz ki, tiszta-e, stb. Az, hogy a pincér vagy a kerítőember mennyire erőszakos, nem befolyásol.
- utak állapota - jó lenne, ha legalább egy napra terepjárót tudnánk bérelni, de ez függ az ártól is és a logisztikától is (leadjuk az egyik kocsit, átszuállunk a másikba, aztán este vissza, vagy hogy lehet megoldani?
Szia Mediterraneo:)
Épp a Te beszámolódat olvasva bizonytalanodtam el a szeptembert illetőleg a napokban. Megnéztem a Google Earth-on is, hogy melyik szigeten voltatok, hogy ennyi eső "boldogított"? Nem hittem a szememnek amikor Kréta mellé kalauzolt. Babar és Döme fotóit nézegettem ma egész nap és visszakerestem a korábbi foglalásaimat a repülőkre mert állandóan az volt az érzésem, hogy év elején eldőlt az uticél. És igen: februárban foglaltam mindig a jegyet vagy jegyeket. Most meg az egekben az árak. Kezdek aggódni.
Én azt sajnálom, hogy a kén bányához nem mentünk le. Az tény, hogy egy kis matiz oda le nem visz! És azon az úton bizony nem olyan egyszerű megfordulni. Nem piskóta utak vannak Miloson (persze nem mindegyik rossz). Bár ez is hozzájárult az élményhez.
Én azt sajnálom, hogy a kén bányához nem mentünk le. Az tény, hogy egy kis matiz oda le nem visz! És azon az úton bizony nem olyan egyszerű megfordulni. Nem piskóta utak vannak Miloson (persze nem mindegyik rossz). Bár ez is hozzájárult az élményhez.
Szia Szanna,
A kénbánya is rajta lesz a megnéznivalók listáján
És nem Matizt bérlünk, mert abban a párom hosszú lába nem férne el, csak ha a hátsó ülésen ülne
Mediterraneo | #156680 | 2011-02-17 21:11:31 | Válasz a #156676. hsz-ra
Szia BoAt!
Döme és Babar fotói kellőképpen meggyőzőek!
A repülőjegy-árak viszont nagyon lelombozóak
Ti mikor mennétek? Bennünket nem bizonytalanított el a tavalyelőtti szeptemberi fiaskó, néha vannak esős szeptemberek... A hőmérséklet rendben volt, az eső ellenére is meleg volt, de nem forróság, és ez jó volt. Az éjszakák hűvösek voltak. És volt ragyogó napsütés is, csak az elvártnál kevesebb.
Esős időben várost néztünk, autóztunk, és persze fürödtünk is. A fotókon viszont látszik az időjárás: nagyon párás volt a levegő, meglehetősen borult az ég, igazán szép fotónk kevés lett.
Még valami azoknak akik olvasták az előző bejegyzéseimet: szuper dolog lehet szélmalomban lakni, tényleg pazar a kilátás, a berendezés pedig nagyon szép, DE nem a mi zsebünkhöz szabták az árakat...
És igen: februárban foglaltam mindig a jegyet vagy jegyeket. Most meg az egekben az árak. Kezdek aggódni.
Nem tudom, mi van idén, mintha mindenki Görögországba akarna menni... azt néztem, hogy a mi időpontunkra már elfogytak a repjegyek pl. Krétára, pedig 60 e alatt nem láttam őket sosem...
Mivel nálunk még minden opció nyitott, nézem folyamatosan Athént és Szalonikit is, de az árak csak egyre nőnek... a hétvégi jegyek már jó sokba kerülnek... (persze ez relatív... azért 2009-ben 75 e Ft körüli Malév jegy Athénba még normál árnak számított... csak 2009 tavaszától kezdték el csökkenteni az árakat a 30-38 e körüli szintre).
Mi augusztus végére terveznénk az utazást, 26-tól nézegetem a jegyeket (minden nap, ezzel pedig már mindenkinek az agyára mentem), szeptember 4-i zárással. Persze, kis mértékben ez változhat. A visszaolvasás nagyon hasznos és jó kedvcsináló, olvastam a Te bejegyzéseidet és láttam, hogy tavaly nagyon készültél Milosra. Nagymamám azt szokta mondani, amikor egy tervezett dolog kútbaesik, hogy "Mindennek megvan az ideje, mint a szalmakalapnak"
A szállásokat azért próbálom nézegetni, de érdeklődő leveleket nem akarok elküldeni mielőtt biztossá válna a milosi út. Döméék szállása nagyon tetszik, árat sajnos nem látok a honlapon és ilyenkor hajlamos vagyok azt feltételezni, hogy borzasztó drága:) Bármilyen szállást el tudok képzelni, ahol nem mászkálnak fapapucsban a felettem lakók, ahogyan azt egyik beszámolóban olvastam és nem papírvékonyak a falak. Szeretem a csendet, na:) ( a hullámverés nem zavar). Jelenleg úgy tűnik, hogy 70000 alatt nem oldható meg az utiköltség. Annyi meg nem lesz rá, mert ha már ott van az ember, akkor egy-két szigetet még látni kellene.
Szia Verka! Az imént megnéztem, a Malév 42700-ért hozna-vinne Athénig. Ennyi nagyon jó is lenne utiköltségként, de úszva nem jutnánk el Milosra. Úgy keveredtem a Hellasz fórumra, hogy belelkesedtem a wizz korfui járatától. Megnéztem a jegyárakat, megbeszéltem a Hugommal, hogy akkor irány Horány, legyen egy hét Korfu (bocs az offért). A következő reggelre azonban két és fél hónapos időtartamra eltűntek az odaútra szóló olcsóbb jegyek. Valahogy nem tudom elhinni, hogy egész éjszaka foglalták a jegyeket, de csak oda, mert visszafele mindenki buszozik. Lehet olvasni arról is, hogy az üzemanyagárak drágulnak, szóval nem biztos, hogy bejön a várakozás az olcsóbb jegyekre, de a trükközés számomra nyilvánvaló. Ráraknak, majd levesznek belőle, így később gyorsan lefoglalod az eredeti áron a jegyet.
2009-ben 75€-t kértek egy 2-3 fős,légkondis apartmanért aug. 31 után. Akkor telt ház volt náluk. Egyébként nagyon kedves, szimpatikus család, nagyon sok helyi érdekességet meséltek és egyik este meghívták az összes vendéget egy holdfényes, családias igazi görög vacsorára...(persze grátisz).
a trükközés számomra nyilvánvaló. Ráraknak, majd levesznek belőle, így később gyorsan lefoglalod az eredeti áron a jegyet.
Persze, hogy trükköznek... mindegyik ezt csinálja... Most néztem, hogy vagy két hét után "újból lett" heraklioni járat a mi időpontunkban is... (Hogy mi logika van abban, hogy két hétre nem lehet foglalni jegyet egy adott járatra, azt ugyan nem értem...)
Viszont az athéni repjegyek változatlanok... mindegy, én most már kivárom, hogy mi lesz, aztán meglátjuk...
Mediterraneo | #156705 | 2011-02-18 13:24:20 | Re:
Döme írta:
BoAT,
2009-ben 75€-t kértek egy 2-3 fős,légkondis apartmanért aug. 31 után. Akkor telt ház volt náluk. Egyébként nagyon kedves, szimpatikus család, nagyon sok helyi érdekességet meséltek és egyik este meghívták az összes vendéget egy holdfényes, családias igazi görög vacsorára...(persze grátisz).