Szia Sancho!
Mi Nei Poriból Larissába mentünk vonattal, ami két megállónyira van és mindössze 20 perc a menetidő. Az állomáson is van jegypénztár. Ha netán nem lenne nyitva, semmi gond, a vonaton jön a jegykezelő, tőle is meg lehet vásárolni a menetjegyet. A vonat szuper volt! Tiszta, kényelmes, légkondis. Jó ötletnek tartom a vonatos kirándulást.
Szia Sancho!
Mi Nei Poriból Larissába mentünk vonattal, ami két megállónyira van és mindössze 20 perc a menetidő. Az állomáson is van jegypénztár. Ha netán nem lenne nyitva, semmi gond, a vonaton jön a jegykezelő, tőle is meg lehet vásárolni a menetjegyet. A vonat szuper volt! Tiszta, kényelmes, légkondis. Jó ötletnek tartom a vonatos kirándulást.
Szia Sancho!
Vissza felé is jön vonat? Mert akkor nem viszek kerékpárt!
Gyula Drága! Természetesen visszafelé is jött vonat. Azt nem tudom, hogy kerékpárt lehet-e szállítani a vonaton. Egy biztos, megérte átmenni. Elég nagy város. Sajnos csak töredékét tudtuk felfedezni.
Gyula Drága! Természetesen visszafelé is jött vonat. Azt nem tudom, hogy kerékpárt lehet-e szállítani a vonaton. Egy biztos, megérte átmenni. Elég nagy város. Sajnos csak töredékét tudtuk felfedezni.
Másnap már nem volt vonat Judit drága, hogy vissza tetszettek volna menni?
http://www.trainose.gr/en/pass.....n-railway/ ez a vonat honlapja
Kalambaka - Larisa - Thessaloniki Timetable ezt nyisd meg a menetrendhez, nem tudtam linkelni, mert a görög betűk megzavarják a rendszert
https://www.trainose.gr/en/passenger-activity/suburban-railway/thessaloniki-suburban-railway/ ez a vonat honlapja
Kalambaka - Larisa - Thessaloniki Timetable ezt nyisd meg a menetrendhez, nem tudtam linkelni, mert a görög betűk megzavarják a rendszert
ha larisából mész nei poriba, akkor a thesszaloniki felé menő vonatra kell szállni, ha nei poriból mész larisába, akkor kalambaka irányába.
de ezt a menetrendből lehet látni és ha már a menetrenden sem igazodsz el, akkor nem biztos, hogy ilyen jellegű kirándulás neked való.
A vonat amivel Larissába mentünk Szalonikiből jött és Larissáig közlekedett. Nei Pori után egyszer állt meg, a következő megálló már Larissa volt. A Zefyrosban volt a szállásunk, ami központban van. A ház alatt van egy utazási iroda. Itt kérdeztünk meg a menetrendet. Jó volt, mert itt mindig volt valaki, aki beszélt magyarul és tudtak segíteni, ha szükség volt valami információra. Nagyon készségesek, voltak.
VASÚT: Nei Pori----Rapsani és utána Larissa.
Akinek van autó, vagy kismotor a feneke alatt, érdemes felmenni RAPSANI-ba is. Egy bűbájos gyönyörű fekvésű falucska. Az autópályától kb. 15 km-re van. A Gyula tavaly meglátogatta a falut és ott is maradt volna ha a zivataros eső el nem zavarja...Vendégszerető emberek...Igazi hamisítatlan görög falucska, még nem rontották el a turisták.