Ha nem péntek ,szombat akartok a szigetre érkezni akkor szerintem találtok üres szállást. Mi tavaly július közepén voltunk és nagyon sok volt az üres hely. Hétvégén szinte kizártnak tartom ,hogy nagyon válogatni tudjál a szállások között. A görögöknél népszerű hétvégi program a sziget.
Érdekelne,hogy merre mentek még a félszigeten. Meg persze az is nagyon ,hogy milyen volt az előző három utatok, kedvenc helyek,strandok,falvak stb.
Kokszinak igaza van. Szombaton olyan volt a sziget (mi szombaton mentünk át), mintha megszállták volna, iszonyatos mennyiségű "hétvégi" turista érkezett, de vasárnap el is tűntek, mintha ott sem lettek volna.
Kokszi, én úgy értelmeztem, hogy nem járták be a Peloponnészoszt, hanem Elafonissosra járnak (csak) vissza nyaralni. De amennyiben bejárták, engem is érdekelnek az élmények!
Köszi Szirom, de így egyenként kérni nem tudom, sokkal jobb, ha mind ott van valahol és az ember bogarászhat benne. nyugodtan beszúrhatnál a megfelelő helyek topikjaiba egy párat a legszebbekből, megnézném...
Sziasztok!
Nagyon jók vagytok! Imádlak olvasni Benneteket!
Mi eddig csak 6 hetet voltunk a Peloponnészoszon. Autóval megyünk Mo.-ról, mert imádunk megállni mindenhol ahol látható valami érdekes. Szerintem az utazás is a nyaralás része, ki kell élvezni. Természetesen az idő minket is "szorít". Megnéztük Katerinit és környékét, Olymposzt, Meteorákat, Thermopülét, Athént, Delfoit....Delfoiba pl. Argoszból indulva a Rio-Antirio híd felöl mentünk, végig a parton, majd föl a hegyekbe és miután megnéztük a jósdát és futottam a futópályán , a Parnassos hegyen át jutottunk Thermopülébe az emlékműhöz. (Bocs Mindjárt írom a lényeget.) Lu
Bocsánat, de tényleg kezdő vagyok, és az időkorlát miatt már újra kellett kezdenem egyszer.
Szóval ahogy beérünk Gö.o.-ba iszunk egy jó frappét, már alig várom! Azután meg kell állni a Tembi-völgyében lehülni és enni egy f@szénen sült kukoricát....Hát vannak rituálék.
Szóval a Peloponnészosz: Véletlen hozta hogy Tolóba mentünk nyaralni. Véletlen nem jó úton mentünk le az autópályáról. És ott álltunk Mükénében. Nincsenek véletlenek, tudom. Aztán jött Argosz, ahova azóta is elmegyek piacozni, igaz nem veszek semmit, csak élvezem a hangulatát.
Kokszi! Rájöttem, hogy egyszerűbb ha azt írom: mindenhol voltunk ahol három fekete pötty van jelzésként a térképen . Tolóból megyünk csillagtúrázva.
A Dirosz-barlangnál mondta egy kedves görög hölgy, hogy menjünk el Elafonisosra. Azután olvastalak Benneteket és a dolog eldőlt. Tehát még soha nem voltunk.
Andi! Beszéltünk Jannissal. Tényleg lassan és más szavakkal is megismételve kell beszélni vele. Van hely nála. Megkértem valakit hogy beszéljen vele görögül is mert szeretnék biztosra menni.
Lujza
A többiekhez csatlakozva én is kíváncsian lesem a szavaidat! Mi is kiemelt napirendi pontként szoktuk kezelni a hárompöttyös helyeket!
Írtad, hogy voltatok a Dirosz-barlangnál, ezzel kapcsolatban kérdeznék, ha lehet! Kokszi írta, hogy sokat kell várni a belépésre, lehet, hogy egy egész délelőtt elmehet vele. Ti is ezt tapasztaltátok?
Tudod a szokásos rögeszmém:nyitásra kell ott lenni. Ha pont előttetek fut be 2-3 turistákkal teli busz akkor biztos,hogy gond lehet. Megkapod a jegyedet és látod,hogy mennyi időd van még a bejutásig.
Picit szerencse kérdése,hogy milyen vezetőt ,evezőst fog ki az ember. Van aki gyorsabban löki a csónakot és kevesebbet beszél. Ezen az oldalon ez az egyik felkapott célpont. Stoupa nincs messze. A sok Angolnak és Skandinávnak nincs más célpontja. Olyan mint keleti részen Monemvassia.
