Szia Márti!
Üdv. a Szaharában. Örülünk Néked és az infóknak.
A platános hangos zenét elhagyva a két játszótér közötti homokos partszakaszt említettem indulásod előtt. Tény, hogy messze van. Nem voltatok: Kavala- Philippi-Thesszaloni –ban? Szúnyogok vannak Stavrosban? Alexa-ban van szúnyogháló? Ugye a délutáni nap süt a medencére? Ti melyik oldalon voltatok?
Evike1991,a kikötőnél ne várjátok,hogy tiszta legyen a tenger s milyen negatívot olvastál ? A jókedvedet vidd magaddal. Nem lesz problémád.
Csendyke,májusban voltunk Thassos-on . Mint sziget drágának kellett volna lennie, nem volt. Ne izgulj. Nincs válság (csak a pénz kivonás a forgalomból v. fordítva) és nincs 2 x-es ár.
Kszifiasz mikor indulsz? Ha ráérsz séta közben, megnéznéd az autókölcsönzési árakat: a szezon utáni érdekel. Előre is, köszi.V.
Szia T. Márta!
Üdvözlet itthon:) Abban reménykedtem, hogy te majd válaszolsz néhány kérdésemre, mert eddig nem tette meg senki:( Tudnál írni éttermi/hétköznapi bolti árakat? Ezt azért szeretném tudni, mert egy ismerősünk azt mondta, hogy az árak a duplájára emelkedtek a válság miatt...31-én indulunk Stavrosra és azt szeretném tudni, hogy készüljünk anyagilag/hazai kajával. Ahogy leírtad a választék nem nagy az éttermekben, azoknak tudod az árait? Vagy kenyér, vaj, tej, ilyesmi? Az út mennyi volt időben kifelé? Elég szomorúan olvastam, hogy sokat kell várakozni a határon...
Szép napot és előre is köszönöm a válaszokat!
Marcsyka. köszi az infót valószinű, hogy a platános részről beszélsz jártunk arra kocsival de nem tudom milyen a part. Az általam említett résznél is lehet hasra feküdni mert bizonyos távolság után van sekélyebb rész! Bent a víz felejteti a kavicsokat csak az a baj, hogy ki kell menni!
Fakultatíve voltunk Kavala-Tasszos kiránduláson a legnagyobb melegbe. Mohamed Ali szobrát láttuk a házba nem lehet be menni - máskor sem -,
A kompon végig kísértek a sirályok akiket etettünk és a kezünkből vették ki a kiflit,az nagy élmény volt. Voltunk az Arisztotelész parkban,ez szinte felejthető mert max 15 perc alatt 3x körbe lehet járni, valahogy többre számítottam. Összességében jó volt a nyaralás mert azért mentünk csupán a véleményemet ismertettem. Ami érdekes volt, hogy itt sokkal kevesebb a magyar mint Sartin. Itt sok a szerb-bolgár 1-1 román és 1-2 magyar.
Stavrosban a kikötő után vannak a legjobb partszakaszok. Aki nem sajnál időt, fáradtságot rá, menjen el egészen a város széléig. Nincs kavicsos sáv a vízben sem. Olyan homokpadok vannak, ahol még hasra is tudsz feküdni a vízben, a parttól 20 m-re Mivel kavicsmentes, nincs sün sem.
Ha figyelmesen sétálgatsz akkor vannak olyan helyek, ahol olyan kavics mentes csapás van a vízben, az én 115 kilómmal is simán begyalogoltam, a kavicsos részeket vagy kihagyod vagy egy keményebb talpú vízi cipőt húzol és már minden rendben lesz.
T.Márta.
Mire ezeket végig kóstolom, vége van a hétnek. Úgy látom az árak nem mentek fel. Egy kérdés. Ahol a kövek vannak a vizben ott kb milyen mély a viz?
evike! ne keseredj el,sokan mennek oda mi is túléltük de én a homokos partot szeretem. Maga a part ill. a beach az homokos csak a vízbe való menetel nagyobb kavicsos nekem minden lépést meg kellett gondolni de van akit ez nem zavar annyira. Nem piszkos,