Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 86 87 88 ... 745 746 747   >
Üzenet
  Dzuzka | #43363 Üzenet | 2007-08-31 22:38:54 | Válasz a #43351. hsz-ra
Vio, nagyon szépen köszönöm a képeket, tényleg jól néz ki, már alig várom hogy ott legyek. Mindenki annyi szépet ír, remélem hogy szuper lesz.
  Luco | #43381 Üzenet | 2007-09-01 08:17:12 |
szia urbia!

köszönöm a válaszokat.
megnéztem a fotókat, szép az apartman. a hûtõszekrénynek van fagyasztós része? csak azért kérdezem, hogy érdemes e vinni jégakkus hûtõtáskát, vagy inkább nem, mert úgysem tudjuk lefagyasztani az akkut.
a földszinti apartman az 1-es amirõl annyit beszéltek? ha igen, van valami kis terasza? a medence felé néz? a bejárati ajtó messze esik a medencétõl? ezeket azért kérdezem, mert a 2 éves kisfiunkkal megyünk és egy baráti házaspárral öten. õk lesznek a hálóban, mi a konyharészben. mennyire tud kiszökni a kicsi a medencéhez? nagyon nagyon figyelnünk kell rá!!!
a prospektuson lévõ képeken nagyobbnak látszottak, vagy inkább tágasabbnak a szobák, vagy csak csalós a fénykép???
hülyén hangzik a kérdés de azért megkérdezem: ha Igoumenitsa felõl érkezünk akkor térkép tájolás szerint merrõl megy be az út Pargaba (én láttam északról is egy utat, és délrõl megközelítve,azaz kicsit "megkerülve" ) a szerpentinek miatt. a térképen nagyon csalóka. lehet hogy hülyeséget kérdeztem és úgyis meglátjuk majd?
csak nagyon izgulok, ez az elsõ önálló utunk, eddig mindig busszal mentünk.
voltatok a Meteoráknál?
ha el tudsz igazodni rajtam légyszi válaszolj.
  Urbia | #43413 Üzenet | 2007-09-01 17:06:52 | Válasz a #43381. hsz-ra Előzmény #43381
ez az lépcsõsor vezet a medencéhez, a végén egy kapu van[/img]
  Urbia | #43415 Üzenet | 2007-09-01 17:23:32 | Válasz a #43381. hsz-ra Előzmény #43381
ez pedig az Siren/1 apartman a terasszal, egy asztal és 3 szék fér el rajta
Szia Luco! Az elõzõ hozzászóláshoz még annyit, hogy a medencéhez biztos, hogy nem tud csak úgy odaszaladni, mert meg kell mászni a lépcsõket, de a terasz semmi védettséget nem nyújt 2 éves gyerkõcnek, mert az egészet a parkolótól és kerttõl egy 40 cm-s "beton kerítés" választja el, tehát az számára teljesen bebarangolható.
Az úttal kapcsolatos tanácsot már leírtam Anikónak ez a 61.oldalon a 907-s hozzászólásnál található, szerintem nézzétek meg az alapján az útirányt elõtte. Ami nekünk még nagy segítség volt Steve leírása, már pár éve folyamatosan jegyzeteli Görögországba vezetõ utat, ésúgy írja le, hogy amikor elõször mentünk, mindent úgy láttunk, mintha már ezerszer jártunk volna arra.
Meteoráknál nem voltunk, bõven elegünk lett az autóból mire odaértünk, sõt 2x voltunk Lefkadan, Acheronnál, Prevezában, Igoumenitsában. Igazán idõ sem lett volna rá 10 napból legalább 2-t elvett volna. (na és persze 2 gyerekkel voltunk) Ja és ha Igoumenitsa felõl jöttök akkor jobbra figyeljétek Pargaba vezetõ utat.
És a jégakku kérdésében, szerintem érdemes vinni, normál méretû a mélyhûtõ befér ásványvíz + aksi is. Azt hiszem válaszoltam minden kérdésre, de ha még felmerül útközben valami, szívesen segítek.
  Kazoo06 | #43418 Üzenet | 2007-09-01 17:58:25 |
Emlegettétek a MIMI feliratot lehet hogy létezik sõt valszeg biztos ilyen apartman vagy szállás de nekünk ez a felirat a szlovák buszról ismerõs mert a kimenõ meg a hazajövõ buszra is rá volt írva mivel másikkal mentünk ki mint amivel hazajöttünk....
  Mozambo68 | #43423 Üzenet | 2007-09-01 19:19:00 |
Sziasztok!
Nem túl régóta olvaslak benneteket, de azt látom hogy itt mindenkinek szíve csücske Parga. Én és a családom már részesült abban a szerencsében hogy jó pár napot tölthettünk ebben a földi paradicsomban!
Augusztus 9-22-ig voltunk/ Andrávval együtt mint most rájövök/ és a Pappasban laktunk! MIvel errõl az szállásról nem túl sok infó van ha bárkit érdekel irjon szívesen elmondok mindent róla! Vagy bármirõl mesélek ha gondoljátok!

