Bodrumba tényleg nem kell vízumot fizetni amennyiben 1 napra mész, de kikötõi illetéket igen. Nem tartom valószínûnek, hogy 2005 óta eltörölték volna. Akkor 4,-euró/fõ volt a kikötõi illeték + a hajójegy.
Arról, hogy nincs nagy látnivaló Bodrumban, nekem más a véleményem. Persze, ha csak a bazárban vagy és a vásárlással töltöd az idõt, akkor tényleg nem látsz semmit ebbõl a szép városból. Mi szárnyashajóval mentünk át, és a kikötõbõl induló ingyenes busszal felmentünk a szélmalmokhoz, majd az "aranygyárat" gyorsan elhagyva mentünk a bazárba. Na ezt is hamar végigjártuk, mert a vár sokkal jobban érdekelt. Azt nem tudom megvenni máshol és arra pedig idõ kell, hogy alaposan körbejárd és a múzeumot is megnézd! Szerintem Bodrum, azaz Halikarnasszos ahol az ókor 7 csodájának egyike állt többet érdemel, mint, hogy egy bazárnak és jó bevásárlási lehetõségnek nézzék. Azért arra is maradt idõnk, hogy a kikötõben igyunk egy-egy kori fincsi EFES pilsnert.
Sziasztok!
Bocsi, hogy bele beszélek, de tényleg kár lenne kihagyni Bodrumot. Egyet értek Valcsival és Ferrarival.
Nekünk nagyon tetszett, és igen is van látnivaló. Igaz mi a bazárt hagytuk ki. Kár, hogy nem tettük fel a Kos-n, ill Bodrunban készült képeinket.
Judithka
Nekem elsõsorban a kültéri látványosságok fontosak. A múzeumba biztosan nem megyek, a világ minden múzeumában ugyanazt mutogatják A bazár is érdekel, még sosem voltam igaziban. De vissza a látnivalókhoz: szép fekvés, és látványos épületek (romok) vagy bájos kis falu vagy valami ilyesminek kell lennie, ami odavonz. Ha a romok fergetegesek és nem csak pár kõdarab pl.