Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 86 87 88 ... 901 902 903   >
Üzenet
  Ariel | #35297 Üzenet | 2007-07-08 22:02:23 |
Bocs azért, hogy Sotiria helyett a vége felé már Sartit írtam,de azelõtt errõl olvastam a fórumon, és az ideg még mindig annyira bennem van, hogy az írás lendületbõl megy. A haza út is annyira rossz volt, amiért egy az egyben a szervezés a felelõs. A buszon panasz levelet írtak az utasok. Van olyan, aki közölte, hogy holnap megy az irodába panaszkodni. Annyi kellemetlenség ért minket, hogy most ezt ki kell pihenni.

Nei pori csodálatos település. Gyönyörû képeket készítettünk. Magát a települést csak ajánlani tudom. Az utazási irodát viszont nem.
  Katus | #35298 Üzenet | 2007-07-08 22:03:31 |
Szerencsére nekünk a Fotiniben nem voltak ilyen problémáink.
Sõt Beával sem.Kipróbáltuk az általa ajánlott éttermet is,6 euróért menüt kaptunk,ami nem volt rossz sem árban ,sem gasztronómiailag .De ízlések és pofonok.....
Bea kíséretében voltunk Skiathoson /40/35 eur/ nagyon szép volt.Sok szép dolgot mesélt menetközben a Görög néprõl.
Voltunk a Meteoráknál,az Olymposzon,és Paleo Panteleimon-ban is.
A tenger csudaklassz volt,szép tiszta az utolsó napokban kis és nagy hullámokban fürödhettünk.
Szép volt,de az az egy hét icon_rolleyes.gif pillanatok alatt elszaladt icon_cry.gif
Katus
  Ariel | #35299 Üzenet | 2007-07-08 22:06:47 |
A 6 euros étterem valóban jó Nei Poriban viszont, a Skiatoszi a becsapás. Az drága és kevés ételt ad. De maga a hajókirándulás nagyon klassz.
  Katus | #35308 Üzenet | 2007-07-08 22:34:01 |
Hja a szúnyogok!
Nem voltak sokan,sõt szerintem némi felkészültséggel/testpermet ádáz szúnyoghadak ellen,és elektromos riasztók/maximálisan kifejtik a hatásukat icon_razz.gif Egyébként elektromos szúnyogriasztó volt is a Fotiniben.
Viszont a meleget illetõen szerencsénk volt.Mert elõbb egy héttel 46 fokok voltak/nem fehér embernek való melegség/,mikor mi voltunk kb tiz fokkal kevesebbet mutattak a hõmérõk.Mindenki nagyon vigyázzon magára.Ez nem megszokott!!!!
Nei Pori ideális hely a nyaralásra.Minden adott a környéken.Éttermek,bárok,fagyizók,üzletek ,piac stb.Fakultatív programok széles skálája:Skiathos 40/35 euro,Athén:35/32 euro,+belépõk.
Meteora 35/32 euro,Görög-est 22/20 euro,Thessaloniki,Paleos Panteleimonas 20-25 euro /ha jól emlékszem./
A Fotínirõl:Nincs messze a tenger.Sõt...... annyi séta még jól is esik és van látnivaló is bõven.Gondolok itt a szép házakra és a szebbnél szebb növényzetre . icon_razz.gif Fenyõ bútorok kényelmes ágyak,nagy a terasz,csak a konyha lenne jobban felszerelve..... icon_confused.gif Nincsen kávéfõzõ,de az edények is a minimális használatra elegendõek. icon_rolleyes.gif
Van Shell kút Nei Pori közvetlen közelében.1 euro alatt van a gázolaj.
A vár csodálatos este kivilágítva érdemes akkor is megnézni.Most ennyi jutott az eszembe,de minden emlékem pozitív. icon_wink.gif
Sziasztok icon_razz.gif
Katus
  Ariel | #35310 Üzenet | 2007-07-08 22:48:02 |
Most, hogy olvastam Katus hozzászólását eszembe jutott Athénhoz jótanács. 40 euró volt az út. És 12 a belépõ. DE és itt jön a lényeg, 18év alatt ingyenes. Vinni kell az útlevelet. És, aki rendelkezik diákigazolvánnyal annak is ingyenes. Én nemzetközi diákot vittem és elfogadták, de azt mondták, hogy a magyar is jó, mivel Uniósak vagyunk azzal is ingyenes.
Mindenkinek jó éjszakát!
Ariel
  Christine | #35315 Üzenet | 2007-07-08 23:23:40 | Válasz a #35297. hsz-ra Előzmény #35297
Szia!

Melyik utazási irodával mentetek?
  Cerezin | #35333 Üzenet | 2007-07-09 07:30:58 |
Kedves Rebeka, Katus, Ariel!
Legyetek üdvözölve a nagy magyar hazában. Gondolom szívesebben töltenétek még az idõt abban a nagy meleg távoli országban. Olvasok jó és rossz véleményt, de szerintem mindenki másként éli meg a kinti helyzetet. Persze van aki "kifogja".Akinek ilyen jutott, annak azt javaslom, hogy próbálja már csak a jó oldalát nézni és jövõre, ha mód van rá váltani.
Örülök, hogy újra "hallani Rólatok. Legyetek üdvözölve,
Cerezin
  Cerezin | #35334 Üzenet | 2007-07-09 07:32:31 |
Bocs a címbõl véletlenül kimaradtak még azok, akik most jöttek haza.
Természetesen Nekik is szól az itthoni üdvözlés.
  Katus | #35377 Üzenet | 2007-07-09 12:04:39 |
Kedves cerezin!
Köszi az üdvözletet,nagyon jó itthon,de otthon icon_wink.gif sem volt rossz!!!
Sõt.....naná, hogy visszamennénk icon_razz.gif
Nagyon jó volt minden.
Van egy elméletem: Persze vannak kivételek,de szerintem mindenkinek olyan lesz a nyaralása amilyet csinál magának. Persze akadnak külsõ dolgok amik eronthatnak mindent,de nem szabad túl magasra állítani a mércét,pláne nem mikor filléreket fizetünk ki egy egy útért,szállásért stb.Nekünk is olyan volt amilyennek terveztük és ha voltak is apróbb problémák, nem csináltunk a bolhából elefántot.
Hamarosan eljön a Ti idõtõk is és meglátod minden csodaszép lesz. Skiathost nehogy kihagyjátok!!!!
Üdv
Katus
  BRobert | #35391 Üzenet | 2007-07-09 13:03:14 |
Szia Katus!

Teljesen egyetértek Veled, eme elméletben icon_smile.gif
3-szor voltam busszal Görögországban (igaz, nem a Dias-al). Idén mi is vártunk 4 órát a Makedon határon. Volt olyan amikor nem találtuk az idegenvezetõt, pedig kellett volna, vagy nem tudta megoldani a kérésünket, ám mind ez nem szegte kedvünket, negy rontotta el a nyaralásunkat...sõt icon_smile.gif Most szervezgetem, hogy szeptemberen ismét kijussunk Görögországba...busszal icon_smile.gif
  Rebeka | #35403 Üzenet | 2007-07-09 14:19:58 |
Nos igen, a buszos utazás..... Nagyon sajnáltuk az apartman alsó részén várakozó utasokat, de hasonló emlékek miatt ma már nem szívesen vállalnék be hasonló utazást. De tény: mi a Mac. határon 2,5 órát várakoztunk, a buszok többet. Itthon hallottam, hogy volt aki 7 órát, mert összeomlott a számítógépes rendszerük. Hazaindulva meg is jegyeztük milyen jó is nekünk: bepakolva ülhetünk az autóba és indulhatunk, ott állunk meg ahol akarunk.
A görögök hibaelhárítási idejérõl jobb nem is beszélni. Nekünk jó móka volt a két hét alatt kivárni, hogy legyen tévénk (aztán szentségeltünk amikor készen lett, a gyerkõcök beültek elé icon_confused.gif ). Amikor megérkeztünk éppen nagy erõkkel dolgoztak a kábelezésen, a házibácsi mondta, hogy nyugodtan menjünk el otthonról, õ ott lesz, felelõsséget vállal mindenért. Két nap alatt kész is lett a kábelezés, egy próbatévén ellenõrizték a dolgot. Aztán nagy csend. Gondoltuk a tévék a köv. hétvégén jönnek, hisz egy görögnek 20 tévét beszerezni tartóval, utóbbiakat felszerelni nem rövid határidejû meló. icon_wink.gif Hát talán szerdán arra értünk haza, hogy mindkét szobában ott vannak a tévék. icon_lol.gif És ez a röpke másfél hetes munkaidõ csakis annak köszönhetõ, hogy az iroda közölte addig nem fizet amíg nem lesz meg. Az az igazság, hogy jó móka volt viccelni azon mikorra is lesznek készen, de nagyon nem hiányoztak a készülékek.
Nos a konyha felszereltsége: az elmúlt 6 alkalommal szinte soha nem volt jól felszerelt konyhánk, így mi mindig csomagolunk nekünk kellõ eszközöket. Most volt egy sütõnk is ami nem megszokott, nagy hasznát vettük az étel melegen tartásakor.
A Skiathosi étteremrõl: mi is ettünk ott, nekünk egyértelmû volt, hogy drágább lesz mint a szárazföldön. Ettünk kardhalat is, jó nagy szelet volt mindkét adag. A gyerekeknek be is kellett segíteni, mert nem bírták megenni az adagjukat. Azt hiszem mi szerencsésen rendeltünk, jól laktunk. Az, hogy az idegen vezetõ esetleg kap azért valamit, hogy x fõ utast bevisz azt gondolom rendjén van, ez itthon is így müxik.
Sajnálom Arielt, hogy több negatív tapasztalat jutott neki mint nekünk, azt gondolom vannak kikerülhetetlen dolgok. Remélem késõbb az idõ múlásával csak a szép emlékek maradnak meg.
Nekem csak egy bánatom van: haza kellett jönnöm.
  Rebeka | #35404 Üzenet | 2007-07-09 14:28:20 |
Katus!
Örülök, hogy szerencsésen haza értetek! Pénteken láttunk benneteket a parton, de nem értünk benneteket szóval, elsétáltatok Platamonas irányába.
Skotina után (és az úttalan utak után icon_wink.gif ) hamar elköszöntetek, mi még felmentünk Nei Pori ófalujába. Hát hihetetlen élmény volt. Romos házak mellett extra kényelemmel felszerelt kisebb villák. Szieszta idõ lévén szinte sehol senki, egy embert találtunk egy taverna teraszán és egy csacsival találkoztunk mindösszesen. Ha megérkeznek a képeink felrakok párat, de a Bea képei lennének az igaziak, nagyon szépeket csinált. Na ja, aki szinte profi! icon_wink.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
  Ariel | #35411 Üzenet | 2007-07-09 14:53:59 |
Sziasztok!
Mi már 5-ször utaztunk busszal. Ebbõl négyszer Görögországba. A legelégedettebbek az Ibusszal voltunk. Õk nagyon profin szerveztek mindent. Az itthoni meleg nem esik olyan jól, mint kint icon_smile.gif Máris hiányzik a tenger. Már nincs egy év és megyünk újra,de akkor már kocsival icon_biggrin.gif Ha szeretné valaki szívesen beszkennelem, és e-mailben elküldöm neki az Evi tours 2oldalas fakultatív programos papírját.Bár olyan nagyon fontos dolgok nincsenek rajta, de hátha érdekel vkit.
  Péter68 | #35412 Üzenet | 2007-07-09 14:55:52 |
Szia Katus és Rebeka!
Ha jól olvastam most jöttetek haza.
Július 28-tól van foglalt szállásunk,de szeretnénk lemenni elöbb/4 fõ/,4-5 nappal.Szerintetek ott helyben is találnánk szállást fõszezonba,vagy nem érdemes a bizonytalanba menni?
Péter
  Rebeka | #35425 Üzenet | 2007-07-09 15:54:57 |
Nem tudom Péter kaptok-e biztosan szállást, de nagyon sok helyen láttam kiírva, hogy szoba kiadó. Én a hétvégén nem próbálkoznék, nagyon sok görög jön le, lehet hogy sokan bérelnek szállást is, de nagyon sok a magánapartman is. Szerintem próbáljátok meg. Ha nem éppen ott hanem 1-2 faluban arrébb lesz a szállás szerintem nektek sem gond.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 86 87 88 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu