Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 86 87 88 ... 490 491 492   >
Üzenet
  Atosz | #89120 Üzenet | 2009-02-01 11:43:29 | Válasz a #89069. hsz-ra
Kvu!

Ha adhatok tippet, ne felejtsétek ki Kefalóniát!!!

Zantén pedig szállásnak Ag.Sostist keressétek.Ne keverd Laganassal!!

Szia: Atosz icon_wink.gif
  Kvu | #89124 Üzenet | 2009-02-01 12:52:01 | Válasz a #89120. hsz-ra Előzmény #89120
Köszi Atosz a gyors választ, már lázban égünk pedig hol van még a nyár!

Amikor Lefkadán voltunk akkor is átmentünk Kefaloniába 1 napra, szerintem most sem fogjuk kihagyni, egyszerűen gyönyörű.
  Kvu | #89125 Üzenet | 2009-02-01 12:53:23 | Válasz a #89118. hsz-ra Előzmény #89118
Köszi a választ, szerinted nyáron mennyivel változhatnak az árak?
  Csilla127 | #89126 Üzenet | 2009-02-01 12:57:23 |
Nem igazán tudom, szerintem ha emelkednek, akkor is csak minimálisan.
  Kvu | #89926 Üzenet | 2009-02-09 22:22:38 |
Help! Aki tud légyszi segítsen:
Érdekelne engem a következő települések Tsilivi és Alykes nagysága, szépsége valamint tavernák, sétálóutcák előfordulnak-e ott?
Úgyanis egyenlőre itt és Laganasban (ami félek túl zsúfolt) kaptunk nagyon jó szállásajánlatot.
Kérlek titeket ha van infotok írjátok meg nekem.
Köszi
  Kvalcsi | #89940 Üzenet | 2009-02-10 09:21:05 | Válasz a #89926. hsz-ra Előzmény #89926
Tsilivi:
Laganasnál sokkal nyugodtabb, de azért mozgalmas település. Sok üzlet, taverna, bár található. A tengerpartja klassz homokos, a tenger lassan mélyül. Nekünk tetszett. Mi ettől kicsit északabbra (kb. 2km)-re laktunk az Amboula Beachen a Lukas apartmanban. Ez nagyon jó kis úszómedencés apartman, közvetlen tengerre néző kilátással. Itt is találsz 6-7 tavernát a közvetlen közelben, 3 szupermarketet és buszmegállót. A homokos tengerpart is csak 40-50 méterre van.

Alykes: (itt csak átutaztunk kocsival)
Nyugodt, kis üdülőhely, tradicionális tavernáiban kiváló a görög konyha. Nem sok a bár és az üzlet, ezért az éjszakai élet viszonylag visszafogott. Homokos strandja kitűnő minőségű. A közeli Alykesben lovaglási lehetőséget is találhatunk. Alykes csendes kis városka, strandja hosszú és homokos. A strandon vízi sportok, beljebb kávézók, tavernák, bárok.
  Kakadu | #89941 Üzenet | 2009-02-10 09:47:57 | Re:
kvalcsi írta:
Alykes: (itt csak átutaztunk kocsival)
tradicionális tavernáiban kiváló a görög konyha.

Ezt akkor honnan tudod? icon_wink.gif
  Kvalcsi | #89948 Üzenet | 2009-02-10 11:26:17 | Válasz a #89941. hsz-ra Előzmény #89941
Onnan, hogy egy ismerős család ott nyaralt és Ők mesélték annak idején, hogy jó a kaja és klassz nyugis település, valamint a tengerpart is homokos.
  Kvu | #89999 Üzenet | 2009-02-10 20:11:09 | Válasz a #89940. hsz-ra Előzmény #89940
Köszönöm neked a gyors választ, sokat segítettél a döntésünkben . Ha még tudsz bármilyen infót a szigetről nagyon tudunk neki örülni icon_biggrin.gif

Augusztusig már csak 5 szűz hónap van hátra...
  Kvalcsi | #90026 Üzenet | 2009-02-11 09:59:19 | Válasz a #89999. hsz-ra Előzmény #89999
Szia kvu!

Itt a hellasz.hu nyitólapján amennyiben lenyitod a "Tartalom" rovatot, akkor ott a "Leírások"-ra kattintva sok információt találsz Görögország különböző szigeteiről, tájairól, többek között Zakynthosról is.
Szintén a főoldalon található a "Beszámolók" rovat, ahol sok élménybeszámolót olvashatsz Zakynthoszi nyaralásokról (többek között az enyémet is). A "Fotóalbum" rovatban pedíg rengeteg képet találsz a szigetről.

Egyébként természeti szépségekben nagyon gazdag sziget (Navaggio-öböl, azaz a Hajóroncs-öböl), Kék barlangok a sziget északi csücskénél, Keri sziklái, stb. Épített látnivaló alig van, mivel egy nagyon erős földrengés 1953-ban szinte mindent elpusztított itt és Kefalónián.
Érdemes kocsit bérelni és bejárni a szigetet, mert szebbnél szebb öblöket találsz. Körbe is lehet hajózni a szigetet (Zakynthos városból indulnak a hajók), de vannak olyan lehetőségek is, hogy kishajóval megnézni a Navaggiót, vagy a Kék barlangokat esetleg egy út alatt mind a kettőt. Ez időjárás függő, mert az időnkénti erős szél miatt nem mindíg tudnak kifutni a hajók.
  Kvu | #90064 Üzenet | 2009-02-11 18:29:34 | Válasz a #90026. hsz-ra Előzmény #90026
Köszi szépen Kvalcsi.

A fényképeid egyszerűen szuperek és sokat mutatnak a környékről ahol laktatok, mert igazából ez segítet a döntésben. Persze a Navagiao-öblöt és Blue Caves szikláit valamint Kerit látni kell de ez csak egy-egy nap a nyaralásból ezért is volt jó olvasni a beszámolódat itt a "hellaszon" . Az elején még elkezdtem számolni hányszor esik szó a Hellas-Pilsről de aztán feladtam icon_biggrin.gif én eddig csak MYthos-os voltam de ezek szerint már vannak Pils-esek is icon_biggrin.gif feltétlenül megkóstolom.
Tsilivit választottuk úgy, hogy azon a környéken leszünk ahol Ti voltatok ( remélem megtaláljuk Kymi vendéglőjét vagy Nikoszt).
Autóval megyünk mert imádunk barangolni a nyaralás alatt. Kíváncsi leszek idén tudjuk-e fokozni autós útjainkat Görögországban. Idáig sikerült minden évben rátenni egy lapáttal Sarti-Thassos-Lefkada-Zakynthos?
  Kvalcsi | #90070 Üzenet | 2009-02-11 19:29:29 | Re:
kvu írta:
remélem megtaláljuk a Kyma vendéglőt vagy Nikoszt).

Nikosz szupermarkete Tsilivitől kicsit északabbra van Alykes felé a főút bal oldalán, az Iberostar Plagos Beach hotel előtt kb. 50-100 méterrel.

Majdnem szemben Nikosz boltjával van egy pici, meredek utca amely levezet a tengerpartra, ennek a végén balra találod többek között a Kyma tavernát. (Van vele szemben is egy, és a pici utcán is találsz többek között olasz tavernát is).
  Zsoka529 | #90665 Üzenet | 2009-02-19 16:33:22 | Sziasztok!
Ugy örülök, hogy megtalaltam ezt a forumot! Most nyaron keszülünk összehazasodni parommal, es miota meglattam a Hajoroncs öböl fenykepet a fejembe vettem, hogy ott akarok örök hüseget fogadni. Azota probalok mindent elolvasni a helyröl, de sajnos raakadtam nehany nagyon negativ beszamolora a szigetröl. Olyan embereket keresek, akik szemelyesen voltak mar Zanten! Velemenyeket kerek icon_biggrin.gif
Köszi
  Bottakati | #90668 Üzenet | 2009-02-19 16:53:04 | Válasz a #90665. hsz-ra Előzmény #90665
Szia Zsoka!

Mi két egymást követő évben nyaraltunk Zakynthoson, azért mentünk vissza, mert nagyon jól éreztük magunkat. Sok a látnivaló, gyönyörű öblök (nemcsak a hajóroncs, a Keri öböl is szinte ugyanolyan lélegzetelállító), homokos-kavicsos partok, rengeteg taverna, üzlet, éjszakai nyüzsgés. Első alkalommal napokig motoroztunk és a második alkalommal mégis találtunk felfedezni való helyeket. És semmi negatív élményünk nem volt! Szerintem ennyi utazó között óhatatlanul akadnak olyanok (bármilyen országról is legyen szó), akiket rossz élmény ér, akár a helyiek, akár az idegenvezető vagy egyéb részről. Szerintem ez ne vegye el a kedveteket az utazástól.

Szia
Bottakati
  Zsoka529 | #90672 Üzenet | 2009-02-19 17:06:19 |
Szia Bottakati!
Köszönöm szepen! Soha nem jartam meg Görögorszagban, de a Zakynthosrol keszült felvetelek lattan, meg a lelegzetem is elallt. Parom mar vegighajozta fel Görögorszagot, es Santorinin szeretne megtartani az esküvöt. Mindenki azt mondja nekem, hogy Santorini sokkal magasabb szinvonal, meg nagyon különleges strandok, nekem megis a Hajoroncs öböl fele huz a szivem.
Ti hogy utaztatok a szigetre repülövel vagy autoval?
Zsoka
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 86 87 88 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu