Köszönöm, mindkettőtöknek a híreket. Lehet, hogy a végén még a tervezett időpontban érünk haza?!
Petros, ha valamit megtudsz az X96-os járatról, jól jönne. Egyébként a tervezett indulásunk 25-én reggel 5:15-kor lenne, és a 2 órás X96-ossal indulnánk Pireuszból.
Üdv.: w
Mediterraneo | #175995 | 2011-09-24 14:33:36 | Válasz a #175945. hsz-ra
Sziasztok!
Tegnap érkeztünk Athénból, a helyzet a következő volt:
- az X95-ös járt, de a Syntagma tér elkerülésével, mert a közelben valami demonstráció volt, úgyhogy gyalogolni kellett a következő megállóig
- a reptéren első pillanatban semmi jele nincs annak, hogy sztrájk lenne, a check-in pultok nyitva, a boltok, kávézók nyitva, a security check működik, az egyetlen gyanus jel, hogy a kijelzőkön nem szerepel sehol sem, hogy bármely gép késve indul (pedig ilyen mindenhol előfordul)
- aztán az ember elérkezik a beszállókapuhoz és vár és vár és vár és sehol semmi infó
- de 2 és fél órás késéssel elindul a gép és hazaértünk
Szubjektíven a k9vetkezőképpen éltük meg:
- rohanás megkeresni a buszmegállót, a forróságban cügöljük magunkkal a bőröndöt, kb 100 méterenként megkérdezünk valakit (többnyire rendőrt, mert sok van belőlük és beszélnek angolul) hogy hol a megállü, mindegyik ugyanabba az irányba mutat, de pontosat senki sem tud
- végre megvan a megálló, jön a busz is, tömve van, felpréseljük magunkat és akkor jön a kétségbeesés, amikor már egy órája megy és még mindig sűrűn lakott területen - nyilván a menetidő rövidebb, de a sok autó miatt dugó van mindenhol
- a gép indulása előtt 50 perccel esünk be a reptérre
- mivel a busz a 4-es bejáratnál rak le, jó sokat kell rohanni a Malév check-in pultjaihoz, mire becsekkolunk, már csal 35 perc van a gép indulásáig
- rohanás a securityhez, mert ugye már boarding time van
- securitynál óriási sor, állandóan fülelem, hogy nincs last call a mi nevünkkel (ha van, akkor előrevesznek egyébként)
- aztán ezen is túljutunk, 15 perc múlva szállna fel a gépünk, de a kapu persze nincs nyitva, viszont rengetegen ülnek, még a földön is, mert a kapuk előtt rengeteg az ember és sehol semmi infó
"... hátha valakinek még hasznos lehet." Kedves Döme! Én az imént kezdtem böngészni a netet, hogy vajon a ryanairnél mennyiben veszik komolyan a 20 cm-es mélységet, mert az általam vásárolni kívánt poggyász pont 2cm-rel lépi azt túl. Így nagyon hálás vagyok, hogy megosztotta a tapasztalatait, és ez által sikerült rátalálnom a keresett információra! Csak azért regisztráltam ide, hogy ezt megköszönjem! Üdv: Bálint
"A Malév új poggyász szabályzatot vezet be a 2011. október 30. után vásárolt jegyekre vonatkozóan, amely a feladott poggyászok tekintetében a légitársasági gyakorlathoz igazodik, míg a kézipoggyászok vonatkozásában az utazási komfort növelésére koncentrál." Az utazási komfortra való koncentrálás abból áll, hogy csökkentik a kézipoggyász súlyhatárát a turistaosztályon utazók esetében.
Igen kellemetlen a helyzet...
Ráadásul másfél hete vettem repülőjegyet Korfura, és olyan szállást foglaltam 11 napra, amit mindenféleképpen ki kell fizetni...
Szerintetek megoldódik a helyzet? Úgy emlékszem tavaly is volt valami hasonló, de végül minden jól alakult.
Ha valaki hall valamit, megírná?
Előre is köszönöm!