Kardamiliben is megfigyeltem,hogy vannak olyan napok amikor kiürül a város . Reggel tömegével szállítják buszokkal a rengeteg Angolt Kalamatába. Utánna napokig üres volt a környék. Ha szerencsétek lesz akkor kifogtok egy ilyen időszakot. Erre a jelenségre én azt a magyarázatot találtam,hogy Manchester-Kalamata repülővel 30 font. A gép viszont nem jár naponta. Még jó,hogy nem élek Manchesterben. Két havonta a gépen lennék. Asszem sírba kergetném a családot.
Lassan nektek már indulás. Most én foglak titeket rohadtul irigyelni.
Szia: kokszi
Még jó,hogy nem élek Manchesterben. Két havonta a gépen lennék. Asszem sírba kergetném a családot.
Ez nagyon tetszett.
Valóban az a környék totál angol tanya. Azért érdekes, hogyan alakulhat ki néhány üdülőhelyre ennyire jellegzetesen, hogy egy bizonyos nép jár oda.
Szia Lujza!
Ha még egyszer beszéltek Jannisszal, azt mindenképp tisztázzátok, hogy melyik házban, mert van az, amiről a blogomban a képek vannak a kikötőben, ahol mi is voltunk, de van hátrébb egy másik is.
Nagyon örülök, hogy a beszámolom odavezetett, hogytudtál az elmondásom alapján szállást foglalni. Jó érzés.
Köszi, nyitásra biztos ott leszünk, tapasztalataim szerint olyankor még van kb. egy óra az első turistabusz megérkezéséig. Most én is nagyon irigyelném magunkat, ha nem mi mennénk... már kezdek nagyon besózva lenni...
1. nap: esti érkezés Diakoftóba, szálláskeresés 2 éjszakára
2. nap: vonatozás a szurdokban, körülnézés Kalavrytában, visszafelé busszal jövünk, megnézzük a kolostort, majd este remélem, hogy lesz még időnk egyet strandolni Diakoftóban
3. nap: Cave of the Lakes, pisztrángebéd, majd utazás Lefkadára
4-8. nap: Lefkada (persze ez is megvan részletesen, írjam? )
9. nap: utazás Olympiába, min. fél nap rom- és múzeumnézés , majd este Sziromék Kakovatosa körül megpróbálunk szállást felhajtani két éjszakára
10. nap: indulás a hegyekbe: Bassae, Apollón-templom, majd Andritseina falu, délután pedig fürdés azon a végtelen, nyugis, puha homokos tengerparton...
11. nap: felkerekedünk és lemegyünk a Voidokiliához, strand, Paleokastro (most, hogy már kitárgyaltuk a nevét ), majd szálláskeresés valahol Pylos körül 1 éjszakára, séta Pylosban, esetleg ha sok időnk marad még, akkor elugrunk megnézni, hogy milyen Methoni
12. nap: Chora, Nestor-palota, Neokastro Pylosban, Koroni - ez lehet, hogy kicsit hosszú lesz, ha úgy látjuk, hogy igen, akkor a Neokastrót töröljük a programból, Koroninak viszont maradnia kell, mert mindenképpen ott kell valahol aludnunk aznap
13. nap: Ancient Messini, Kardamyli, szálláskeresés 1 éjszakára, Stoupa strand
14. nap: Diros-caves, Areopoli, Limeni, Gerolimenas... szálláskeresés 1 éjszakára, ott, ahol épp leszünk, meglátjuk
15. nap: Vathia, Porto Kagio, legkésőbb estére Mavrovouni, ott alszunk majd
16. nap: hazaút...
Szia!
Köszönöm a tippet, jó hogy figyelmeztetsz mert tényleg azért választom a vizet és a kikötőt, mert szívesen nézem ahogy szöszmötölnek a görögök...
Lujza
Szia Verka!
Mi egy szép keddi napon voltunk, 9 órára értünk oda, mert fél 6-kor indultunk T.-ból, rajtunk kívül három család volt ott. 10 órakor már kint voltunk, akkor tényleg többen voltak. Ha sikerül teszek fel képet. Kardigán nagyon kell. Fényképezés: hajó folyamatosan mozog, tilos vakuzni, így nem sok kép sikerül, mert erős ellenfények vannak a kövek megvilágítása miatt. Ráadásul a fejekre is nagyon kell vigyázni, volt h. szinte a lábunk közé kellett húzni. Vagy a mi gondoliérink volt béna......
Lujza