Van 'nem bódés' több is de nem újak, pár éve màr működnek. Kedvencem a GR-MAC határ előtt 15 km levő RT Petrol. Tiszta, európai pihenőnek is jó. [/list]
Sziasztok.
Szerencsésen megérkeztünk Nei Poriból, egy kis infó:
csüt este indulàs 19.00, evzoni előtt kb 30km-rel kis bozóttűz, 45 perc állás, ezután összes határon 5-10 perc max várakozás (röszkénél is! reggel 6 körül), így 11 órakor érkezés Debrecenbe.( M3-M5). 130 fölött nem mentem sehol. A belgrádi kihajtót sid fele elnéztem, a reptérnél meg lehet fordulni
viszont a kimenőoldalon óriási dugó volt, sajnos.
kb 1 hete jöttünk haza Skopelosról. Nem, nem autóval voltunk, de vannak autós tapasztalataink. Olyan amit még sehol máshol nem tapasztaltunk mióta (több mint 10 éve) Görögországba járunk.
A sziget közepén egy kereszteződésben kint álltak a rendőrök és igazoltattak. A turistákat is. Kétszer is sikerült elmennünk mellettük (épp másokkal voltak elfoglalva) Először azt hittük, hogy koccanásos balesetnél helyszínelnek, hiszen mi másért látnánk az úton rendőrt. De nem.
Bérelt autóval voltunk, a férjem nem is akart visszafelé arra menni, de mondtam neki, hogy nincs mitől tartanunk. Hivatalos a bérlésünk, a papírok rendben vannak, a szabályokat betartjuk. Nincs mitől tartanunk. Nem is állítottak meg. Ám ez jó tapasztalás volt ahhoz, hogy pár nappal később ne ragaszkodjunk a motorbérléshez.
Ugyanis a férjem 2007-ben kiállított jogsijáról még hiányzik az AM kategória. Az enyémre már rátették, mikor pont a nyaralás előtt újítottam. A kölcsönzős odaadta volna az enyémre is a motort, de én nem tudok motort vezetni (objektív okok miatt), itt a szigeten viszont ha más a bérlő és más a vezető, akkor plusz díjat kell fizetni, vagy büntiz a rendőr. És azt ugye már láttuk, hogy ellenőriznek!!! Így inkább gyalog maradtunk.
Nem tudom, hogy ez mennyire helyi specialitás, máshol ilyet nem tapasztaltunk még. Rendszeresen motorozunk nyaralás alatt, és autóbérlésnél is volt már, hogy 3-an is vezettük ugyanazt az autót. De lehet, hogy csak eddig nem tudtunk erről a szabályról.
4 óra? Jézusom.
Nézegettem,és valóban - egész nap 120 percet irt a határátkelős oldal röszkei várakozásra.
(most be sem jön az oldal, karbantartás van...már az is besokallt )
Pontosan én sem tudom, mert rettentő csúnya, sötét időben érkeztünk. Szerintem az öböl végén valahol, nem ott ahol a google mutatja.
De, akármerről is érkezel Astakosba, minden út a kikötőbe vezet. Ott pedig, meg fogod látni a hajót. Emiatt ne idegeskedj..
Sziasztok!
Sűrgős segítségre lenne szükségem! Patraból indul e komp kefaloniara? mert keresgéltem a neten találtam is de nemtudom ,hogy kocsikat visye aay a komp, és már délben indul!!!!ha valaki tud segítsen!előre is köszi!
Azt szeretném kérdezni, hogy valaki tudna-e írni a " török invázióról"? Hétfőn indulunk Olympic Beach-re és az indulási időpont miatt szeretnék tájékozódni!