Különben mindenkinek csak ajánlani tudom a helyet mert csodálatos, sõt elmondhatatlanul csodálatos, de pénzt vigyetek jócskán!!!!

Mindenkinek aki elõtte áll legalább olyan csodás nyaralást kívánok mint a miénk volt, aki meg utánna hát annak is a legjobbakat!!

Üdvözlettel: Kriszta
  Vio | #43424 Üzenet | 2007-09-01 19:27:34 |
Szia
Üdvözlet a Parga imádók táborában icon_lol.gif Ugye megosztod velünk az élményeidet és a képeidet.Léccííííí icon_lol.gif
  Mozambo68 | #43427 Üzenet | 2007-09-01 20:04:53 |
Szia illetve sziasztok!
Természetesen mindent megosztok veletek!Én egy szerencsés véletlen folytán jutottam Pargara de mostmár hálás vagyok a sorsnak hogy ide vezérelt!Mi eredetileg Lefkadara szerettünk volna menni mert a képek alapján borzasztoan tetszett, de az nem jött össze és valami hasonló helyett kerestünk szépségben!Igy a nagy böngészés közben akadtam Pargara, mit ne mondjak a ti képeitek is sokat segítettek a döntésben , hogy vagy ide vagy sehová!Mivel nekem új munkahelyem van igy korlátozott volt a szabi lehetõsége, felhívtam az irodát hogy aug. 9-re kéne 3 hely azt mondták ez vicc, már rég semmi! 10 perc könyörgés után a nõ közölte hogy hát van épp egy olyan foglalás amit nincs befizetve és nem is jelentkeztek érte igy odaadja de nem választhatunk szállást! Mondtam nem baj csak mehessünk! Hát igy lett Parga!Bámulatosan szép hely és minden van ami egy szuper nyaraláshoz kell! Gyönyörû partok, öblök, sziklák a vízben, tiszta víz, vár, erõd, hangulatos utcák, kedves emberek meg minden ami kell!!Este mindenképpen látni kell a várost fõleg az erõdbõl nézve mint egy csodálatos ékszerdoboz!!!színes fények, forgatag( kb 80% pára), kivilágítva sziget is, az ember legszívesebben csak nézné órák hosszat!
Basszus a gyerek éhes, de rövidesen folytatom!!!
  Vio | #43435 Üzenet | 2007-09-01 21:27:20 |
Ez aztán a mázli.Én már biztos ami biztos alapon áprilisban lefoglaltam az utat.Voltatok fakultatív kirándulásokon?
  Mozambo68 | #43439 Üzenet | 2007-09-01 22:21:39 |
Sajna nekünk az év eleje még kilátástalan volt nyaralás szempontjából, mert megszünt a munkahelyem, igy elõre nem foglalhattunk, de hála az égnek végül minden nagyon jól jött ki!Mi a Hookos hajókiránduláson voltunk/ami mint utolag rájöttünk, szinte ugyanaz mint a többi hajó programilag csak azt kell jobban megfizetni hogy "kalóz hajó"/Ne hagyjátok magatok átverni! Andrea nagyon kézségesen ajánlotta hogy sokkal színesebb a program mint a többi kirándulóhajóval de ez nem igaz!!!!!!!!!!Sõt némelyik kishajó még többet kinál!!Na mindegy végül is a kirándulás nagyon szépre sikeredett, gyönyörû helyeket alkot a természet!!A kék barlangok felé a part valami eszméletlen!!!
Ali Pasha várában voltunk a "kisvonattal", a vár nekem nem volt nagy szám viszont a kilátás mesebeli!Nem is tudom hogy fér ennyi szépség egy helyre!Lefkadara akartunk menni, de Andreánk eltévesztette az idõpontot és mikor mentünk befizetni hogy na akkor mennénk közölte tegnap volt !Szerintetek mennyire voltam pipa????Az a nõ nem semmi!!!Már elsõ nap látszott nem egyszerû eset!Sok hasznát nem vettük, csak azon volt hogy minnél több kirándulást befizessünk, szerintem tutti jutaléka van belõle!Na mindegy!Rengeteget kirándultunk, még volt hogy éjjel 2-kor is csatangoltunk. MOndjuk sötétedés után volt a legjobb idõ!Nappal borzasztó meleg volt és én még ilyen párás levegõt nem éltem!Mondtam is a férjemnek itt gyakorlatilag harapni lehet a vizet!Szerinem jobb lenne ha a beszámolókhoz irnák ennyit!!
  H.apci | #43443 Üzenet | 2007-09-01 22:52:21 |
mozambo68!

Félbe ne hagyj! icon_lol.gif Iszom minden szavad! icon_wink.gif Én éppen most vagyok Parga ügyileg felpörgésben! icon_eek.gif Minden hasznos infó és élmény jöhet! Pl. milyen a két Krioneri (nagy és kicsi) strand; a vízben is kavicsos, vagy csak a part, napernyõk, vizicipõ, stb.?
  Vio | #43462 Üzenet | 2007-09-02 09:33:53 | Válasz a #43439. hsz-ra Előzmény #43439
Sajnálom, hogy nem jutottatok el Lefkadára. icon_cry.gif Ha emlékeim nem csalnak az a kirándulás van szerdánként.De szerintem Lefkada megér egy teljes nyaralást lés nem csak egy fakultatív kirándulást, jövõre oda tervezem az utat.Remélem összejön és nem jön közbe semmi.
Szegény Andrea nem tud semmit, nem igazán lehet hasznát venni.Szerintem mi itt többet tudunk Pargáról és környékérõl mint Õ. icon_lol.gif
Mi Ali Pasha várához robogóval mentünk fel, de biztos a kisvonatnak is megvan a maga varázsa.Tényleg káprázatos onnan a kilátás!
  Mozambo68 | #43467 Üzenet | 2007-09-02 11:37:24 |
Sziasztok, hár akkor folytatom! H.apci vizicipõ szerintem mindenképpen kell mert anélkül egy szenvedés ki-be menni a vízbe!Beljebb már nem ilyen, de mondjuk a kis öbölben ez tök mindegy mert úgy sem ér le a lábad, hamar mélyül, a nagy öböl pedig homokos!Simán be lehet úszni a kis szigetre, de legalább búvárszemüveget ajánlok mert van egy rész ahol ilyen vizinád szerûség van a víz alatt és meglepõen nagy halak járnak oda kajálni!Nagyon szépek, színesek érdemes megnézni õket!A kissziget hátsó részén lépcsõkön fel lehet menni a sziklák tetejére ahonnan pazar a kilátás!
A kis öböl is kavicsos, de elég hangulatos bár ott van egy étterem aminek a szerintem szennyvize ott ácsorog és az néha elég fura szagokat áraszt!!!De ott nagyon sziklás part ebbõl kifolyólag az élõvilág is sokkal nagyobb!Én csak szemüveggel és békatalppal úsztam körbe de félelmetes mélységek tûnnek elõ a sziklák mellett!Csodálatos!
Mi nem béreltünk napernyõt és napágyat/ ami általában 7-8 euro per nap/elsõ nap vettünk egyet igy ez a kérdés megoldodott! Mellesleg élmény beállítani a kavicsos talajba!
Nem is tudom mit irjak, annyi élményem van!Nagyon sokat gondolok azóta is erre a helyre mert olyan tökéletes volt ott két hétig!Nem voltak napi gondok, TV, nem olvastam újságot, nem tudtam róla mennyi szörnyûség van a világban, csak voltam és élveztem minden percét és végre együtt lehetetta család egy ilyen szuper helyen! Hát utolsó este elég vacakul éreztem magam mikor egy utolsót sétáltunk a városban!Hihetetlenül irigylem aki itt kell fel minden nap az életében!
Lefkadat ugyan bántam nagyon de mi amúgy is odakészültünk volna, igy jõvõre mindenképpen az az úticél!!!Andreával tényleg ne nagyon foglalkozzatok mert szerintem eleve innen már sokmindent tudni lehet, a másik meg hogy szerintem az egész város perfekt angol, simán ellehet beszélgetni mindenkivel, nagyon rendesek segítenek!
  H.apci | #43470 Üzenet | 2007-09-02 12:40:11 |
Köszi mozambo68!

Majd apránként, ahogy eszedbe jut valami... Hosszú a tél... icon_wink.gif Én a Krioneri (un. városi?) strand környékét néztem ki magamnak elsõ nekifutásban. Innen könnyen elérhetõ a minden. Az estleges zaj minket nem zavar. Ha jól értem, itt a meder homokos, csak a part kavicsos? icon_confused.gif Úgy látom, hogy a túloldali nagy homokos strandról (Valtos) élég macerás (hegymászás) bejutni a városba. Egy topic-kal több, amit ezután renszeresen figyelek... icon_lol.gif
  Vio | #43472 Üzenet | 2007-09-02 12:57:29 | Válasz a #43470. hsz-ra Előzmény #43470
Annyira nem vészesen kavicsos a városi strand, inkább sóderre hasonlít.Mi nem vittünk vizicipõt és nagyon jól elvoltunk úgy is, igaz a bazi nagy köves strandon nem fürödtünk.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 86 87 88 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu