Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 85 86 87 ... 901 902 903   >
Üzenet
  H.apci | #35150 Üzenet | 2007-07-07 21:39:09 |
christine!

Én most már végképp nem értelek… icon_confused.gif

O7. 06-án ezt írtad: „Még nem voltam Sartiban soha. Mikor kiválasztottuk Nei Porit, akkor még nem találtam rá erre a honlapra, így a kiretusált képek alapján csak zsákba macskát választottunk.” icon_mad.gif

O3. 16-án (!) ezt írtad a Skiathos topicba: „Nem tudod, hogyan lehet Skyathoson szállást foglalni? Mert eddig magyar utazási irodáknál nem láttam syathos-i szállást, a külföldi lapok pedig összesen 4-et kínálnak. Skyathosnak melyik részén készültek ezek a gyönyörû képek?” icon_surprised.gif

Gondolom, végig is olvastad a topicot!? icon_cool.gif

Ezek után foglaltatok szállást Nei Poriba? icon_eek.gif

Most meg úgy rácsodálkozol Skiathosra, mint aki még soha nem hallott róla. icon_rolleyes.gif

Ne kapkodj össze-vissza! icon_evil.gif
  Sancho.dl | #35169 Üzenet | 2007-07-08 00:14:28 |
Sziasztok! Egy nagyon idétlen kérdésünk lenne. Tud valaki segíteni nekünk abban, hogy a Fotini apartmanban van-e lehetõség grillezésre? Mert gondoltuk hogy egyik este jó lenne egy kis sütögetést rendezni az udvaron. Múlt évben Makrygilaoson volt grillezõ a kertben, a házigazda is sütögetett és meghívott néhány nyaralót is, hogy tartson vele icon_smile.gif Egy ilyen esemény összehozza az utitársakat és nem mellékesen nagyon jó hangulatot teremt. Elõre is köszönjük a választ.
  Katus | #35171 Üzenet | 2007-07-08 01:56:22 |
Sziasztok!
Most értünk haza Nei Poriból/naggggyon jó volt/icon_smile.gif))
Holnap bõvebben.......
A Fotini házban voltunk,nagyon jó kis hely,nincs messze a tengertõl.A stúdiók jók,de alap felszereltségûek.
Sancho!!Grill van a ház végében,de hogy mennyire lehet használni nem tudom mert nem annyira nem jártunk utána.
Találkoztunk a Rebekáékkal is,bár csak egy röpke délelõtt erejéig.Nagyon kevés az egy hét,alig volt idõnk nyaralni icon_razz.gif
A Bea nagyon aranyos,majd hamarosan meglátjátok.
Nagyon jó kis éttermeket találtunk.Holnap válaszolok szívesen a kérdéseitekre.
Katus
  Sancho.dl | #35175 Üzenet | 2007-07-08 08:00:43 | Válasz a #35171. hsz-ra Előzmény #35171
Cijja Katus!

19 nap és mi is megtapasztaljuk a Fotini ház örömeit icon_smile.gif Várjuk a beszámolókat és köszi az infót a grillrõl, majd kint megpróbáljuk kikunyerálni a tulajtól icon_smile.gif Majd mesélj milyen volt, mi mindent lehet csinálni és ha esetleg van némi infód a fakultatív utak áráról, akkor azt is megköszönnénk, mert szeretnénk néhány kirándulásra elmenni. Elõre is köszönjük.
  BRobert | #35184 Üzenet | 2007-07-08 09:58:06 |
christine,

A fakultatív kirándulásoknál átlagosan 2-3 óra van a sziget megteintésére. A kikötõ mellett közvetlenül van motorbérlési lehetõség, így az idõ alatt van lehetõség pár öböl felkeresésére. Rövid ismertetõ:

http://www.vilaglato.hu/fx_com...../index.php

A szigetlátogatás megoldható, de nem a szervezett fakultatívon belül....hacsak nem úgy szervezik a fakultatívot.
Javaslat. Saját szervezés. Egyik nap oda, a sziget körbemotorozása. Éjszaka a szigeten. Másnap reggel csónak, hajó bérlés, a szigetek megtekintése. Délután hajóval vissza.
  BRobert | #35185 Üzenet | 2007-07-08 10:05:50 |
christine

pontosítás: Lalaria, a sziget északi csücskében van, Mandraki pedig a dél-nyugatiban. Megközelíthetõ csónak nélkül is.
http://www.greekisland.co.uk/maps/satmap_skiathos.jpg

....de ez már egy másik fórumba tartozik....
  BRobert | #35187 Üzenet | 2007-07-08 10:08:11 |
Nevetõ írta:
Nincs véletlenül Nei Poritól nem messze egy Delfinárium?Vagy egyáltalán Görögországban?

Nei Porihoz, se közel, se távol nincs Delfinárium. És tudtommal a szigeteken sincs icon_sad.gif
  Rebeka | #35205 Üzenet | 2007-07-08 13:12:20 |
Jó napot mindenkinek! Újra itthon, szomorú szívvel. Azt gondoltuk két hét után már nem is lesz olyan rossz haza térni, de hát fájó szívvel be kellett csomagolni. icon_cry.gif Nei Pori jó választás volt azt gondolom, kellemes part, szellõs, széles utcák, viszonylag kis tömeg. A szállás (Hermes) jó átlagos felszereltségû, de kimondottan nagy és elég széles terasszal. Mivel két apartmanunk volt egymás mellett szinte a fél házon körbe húzódott a terasz. Sajnos egy hatalmas fa miatt csak kis kilátás volt a tengerre, no de ennyi gond legyen mindig!
Na és a Bea! Nem túlzok amikor azt mondom,hogy az idegenvezetõk gyöngye. Sajnos nem tudtunk tõle elbúcsúzni, hírtelen el kellett mennie a Meteorákhoz, és ez kicsit bánt. Nekünk nagyon sokat segített, sokat köszönhetünk neki.
Nos mindenesetre az idén is volt két szép hetünk, ha lehetne fordulnék máris vissza.
  Christine | #35206 Üzenet | 2007-07-08 13:13:42 | Válasz a #35150. hsz-ra Előzmény #35150
Skiathos tetszett már akkor is, de ennyire-ennyire szép képeket nem láttam róla! Aztán megláttam Sarti Narancspartját, és akkor egybõl elfelejtettem Skiathost.
Utána sokan mondták, hogy ne Sartira, hanem Skiathos-ra koncentráljak, ha már Nei Poriba megyünk. És akkor elkezdtem mélyebben kutakodni, és megtaláltam ezeket a képeket (amik szerintem sokkal-sokkal szebbek, mint amik a Skiathos fórumon vannak).

Tömören ennyi. Most már érted? Nem kapkodok, csak Sarti elvonta a figyelmem, mert teljesen belebolondultam.... De most már látom, hogy Skiathosnak is vannak gyönyörû részei.. sõt... Szebb részei!

És ahogy írod mindez 4 hónapos eltéréssel történt, úgyhogy szerintem nem kapkodok... csak lassan jövök rá dolgokra icon_wink.gif Ennyi.
  Christine | #35208 Üzenet | 2007-07-08 13:16:34 | Válasz a #35150. hsz-ra Előzmény #35150
Ja! "Ezek után szállást foglaltok Nei Poriba". ... Nem ezek után foglaltuk le... Hanem már sokkal korábban. (muszáj volt, de ezt már írtam).
  Kriszta35 | #35209 Üzenet | 2007-07-08 13:20:00 | Válasz a #35205. hsz-ra Előzmény #35205
Szia Rebi és zeus! icon_lol.gif

Üdv újra itthon. Örülök, hogy minden szuper volt, és hogy szerencsésen megérkeztetek.
Remélem idén is lesz fotóalbumotok és beszámolótok, én nagyon várom! icon_lol.gif
  Christine | #35210 Üzenet | 2007-07-08 13:21:40 | Válasz a #35185. hsz-ra Előzmény #35185
Én valahol azt olvastam, hogy Lalalaria annyira sziklás területen fekszik, hogy az a partrész, amit beraktam róla csónakkal közelíthetõ meg.

Amúgy mi is erre gondoltunk, hogy egy napot ott kellene tölteni, ezért kérdeztem korábban a Skiathos topicban, hogy hol készültek azok a szép képek.

Na de nem is folytatom, mert tényleg nem Nei Pori topicba tartozik.
  Rebeka | #35214 Üzenet | 2007-07-08 13:47:40 |
Kriszta!
Igen késõbb lesz minden, csak a képek nagy része (kb. 1500) barátaink számítógépén van, a hétvégén áthozzák, a beszámoló pedig elég rövid lesz gondolom, ez a nyaralás inkább a pihenésrõl szólt mint a kirándulásokról.
  Mulike | #35224 Üzenet | 2007-07-08 15:54:01 |
Itt van a Dias Zeus ház Nei Poriban, akit érdekel.

Ariel | #35278 Üzenet | 2007-07-08 21:30:08 |
Sziasztok!

Ma érkeztünk haza Nei Poriból. 7évvel ezelõtt már nyaraltunk itt és akkor is és most is nagy élmény volt. A szállásunk a Sotiriában volt. Az erkélyünk a tengerre nézett. A szobákban alapfelszerelés található, aki szeret fõzni az vigyen nagy edényeket, mert csak egy pici van, vagyis a milyénkben csak az volt. TV viszont van és a Duna tv-t lehet nézni. Ezt azért írom,mert más szálláson lakók panaszkodtak,hogy nincs tv és ha van is akkor is csak görög adókat nézhet rajta. De szerintem ne a tv legyen a fõ programotok icon_razz.gif
Több fakultatív programon is részt vettünk, ami csalódás volt azaz athéni idegenvezetõnk. Bernadettnek hívták, ha szépen akarok fogalmazni akkor sem tudok mást írni csak azt,hogy végtelenül buta. Semmit sem tud Athénról. Rettenetes volt! Szóval inkább olvassatok el itthon el egy utikönyvet. Skiatoszi hajókirándulás nagyon klassz volt. Bea volt az idegenvezetõ. Nagyon kedves volt. Viszont, amit ajánl taverna, ne fogadjátok el, ha nem a kardhalra vagytok kíváncsiak (nem nagy adag az sem) A szuflakiból egy nagyon kicsi rudat kaptunk 7 euróért. Máshol 4,5 és azért 3db rudacskát kapsz. De mivel Bea onnan kap jattot ezért neki megéri, hogy éhezzünk.
Beával egyébként nagyon jók a faktultatív programok. Õ legalább idegenvezetni tud. De mint az érdekeinket képviselõ ember egy elég nagy ... . Bármit kértünk mindent hárított és terelt. A szomszédaink elsõ nap csak este 5 után tudták használni a mosdót, mert dugulás volt. (2-re már Nei Poriban voltunk) Kérték Bea segítségét, erre õ közölte, hogy nem tud mit tenni várják a szerelõt. De addig nem mehettek el még egy étterembe sem mosdóba várjanak csak. Persze eszébe sem jutott, hogy megoldja a problámát 22óra busz út után mág 3 óra mosdó nélkül. Szép. Utolsó nap azt mondta legyünk 12-re az aparmannál,mert jön a busz. Oda mentünk azt mondta már Parálián jár a busz fél óra és itt van. Aztán felhívtuk háromkor,hogy mi a helyzet. Közölte, hogy már a buszon van és jön értünk. Megint telt az idõ. Ismét telefonáltunk. Akkor már õ nem is jött személyesen hanem az Evi tours képviselõjét küldte, aki semmit sem tudott mondani, hisz neki semmi köze a Dias Zeuszhoz. Háromnegyed 5kor jött feltettük a csomagokat a buszra majd közölte, hogy nincs ülésrend a buszon. Nekünk már alig volt hely. Nagy társasággal voltunk és volt, aki lent volt, aki fent ült. Ám ezzel még nem ért véget a rémálom. Közölte, hogy megállunk az irodájánál és 7-kor indul az autóbusz haza. Az irodánál majd el lehet menni wc-re. IGEN 5 UTÁN. Reggel 9tõl este 5-ig nem biztosítottak wc lehetõséget. És a Sarti elõtt a márványon ültünk, mert még széket sem adtak. Hangsúlyozom déltõl fél 5-ig hülyített a mi drága Beánk, ahelyett,hogy azt mondta volna, hogy fél 5-re legyünk az aparman elõtt addig meg mennyünk ki még úszni egyet. Közölte, hogy nem az õ dolga széket biztosítani. Valóban az utazási irodáé lenne, amit ugyebár õ képvisel. Azt mondta eddig ezzel nem volt gond. Persze ez is hazugság, hiszen mikor megérkeztünk egy idõs házaspár várt este 5-ig a ház elõtt. (Legyünk pozitívak pár utcával arrább sok bokor van és oda járhat, akinek pisilnie kell.) 11 embert hülyített egy napon át és ez csak a Sarti. Volt, aki kis gyerekkel oda ment az irodájához, hogy hagy mehessen legalább a kicsi wc-re, erre közölte, hogy a szállásán hagyta a kulcsokat és nem engedte be õket. Szóval, ha egy módotok van rá Ne menjetek busszal!

Szúnyog van, de nem sok. Legalábbis közülünk csak egy embert csípett meg. És amit pár oldallal ezelõtt írtak, hogy sok a medúza az nem igaz. Egy darabot sem láttunk. Sok helyen van magyar étlap, és van olyan étterem is ahol van magyar felszolgáló. Az árak barátságosak. 6 euróért egy elég jó kis vacsorát lehet kapni. Platamonaszra megéri átsétálni. Nagyon hangulatos település és nincs messze. A kis vasút is jár. Mi elsétáltunk a várba is. Ez elég nagy túra volt, de a kilátás gyönyörû! Aki nem szeretne sétálni az menjen busszal, az a vár lábánál tesz majd le.
Nei Porin éjfél körül véget ér az élet, tehát lehet pihenni nem olyan zajos, mint Parália. A tenger lassan méllyül és kb.25fok. Kisgyerekeseknek ideális.

Mindenkinek csodálatos nyaralást kívánok! (És sok lelki erõt, hogy az utolsó napot békében túlélje!)
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 85 86 87 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu