Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 87 88 89 ... 730 731 732   >
Üzenet
  Triznyak | #116702 Üzenet | 2009-09-06 23:16:07 | Válasz a #116658. hsz-ra
"ajánlom vigyen mindenki szúnyog irtót + egér irtót."

Az egérirtóval az a baj, napokba telik míg eredménye lesz. Egér ellen szerintem legjobb az egérragasztó.
  Firkamano | #116713 Üzenet | 2009-09-07 08:56:06 | Válasz a #116694. hsz-ra Előzmény #116694
Szóval már évek óta van??? ÁÁÁÁÁ icon_smile.gif

Mi sem fedeztük fel a 203-asban, úgylátszik szerencsénk volt.

Én is félek tőlük (mint minden mástól aminek 2-8 lába van és nem ember), egyszer az egyik albérletben ahol laktam, ott is volt 2 kis fehér egér, de beléjük állítottam az eltört felmosónyelet.

Mostanában egyre rosszabb híre van a Pinknek. icon_sad.gif

Mondjuk ha megszállunk Kefalonián, akkor biztosan Lassiban, és nem máshol.
  Buvieu | #116731 Üzenet | 2009-09-07 11:21:42 | Válasz a #116713. hsz-ra Előzmény #116713
Szóltunk az idegenvezetőnek, aki megígérte beszél a tulajdonosokkal, nem tudom megtörtént-e ez?

Az egerek már ott laknak a házban, a konyhabútor alatt tele volt fal törmelékekkel és nyílásokkal, szerintem a falakban mászkálnak (a 106-ban fészek is volt), vagy az ajtó alatt jönnek be (elég nagy volt a nyílás).

A 2. emeleten nincsenek! icon_biggrin.gif
Mi akikkel voltunk, szoba cserét kértek (nagy nehezen sikerült elintézni-a férfi nagyon paraszt volt- a felesége volt segítőkész-de szerintem tudnak róla, mert a bútorok alatt tele volt valami szagos golyókkal???) és a 106-osból a 202-esbe tették őket, ott is szétszedtünk mindent de nyoma sem volt az egerek jelenlétének.

Lehet hogy már nem érdekli őket az egész, hiszen elakarják adni?.
Vagy meg lehet, hogy úgy gondolják a magyaroknak jó lesz így is. icon_sad.gif

Amúgy tényleg jó kis apartman lenne icon_smile.gif
  Miszabo | #116823 Üzenet | 2009-09-08 11:46:06 |
Mi is a Pinkben voltunk 1 hetet. Nálunk nem volt sem egér sem patkány, de nem csodálkozom, hogy sok helyen meg igen. A szobák falai gipszkartonból vannak, azokat pedig könnyen átrágják az egerek. Ráadásul eléggé nagy zajjal tudnak ilyenkor lenni.
Viszont számomra lehangoló volt az egész apartman komplexum. Az oka pedig a tulajdonos hozzáállása volt. Nagyon látszott, hogy túladnának az egészen és ezért 2 eurocentet sem invesztálnak bele. A nő pedig egész nap unatkozva kódorgott az épületek között. Nálunk rossz volt az ajtózár már amikor megérkeztünk, de amikor a tulaj sem tudott bemenni takarítani (kivinni a szemetet) akkor javították meg. Majd kaptunk új kulcsot és megkértek, hogy óvatosan kezeljük a zárat. icon_smile.gif Addig is óvatosan kezeltük, csak hát ugye az addig is szar volt.
Na mindegy, nálam a hozzáállásuk levitte az overall performace indexet 2-re icon_smile.gif
Amúgy az egész szigeten az volt a benyomásom, hogy a más szigeten megszokott kedvességből itt kevés van. Éppen ezért a megszokott szeptemberi depresszióm - ami a nyaralás után lenni szokott - most elmaradni látszik. Pedig a hely gyönyörű és jól éreztük magunkat, de most is leginkább Korfura vagy Rodoszra mennék vissza.
Az idegenvezető érdekes személyiség volt. A család egy tagjának SE volt szimpatikus icon_smile.gif
Autókölcsönzőt mi itthonról választottunk az interneten. Rákerestem googléban, hogy kik vannak kefalónián és így akadtam a greekstones kölcsönzőre. Már rodoszon bevált ez a fajta kölcsönzési modell, miszerint interneten mindent leegyeztetünk és a kívánt helyen és időben átvesszük a kocsit. Itt a reptérre kértünk két autót. Megérkezéskor kis táblával vártak minket. Lepapíroztuk a járműveket és elmentünk az itt már említett 1,2km távolságban lévő szállásra.
A greekstones alkalmazottai nagyon segítőkészek, kedvesek és mosolygósak voltak. Igazán csak náluk tapasztaltam egy hét alatt azt az igazi görög kedvességet.
Az autóbérlés pedig 225 euróba került 1 hétre. 16:00 átvét a reptéren kedden és 14:30-as leadás szintén a reptéren a következő kedden. 0 önrészes biztosítással kaptuk a Hyundai I10-et. Mindenhol szépen elment, az erejével nem volt probléma.
  Firkamano | #116828 Üzenet | 2009-09-08 13:11:14 | Válasz a #116823. hsz-ra Előzmény #116823
Szia Miszabo!

Igen, az kitelepített idegenvezető egy rakás kaki icon_smile.gif
Nem sok embertől hallottam, hogy meg lennének vele elégedve, de ez elég általános dolog sajnos.

A tulajcsaj meg a férje sem volt nekünk szimpi tavaly.

Viszont a komplexum nekünk nagyon tetszett, nem sűrűn látunk ilyen igényes szép kertet/szállást.

Igaz ez a tapasztalat nem idei, szóval most nem tudom ott mi a helyzet.

A fővárosból szerintünk is hiányzott az a görögös kedvesség, de egy ajándékboltban megtaláltuk, nagyon aranyos a pasi, a gyerekei fotói is ki van téve neki icon_smile.gif
Idén felismert minket, pedig tavaly csak párszor mentünk be hozzá icon_smile.gif

Ha azt az igazi görögös kedvességet keresed és azt hogy kedvesen fogadjanak bárhova térsz be, szerintem Zakynthoson megtalálod.
Én egyedül ott tapasztaltam ezt, illetve Kefalonia egyes részein, a többi szigeten ezt a hozzáállást hírből sem ismerik icon_sad.gif

Azért remélem a strandok kárpótoltak mindenért icon_biggrin.gif
  Miszabo | #116830 Üzenet | 2009-09-08 13:56:50 | Válasz a #116828. hsz-ra Előzmény #116828
Korfun (5x) és Rodoszon (2x) voltunk idáig és ott mindig megvolt ez a bizonyos görög hangulat. Itt most nem jött át. Pedig úgy indultam neki az útnak, hogy ez lesz életünk legjobb nyaralása. Igazából Korfura mentünk volna, csak az 5konti csődje minket is érintett, ezért nem akartunk idén ugyanoda menni. Így jött az ötlet, hogy Kefalónia. Zakinthos majdnem összejött, csak befoglaltak előttünk egy utat.
Most valahogy elment a kedvem a Jón szigetektől, ezért jövőre Rodosz és Kréta a terv. 2011-ben majd visszatérünk és akkor vagy Korfu vagy Zakinthosz lesz a cél.
  Firkamano | #116837 Üzenet | 2009-09-08 15:15:11 | Válasz a #116830. hsz-ra Előzmény #116830
Szia Miszabo!

Én is jártam Korfun, de nekem annál jobban tetszett Kefalonia szigete is, mert több szebb strand van, viszont a hangulat amiről beszélsz, Korfun tényleg jobb icon_smile.gif

Jövőre nagyon jó nyaralást kívánok Nektek!
Ha június végén mentek, akkor egy időben leszünk Rodoszon icon_biggrin.gif
  Kyra | #117065 Üzenet | 2009-09-11 08:07:51 |
Sziasztok!

Mi csak egy napos fakultatív keretén belül jártunk Kefalónián de nekem nagyon tetszett. Szívesen visszamennék hosszabb időre is.
Ami nem tetszett az, az árak igen magas színvonala! Beültünk egy szép tavernába egy ebédre. 33 Euro-ért olyan vacak kaját ettünk amilyet eddig még soha Görögországban! icon_rolleyes.gif
Valószínűleg azért került ennyibe mert a "drága" Nikolas Cage ott fotózkodott és ebédelt a családnál amikor a Corelli kapitány mandolinját forgatták! icon_lol.gif
  Firkamano | #117071 Üzenet | 2009-09-11 10:06:48 | Válasz a #117065. hsz-ra Előzmény #117065
Szia Kyra!

Örülök, hogy Nektek is tetszett a sziget.

Mi tavaly 2x ültünk be tavernába, az éppen elég is volt, az elsőnél nem volt a legjobb az étel, a másodiknál már jó volt, de szerencsére a napi gyrost a fővárosban sikerült mindig tökéletesen megcsinálniuk, így az étellel nem volt gondunk icon_biggrin.gif

Lehet hogy jövőre visszatértek ide?
  Kyra | #117086 Üzenet | 2009-09-11 12:28:09 |
Helló Firkamanó!

Nincs kizárva! icon_wink.gif Majd meglátjuk mit hoz a jövő! icon_smile.gif
Van néhány makacs hím a családban akiket meg kell győzni, hogy ők is szeretnének Kefalóniára menni! icon_lol.gif icon_lol.gif
  Hero | #117331 Üzenet | 2009-09-14 18:33:17 |
sziasztok!

egy kis segítséget kérnék. elkezdtem souvenireket gyűjteni. ha esetleg van nektek is hasonló küldjetek róla egy képet nekem. én pedig beteszem a galériába. előre is köszönöm.

ui.: ez csak egy passzió, semmi komoly:)
  Hero | #117332 Üzenet | 2009-09-14 18:33:57 | Válasz a #117331. hsz-ra Előzmény #117331
bocs, a részletek lemaradtak: http://souvenirtravel.uw.hu
  Cucuka | #117383 Üzenet | 2009-09-15 10:22:02 |
Sziasztok!

Eloszor is szeretném megkoszonni a rengeteg hasznos infot, amit e fórumon olvashattam Kefalóniáról. Mi a párommal 11 csodálatos napot toltottunk el a szigeten, Poros városkában volt az apartmannunk, ami Argostolitól kb. amitól 45km-re délre található. Ez egy kevésbé ismert udulohely a magyarok számára, foleg olaszokba,angolokba és csehekbe botlottunk. Porosból indulnak a kompok a peloponészosszi Kilinibe és néhány kiránduló Zakyntosra. Tengerpartja apró kavicsos keverve homokkal, de a víz kristálytiszta. Autót 3 napra béreltunk 110 Eurórért + 37 Euró benzin a Pefonis autókolcsonzonél. 2 nap a szigetet jártuk be a 3. nap átkompoltunk Ithakára / az út oda vissza 44 euróba kerult 2 személynek + autó ).
Azoknak akik nyugalomra, gyonyoru tájakra és saját oblokre vágynak csak ajánlani tudom Kefalóniáticon_smile.gif Ha vmi infót szeretnétek nyugodtan csak kérdezzetek.

Cucuka icon_smile.gif
  Hero | #119142 Üzenet | 2009-10-10 20:11:46 |
üdv!

kis hangulatkép fiskardoból...

Zsebkuty | #121048 Üzenet | 2009-11-02 11:17:26 |
Kedves LiLiluca!
Nagyon rég visszajöttél már Kefaloniáról és előtte nagyon sokat ,,szerepeltél"itt is-ott is,MOST pedig várnám a szép képeket,infókat,de nincs semmi...
Remélem,azért Kefalonia tetszett valamelyest?? icon_wink.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 87 88 89 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu