igazad van, 34K.
Admin díj az nincs Mastercardos fizetésnél,
de nála az 50EUR poggyászdíj 17K HUF,
+ van 2x 2K on-line check-in díj is ...
így lesz a 28-ból 34K.
Néztem a Ryanairt, de nagyon nem tetszik...
Már maga az oldal is annyira gagyi, egyszerűen bizalmatlan vagyok. Mindenért külön felszámolnak pénzt, angol az oldal, nagyon nem tetszik. És a 20 kilós poggyász 23-24 ezer Ft/fő... normálisak? Ha mindketten akarunk vinni a nyaralásra poggyászt, akkor 50 ezret csak ezért dobok ki??
Szerintem extra gáz ez a légitársaság, nem lepődnék meg, ha a fedélzeten a wc-nél is fizetni kellene.
És a cikkek is arról szólnak, hogy előfordulhat, hogy törlik a járatot, akkor meg szívás.
Várom az ellenérveket, tapasztalatokat, egy kis pozitív valamit, mert nekem ez az egész nagyon negatívan hat...
Nekem idáig nem volt a Ryanair-el semmi gondom...a honlap sem túl bonyolult, egyszerűen csak kiválasztod, hogy miért szeretnél fizetni és mi az ami nem fontos számodra. Viszont a poggyászokra vonatkozó előírásokat érdemes betartani, elég következetesen ellenőrzik mind a tömegre, mind a térfogatra vonatkozó értékeket. Miután náluk nincs helyjegy, így érkezési sorrendben történik a beszállás, ezért esetleg érdemes a "Priority Boarding" opciót választani és akkor nem kell sorba állni beszállás előtt...
Ne azt nézd, hogy mindenért külön felszámolnak pénzt, hanem azt, hogy ami kijön a legvégén teljes árnak, az neked jó-e! A MALÉV nagyon akciós árai voltak kb. annyiak, mint amennyiért most meg tudsz venni egy Ryanair repjegyet poggyászostól meg minden extra díjjal együtt. Szóval a vége kb. ugyanaz, csak itt egyelőre elég rugalmasan lehet még válogatni az időpontok között (gondolom, amíg nem kezdenek el bevásárolni az emberek - mondjuk úgy láttam, hogy pl. márc. 15-e környékére már kezdenek).
(Egyébként meg felfoghatod úgy is, hogy a MALÉV pl. minden esetben kifizetette veled a poggyászdíjat, ha vittél magaddal feladott cuccot, ha nem. Ellenben a Ryanairnél ha nincs poggyászod, akkor nem is kell fizetned érte! Így nézve már nem is olyan rossz ez a rendszer, nem? )
Az igaz, hogy azt mondják, hogy még nem is biztos, hogy mindegyik járat elindul a meghirdetettek közül... tehát aki 100% biztosra akar menni, az talán jobb, ha nem kockáztat... de akinek belefér egy kis rizikó, az sztem most jól tud jegyet venni náluk. (Én spec. vettem. Aztán majd meglátjuk... )
Köszönöm a sok hasznos hozzászólást.
Tény, hogy igen kedvező a 3000 Ft-os jegy, vennék is belőle, mondjuk áprilisra, de a nyaralást leszervezni velük, rizikósnak tartom. Bár ha megkötnek minden szerződést a repülőtérrel, talán...
A kézipoggyász mekkora lehet náluk? Mint a wizznél?
lehet, h buta kérdés lesz, de még nem repültem..a ryanairnél néztem júl.7-14.között repülőútat és az lenne a kérdésem, h akk kell +fizetni 15kg-os poggyászért a 17ezret, ha +haladja v. az alatti súlyért nem kell fizetni?
[quote="feenhaft"lehet, h buta kérdés lesz, de még nem repültem..a ryanairnél néztem júl.7-14.között repülőútat és az lenne a kérdésem, h akk kell +fizetni 15kg-os poggyászért a 17ezret, ha +haladja v. az alatti súlyért nem kell fizetni?[/quote]
Náluk feladandó poggyászért mindig fizetsz. Max. 15 vagy max. 20 kiló lehet, függ szezontól és uticéltól, és attól, hogy egy vagy két pakk. És természetesen van poggyásztúlsúlyra is díj.
Szia!
Azért az egy darab, a fedélzetre felvitt csomagért nem kell fizetni, melynek paraméterei nem haladják meg ezeket: 55cm x 40cm x 20cm és max. 10 kg.
ITT lehet nézelődni az árakról, paraméterekről, stb.