Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 87 88 89 ... 901 902 903   >
Üzenet
  Ariel | #35426 Üzenet | 2007-07-09 15:55:45 |
Christine!

Mi a Dias Zeussal utaztunk. 2éve velük voltunk Korfun és azért mertem most ajánlani az egész társaságnak,mert akkor minden nagyon klasszul ment. Egyébként ki 22óra alatt jutottunk, amit szerintem egész jó.(A vissza út idõben rövidebb volt. Csak idegben volt sok icon_biggrin.gif ) Rögtön elfoglalhattuk a szállást. T.Mártiék már nem voltak ilyen szerencsések, õk váltottak minket. A Sotiriában egyébként 4-nél több fõ is elférne egy apartmanban, hiszen rengeteg ágy van. Minden alap felszerelésbõl meg volt a 4 db. Ventillátor volt mind a két szobában. Szúnyogháló van az ajtón. A mi aparmanunkban egy nappali és egy háló volt. (Így jött ki a két szoba) Viszont a mellettünk lévõben Volt 2 háló és egy kisebb nappali.

Ariel
  Cerezin | #35433 Üzenet | 2007-07-09 16:17:49 |
Szia Ariel!
Mi is a Sotiriaba megyünk szeptemberben. Ha megkérhetlek egy kicsit részletesebb tájékoztatót küldenél nekem róla?
Elõre is köszi.
  Cerezin | #35435 Üzenet | 2007-07-09 16:19:32 |
Elfelejtettem írni, hogy mi csak ketten megyünk. Két ágyas szobájuk milyen, ha tudsz róluk valamit.
Köszi.
  Péter68 | #35439 Üzenet | 2007-07-09 16:31:36 |
Szia Rebeka!
Hétfõi érkezést terveztem mert olvastam,hogy a görögök a hétvégéjüket szokták ott tölteni.
Köszönöm a biztatást.
Péter
  Ariel | #35440 Üzenet | 2007-07-09 16:38:55 |
Helló Cerezin!

Az 1-es,2-es,3-as apartan a tengerre néz ezek két szobásak. Bár az 1-esben csak két személy volt. Egy kedves miskolci pár, akiknek azt mondták, hogy nincs két szobás ezért a barátaik másik apartmanházba kerültek. Õk meg két szobára voltak ketten. Tökéletesen elféretk icon_biggrin.gif Szóval lehet, hogy ti is azt kapjátok meg. A 4-es apartman egyszobás. (Az 5-ösrõl nem tudok) Ez a két apartman a hegyekfelé néz. Az erkélyen van asztal és székek szóval a tökéletes kilátást akár reggeli közben is lehet élvezni. Vigyázni kell azonban az erkély korlátai között darázsfészkek vannak. Minket különösebben nem zavart ezért meghagytuk a következõ csoportnak az irtást icon_biggrin.gif De lehet, hogy õket sem zavarja majd, és akkor sokáig ott lesznek. A 4-esben lakók panaszkodtak sokat a dugulásra és, hogy emiatt elég büdös a fürdõszobájuk. Nálunk nem volt ezzel probléma. Bár a 3-asban a zuhanyzó dugult el és a járólapok között jött fel a víz, de el lett hárítva a hiba. Tehát érdemes használni a lenti slagot lábmosásra, hogy a homok semmiképp se dugítsa el a zuhanyt.

Ariel
  Leni | #35447 Üzenet | 2007-07-09 16:59:11 |
Sziasztok!

Az volna a kérdésem, hogy Nei Pori környékén milyen nagyobb bevásárló központ van ahol érdemesebb bevásárolni, mint a parti boltokban. Több fórumban már olvastam, hogy így a hypermarket, de nem írták, hogy ott mik vannak.

Köszi mindenkinek az infót
  Ariel | #35449 Üzenet | 2007-07-09 17:09:19 |
Leni!
Valahol a közelben van Lidl. De mivel mi nem autóval voltunk így nem tudom, hogy hány km. De szerintem nem vészesek az árak. Pl. Ouzo 7dl 4,5euróért már kapsz. Egy fél kg kenyér 0,60 euró. A barack olcsóbb mint itthon.
  BRobert | #35462 Üzenet | 2007-07-09 18:01:33 |
Leni,

Leptokária szélén, az autópályához közel van egy Lidl. Ez Nei Poritól kb 15 km. Kateriniben a vasutállomás mellett van egy (azt hiszem) Cash and Carry. Viszont ez már elég messze van Nei Poritól kb. 50 km.
Megtalálsz mindent, amit a partiboltokban is, de nagyobb a választék és valamivel kedvezõbb az ár.
  Zeus | #35463 Üzenet | 2007-07-09 18:05:54 |
Lidl található Nei Poritól 15km-re Leptokáriában. Az autópályán lehet könnyen megközelíteni de ezen a szakaszon van a fizetõs kapu.
Mi háromszor voltonk ada át vásárolni, de nem az autópályán mentünk át ,lényegesebben olcsobbak az árak. A vásárlást mindig valamilyen kiránduláshoz kötöttük, csak így értemeg igazán bemenni vásárolni.
Ouzó 1,3Eu sör 0,25-0,5Eu Dobozös üdító 0,2-0,5Eu taramato saláta tadziki 1,3Eu 0,4kg. szalámik 1,2-5Eu/kg ,virsli 0,8-2,1Eu/ tasak.
Nei Poriban a legolcsóbb a hal a környéken, mi 11-órától vásároltunk halat ill rákot mivel ilyen kor még olcsóbban adják az árút.
A hentes üzlet ben minden féle húst árulnak magyar tájákoztató kivan rakva.
  Sancho.dl | #35470 Üzenet | 2007-07-09 18:54:34 |
Olvasgattam a hazatérõk élményeit és tapasztaltait. Hm... Én most megyek harmadszor Göröghonba, de eddig a két úton semmi gond nem volt. Én akárhol jól tudom érezni magam. Ez nem igénytelenség, hanem élvezem hogy nyaralhatok és nem nagyon foglalkozom a negatív dolgokkal. Bár eddig nem is nagyon ért ilyen. Mi a Fotini apartmanba megyünk és ahogy a képeket elnéztem egész klassz. Katus is írogatott róla, így bízom benne, hogy meg leszünk elégedve. Skiathosra, Athénba és a Meteorákhoz szeretnénk elmenni és persze a görög estre is icon_smile.gif Mi a Dias Zeus Travellal megyünk . Nekünk is ez lesz az elsõ utunk velük, de nem hiszem hogy különösebb gond lenne majd.
18 nap múlva úgy is kiderül...
  Cerezin | #35473 Üzenet | 2007-07-09 19:12:06 |
Köszi Ariel!
  Jenike | #35474 Üzenet | 2007-07-09 19:15:34 | Válasz a #35449. hsz-ra Előzmény #35449
Dion megtekintése után, Katerini is megér egy városnézést (szép parkja van!) és a város szélén is található LIDL áruház!

jenike
  Ariel | #35475 Üzenet | 2007-07-09 19:16:55 |
Sancho.dl!

Athéni kirándulásnál ügyesen helyezkedjetek, hogy az elsõk közt fel tudjatok szállni. Ugyanis a magyarokon kívül még lengyelek és románok is voltak a buszon. Az iroda pedig nem tudta összegyeztetni, hogy hány fõ is ez össszesen és, ha jól emlékszem 5 embernek kellett éjjel fél kettõkor visszaballagnia az apartmanjába, mert nem volt elég hely a buszon.Bár õk nem magyarok voltak, de ha mi szállunk fel utoljára akkor mi maradunk le Athénról. Még annyit sem tudtak megszervezni, hogy a magyarok kb. egy tömben üljenek a buszon. Fél 11tõl 2ig nekünk szabad program volt. Mivel az idegenvezetõnk a barátnõjét szívesebben kalaúzolta a városban, mint a csoportját. Így elõre érdemes megnézni egy utikönyvben, hogy hová szeretnétek elmenni. Az akropoliszi belépõjegy sok más mûemlék látogatására jogosít. Erre persze magunknak kellett rájönnünk, mert az idegenvezetõ ezt sem mondta el. Kérdezni tõle nem érdemes, mert egy híres templomra azt mondta,hogy tv torony, amit látunk a hegyen, és miután egy turista hölgy közölte, hogy az templom akkor kezdett el kérdezõsködni a görögöktõl, hogy mi is az valójában. Fantasztikusakat nevettünk a vége felé már a hülyeségein. Szégyen, hogy azért, mert valaki tud görögül már idegenvezetõ is lehet. Én már másodszorra jártam Athénban és így tudom mihez hasonlítani az idegenvezetést.
Sok szerencsét ahhoz, hogy ne Bernadettel nézzétek meg Athént.

Skiatosz gyöngyörû. Szerintem érdemes megnézni. Nagyon hangulatos ez a fakultatív program.

A Meteoráknál én jártam pár éve ezért most nem mentem,de az ismerõseink mentek és nagyon tetszett nekik.
  Hilda | #35482 Üzenet | 2007-07-09 19:53:11 | Válasz a #35224. hsz-ra Előzmény #35224
Szia Mulike!
Örültem a fotóknak amit a Dias házról feltettél. Nekünk is itt lesz a szállásunk. Mikor voltatok Nei Poriba,Te készítetted a képeket?Ha esetleg még tudnál valamit írni róla megköszönném.Milyen messze van a parttól?Több apartmanból választottam az tetszett benne hogy 2006-ban újították fel.Remélem jó választás.Nem nagyok az igényeim de a tisztaság az fontos számomra.Az igaz hogy nem ott akarom tölteni a napot de azért ne legyen olyan "rossz"állapotban.
Eddig szrencsés voltam a szállásokkal és az utazási irodákkal is.A buszra és a soförökre sincs panaszom.Bízom benne hogy az idén is így lesz.
  Sancho.dl | #35492 Üzenet | 2007-07-09 20:11:57 | Válasz a #35475. hsz-ra Előzmény #35475
Ariel!

Köszönöm a tájékoztatást! Én a múlt nyáron voltam Athénban és szerencsére akkor egy nagyon tájékozott idegenvezetõnk volt. Zoénak hívták és görög volt, de jobban beszélt magyarul, mint én. Elmondott mindent. A tömeggel nem volt baj, mert olyan kevesen mentek, hogy majdnem el is maradt...
A buszon egyedül aludtam két ülésen, anyira elfértünk. Több városból szedték össze az embereket, hogy meglegyen a csoport...
Megnéztük az Akropoliszt, utána az õrségváltást és volt jó kis idõ a városnézésre, szabadprogramra. Nem kellett rohanni és kapkodni sem. Elmentem egy kis sikátorba, ahol egy csomó kis bolt volt meg mindenféle árus. Nagyon klassz volt. Akkor határoztam el, hogy a kedvesemnek megmutatom a fõvárost. A meteroáknál is jártam, de ezt is az õ kedvéért látogatjuk meg újra. Skiathoson viszont még én sem jártam, és megmondom õszintén ezt a kirándulást várom a legjobban icon_smile.gif
A görög est pedig azt hiszem magáért beszél. Imádom a görög zenét és táncokat, valamint a kulináris élvezeteknek is lehet hódolni icon_smile.gif
Remélem nekünk nem lesz semmi gondunk és minden simán megy majd. Eddig szerencsém volt a Görögországi nyaralásaimmal és talán idén sem lesz másként...
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 87 88 89 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu