Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 86 87 88 ... 124 125 126   >
Üzenet
  Szanna | #156835 Üzenet | 2011-02-20 20:07:37 |
Na, akkor én most megjelenek! icon_biggrin.gif Már mint írásban, mivel eddig leginkább csak olvastalak titeket.
Szia Boat!
Fel akartam rakni azt a weboldalt, amelyen Milos városainak térképeit helyezték el. Ezeken a térképeken az összes szállást jelölték. Úgy tűnik, hogy megszűnt az a weboldal. icon_sad.gif
Adamasban és Polloniában viszont összefutottam a szállásokat jelölő térképekkel. Számokkal jelölték őket, majd a térkép alján a számok mellé a szállások nevét is odaírták. És hogy még véletlenül se tévesszük el a megfelelő helyet, a szállások falain is elhelyezték a számokat. Adamasban a turista információ épülete mellett helyezték el ezt a térképet(csak az adamasit). Ott szoktak várni az apartman tulajok a kompok érkezését. A kompok az Információval szembeni mólóhoz érkeznek.
Az interneten nem szerepel az összes alvási lehetőség, kivéve 1-2 weboldalt (amiből egy megszűnt, azt hiszem az volt a sziget hivatalos oldala). De ezeken az oldalakon is hiába szerepeltek, hisz megkeresni nem lehetett őket. Mivel internetes elérhetőségük nem volt (esetleg telefon), és a szállás közvetítő oldalakon nem árusították őket.
Ha nem küldtem el 50 emailt a különböző apartmanoknak, akkor egyet sem! Mert azért van miből válogatni a neten.
A sok huzavona után végül is nem foglaltunk sehol. Két apartmant kinéztünk, hogy majd a szigeten megszemléljük őket. Ők képezték a vésztartalékot. Számítottunk a kikötőben várakozó apartman tulajdonosokra és végül az egyikőjükkel meg is állapodtunk (miután megtekintettük az apartmant).
Valaki említette, hogy mi Adamasban laktunk. Ez így igaz.
Az apartmanunkat a városka dombtetején építették fel.
Beosztása: 2 háló, egy viszonylag nagy nappali, fürdőszoba, konyha, hosszú erkély. Kopottas volt az igaz és a konyha öreg berendezéssel (rendes tűzhellyel ellátva) állt a szolgálatunkra, de látszott, hogy próbálják csinosítgatni. Légkondi, tv, cd lejátszó( a cdt lejátszó részének hiányzott a fedele), frappé készítő masina, vasalódeszka, ruhaszárító is a berendezéshez tartozott. A tulajdonos nő aranyos néni, bár szinte semmit nem tud angolul. Az érkezésünk másnapján valami görög fánkszerűséget készített nekünk. A búcsúzásnál
meg valamit gyümölcsöt kaptunk tőle. Nyugodtan lehetett neki szólni ha valami gond volt. Takarítani is jött. A férje valamennyire beszéli a német nyelvet.
Amit még megemlítenék az az internet. Hivatalosan nem volt nekik, de mi találtunk egy nyitott hálózatot és rácsatlakoztunk icon_twisted.gif
A másik a kilátás. Az összes görög nyaralásom alatt, itt volt a legszebb kilátásunk!!! Az erkélyünkről a Lagada öbölre, a nagy öbölre és a szemközti "hegyre" tekinthettünk le, ill. a sziget száraz belseje felé (meg némi dzsunbujra, kiszáradt gazra közvetlenül alattunk.
A Lagada (remélem jól írtam) strandhoz lépcsőkön lehet lejutni, már ha a rövidebb utat választja az ember.
Az apartman ára: 40 euró/nap szeptember elején, két hét esetén (mi legalábbis addig maradtunk ott).

Remélem tudtam valamit segíteni. icon_biggrin.gif

Üdv:Szanna
  Kokszi | #156836 Üzenet | 2011-02-20 20:29:17 |
Sziasztok!
Babar!
Miloson mindenhol ki volt rakva. A pékségtől az éttermeken át az ajándékboltokig mindenhol. Ezeket az apartmanunkban kaptam a tulajtól.

Sok prosit és igen jó és használható térképet az Anek Line hajóin gyűjtöttem be.
4 komptársasággal utaztunk de csak itt volt ilyesmi.
Ha van választási lehetőség akkor talán ez dönthet a javukra,meg talán az,hogy ugyan azért az árért gyorsabbak mint a többiek
  Szanna | #156837 Üzenet | 2011-02-20 20:29:50 |
Ami az időjárást jelenti szeptember elején, mi kaptunk mindent. Szelet, napsütést, forróságot, szitáló esőt, zuhét (csak egy este), borult eget. Ha a nap este eltűnt a hegy mögött, azt biza megéreztük a vízben (Lagada strand). Valami meleget vinni kell (persze nem téli pulcsit icon_biggrin.gif )
  Mediterraneo | #156844 Üzenet | 2011-02-20 21:17:08 | Válasz a #156793. hsz-ra Előzmény #156793
Szia Kokszi!
Nagyon szinvonalas prosiknak tűnnek icon_smile.gif
Jó lesz belelapozni...
előreis köszi icon_smile.gif
  Mediterraneo | #156849 Üzenet | 2011-02-20 21:30:43 |
Szanna írta:
Ami az időjárást jelenti szeptember elején, mi kaptunk mindent. Szelet, napsütést, forróságot, szitáló esőt, zuhét (csak egy este), borult eget. Ha a nap este eltűnt a hegy mögött, azt biza megéreztük a vízben (Lagada strand). Valami meleget vinni kell (persze nem téli pulcsit icon_biggrin.gif )

Akkor ez 2009 szeptemberében volt icon_smile.gif Mi ugyanezt kaptuk, pár szigettel délebbre (Kithirán). Abban ez évben sajnos ilyen volt a szeptember. De más évben mindig jó időt fogtunk ki, volt olyan, hogy két hétig egy icurkapicurka felhő sem volt az égen.

Ugyanakkor nincs kizárva, hogy idén változtatunk: május utolsó és június első hetét szánnánk erre az útra. Véleményem szerint a kettőnek pillanatnyilag ugyanannyi az esélye.
Május mellett szól, hogy akkor tuti nincs tömeg és az árak is alacsonyabbak, meg talán picikét zöldebb a sziget. Továbbá hosszúak a nappalok. ÉS az is mellette szól, hogy hamarosan itt a május és véééégre utazhatunk!
Ellene szól, hogy hűvös lehet a víz (már voltunk május végén-június elején és nekem ez volt az egyetlen problémám). Márpedig ha az ember egy strandolós szigetre megy, nem árt számolni ezzel...
Szeptember mellett szól, hogy szintén nincs akkora tömeg és szintén alacsonyabbak az árak, mint Július-augusztusban, de talán a május vég-június elejinél azért drágábbak. Az idő meleg, a víz is meleg icon_smile.gif
Viszont a vendéglátóiparből élők sokszor már belefáradtak a turistákba és nem csak a növényzet égett ki, hanem ők is. Ilyenkor már rövidebbek a nappalok, korábban sötétedik. És a szeptember olyan rettenetesen messze van...
(Fotózás szempontjából sztem a szeptemberi fények melegebbek, kellemesebbek).
Valszeg a párom munkáltatója fog dönteni. De jól van ez így, mert én nem tudnék...
  BoAt | #156857 Üzenet | 2011-02-21 08:31:41 | Válasz a #156835. hsz-ra Előzmény #156835
Köszönöm szépen Szanna, így egyre biztatóbbak a szálláskilátások:) Ha esetleg éjszaka érkeznénk szerinted kijönnek elénk a komphoz? Mi volt a neve a szállásotoknak? Van valakinek tapasztalata az éjszakai érkezésekkel kapcsolatban? Kokszi beszámolójában olvastam, hogy Folegandroson a kocsiban aludtak egyet miután megérkeztek, de nekünk még autónk sem lesz az érkezést követően. Én elvagyok a parton egy hálózsákban, de a leendő utitársak nem tudom mit szólnának hozzáicon_smile.gif
  Szanna | #156866 Üzenet | 2011-02-21 14:35:27 |
A szállásunk távolról

A kép bal szélén, kb. a középen lévő házban laktunk. Mellette egy kis gazos részt, majd a Lagada strandhoz vezető lépcsőket láthatod. Mi az első emeleten ütöttünk tanyát(az épület másik oldaláról nézve viszont a földszinten). Az a hosszú erkély csak a mi apartmanunkhoz tartozott. Egy szinttel lejjebb laktak a tulajék.

Fogalmam sincs, hogy mi a szállás neve. Csak a számot rakták ki. Lehet, hogy nem is volt neve. icon_biggrin.gif
  BoAt | #156891 Üzenet | 2011-02-21 20:45:56 | Válasz a #156866. hsz-ra Előzmény #156866
Szia Szanna:) Tényleg szép kilátásotok volt.Tetszik!
  Szanna | #156936 Üzenet | 2011-02-22 15:46:24 |
Szia Boat!
Na, én is előkerestem a Milosról hozott prosimat. Ebben is fel vannak sorolva a szállások, köztük a miénk is.
A szállás száma a térképen (és a házfalon): 43.
A tulaj neve: Toumpari Chris.
Telefonszám: (Görögország hívószáma) - 22870 23616

Kokszi prosijaiban is biztosan benne vannak a szállások. Az övé frissebb. Remélem, hogy nem változott meg a szállásom száma.
  Szanna | #156937 Üzenet | 2011-02-22 15:54:41 |
Nagyon jó érzés visszaolvasni a régi beírásaimat, még azokból az időkből, amikor még csak terveztem az utazásomat (Milosra). És a képeket természetesen. Sóhaj. Ebben a pillanatban nem tudom megnevezni, összefoglalni ezeket az érzéseket, de az biztos, hogy lesz még saját szervezésű utam valamelyik görög szigetre.

Az idei nyaralás megszervezésével még sehol nem tartok. A Krím félsziget is szóba került. Még nagyon sok mindent kell tisztázni ahhoz, hogy egyáltalán el tudjam kezdeni a szervezést (tervezést). icon_sad.gif

Üdv:Szanna
  BoAt | #156941 Üzenet | 2011-02-22 19:14:27 | Válasz a #156936. hsz-ra Előzmény #156936
Szia Szanna! Köszönöm szépen, leellenőrzöm majd a házszámot és referálok:)
  BoAt | #157122 Üzenet | 2011-02-25 16:45:09 |
Sziasztok!

Kedves Kokszi! Ide is írok mert a priviben küldött üzenet küldésekor valami hibaüzenet jelent meg, így nem vagyok biztos abban, hogy sikeres volt a postázás. Kézhez kaptam a prospektusokat, köszönöm még egyszer a fáradozásod. A ma esti program a füzetek tanulmányozása lesz:)
  Mediterraneo | #157123 Üzenet | 2011-02-25 17:32:11 |
Szia Kokszi!
Én is azt láttam mintha nem lenne valami rendben a privi-rendszerrel.
Szóval: megkaptam és nagyon örülök a prosiknak icon_biggrin.gif
A ma esti programom biztosítva van és még a hétvége további napjaira is jut belőle... és tuti, hogy ez komoly lendületet ad a további tervezgetéseknek.
Még 1x köszönöm!
  Mediterraneo | #157124 Üzenet | 2011-02-25 17:35:27 |
Máris van egy kérdésem: volt-e valaki a katakombákban?

Egyéb múzeumban?

Én a néprajzi múzeumot már tavaly kiszúrtam, a képek alapján érdekesnek látszik, igaz, az a gyanúm, hogy csak három-négy szobányi anyag.
És gondolokozok a földtani múzeumon is, de mivel ez a párom reszortja, leginkább neki kell eldönteni, hogy meg akarja-e nézni és ha igen, azért vele tartok én is.
  Kokszi | #157126 Üzenet | 2011-02-25 18:30:57 |
Szia Medi!

Kimoloson voltam a néprajzi múzeumban ami szintén csak pár szobából áll. Viszont olyan idegen vezetés járt a belépőhöz ami élményszámba ment. Rengeteg mindent megtudtunk a szigetről,nem csak néprajzi vonalon. Szerintem érdemes kipróbálni a Milosit is ,hátha hasonló szerencsével jársz.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 86 87 88 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu