SziasztoK!
Már rég nem írtam...
ZSebkuty: nagyon jól éreztem magam Kefalonián és amint lesz időm töltök fel képet:-))
Képzeljétek jövőre az Aeolus is indít Kefaloniára utat:-))
Ja és a Grand tours is...ők busszal...ez tök jó mert így több ember számára elérhető lesz ez a gyönyörű sziget....))
Azthiszem mindkettőjüknek Skala-ra megy az útjuk..az apartmanok tök jól néznek ki bár nekem a szigeten pont az a rész tetszett a legkevésbé...
Én a Ny-i partot kedvelem...és persze északon Fiskardót)
Érdeklődni szeretnék, hogy Kefalónia mennyire drága- alapvető élelmiszerboltok, egyszerű kis tavernák tekintetében. Valamint az is érdekelne, ha van róla tapasztalat, hogy van-e helyi buszközlekedés a szigeten, ami körbemegy a szigeten?
sziasztok!
mi 2008-ban voltunk kefalonian,lassiba,gradakia apartman 2 hétre,és engem ugy elbüvölt a sziget,hogy biztos hogy visszamegyek egyszer,söt most a kiköltözést is tervezgetem!gyönyörü sziget szerintem Zakynthos sehol nincs hozzá (myrthos beach),pedig ott is voltam és az is szép!a busz hálozat teljesen nem megy körbe a szigeten,de a nagyobb falvakba mindenhova megy!érdemes autot bérelni(ha több napra veszed ki olcsobb,és persze ha nem az iroda által) mi 1200km-ert kocsikáztunk és motoroztunk a szigeten és ithakan!nagyon kedvesek az emberek,barátságosak,jo a kaja ,a pia de hát görög sziget ez is!gyönyörü!!!!!!!
Érdeklődni szeretnék, hogy van-e helyi buszközlekedés a szigeten, ami körbemegy a szigeten?
Nagyon köszi
Helyi jellegű "BKV" van a szigeten,de ami körbefuvarozzon a szigeten olyat ne keress.Rendszeresen mászkáló és a szigetet körbe járni akaróknak a gk.bérlését ajánlom.Nem kis sziget,ha bérelsz az min. 3 nap legyen,a hosszabb bérlés olcsóbb,egy napra pedig nincs sok értelme és derága.
Én Kefalóniával kacérkodok már egy ideje, csak azt hallottam róla, hogy 3x drágább, mint egyéb más görög sziget.Ha ez igaz akkor, ez fontos szempont lehet a döntésben...
Atosz, köszi az infókat.
Autót nem szeretnénk bérelni mert parásak vagyunk, meg egyébként is ahogy a görögök vezetnek... ennek ellenére imádom őket.
Ha már megy busz, minden városba, az szuper, mert így szinte mindenhova el lehet jutni.
A gyaloglástól nem rettenünk meg
Én Kefalóniával kacérkodok már egy ideje, csak azt hallottam róla, hogy 3x drágább, mint egyéb más görög sziget.Ha ez igaz akkor, ez fontos szempont lehet a döntésben...
Az tény,hogy egy kicsit húzósabb árak vannak mint más Jón-szigeten,hogy 3x drágább az népmese.
Atosz, köszi az infókat.
Autót nem szeretnénk bérelni mert parásak vagyunk, meg egyébként is ahogy a görögök vezetnek... ennek ellenére imádom őket.
Ha már megy busz, minden városba, az szuper, mert így szinte mindenhova el lehet jutni.
A gyaloglástól nem rettenünk meg
Hát kocsi nélkül rengeteg szépségről le fogtok maradni, a közlekedési morálban semmivel sem vagyunk jobbak a görögöknél!!!Egy pár ezer km lepedáloztam görög szigeteken és szemétkedésben ők már csak "kiscsoportosok" hozzánk képest.Nem kellene remajozni és bejárhatod a legszebb szigetet a Jón-tengerben.
sziasztok!
szerintem se sokkal drágább mint más görög sziget,mert már én is voltam pár helyen,de viszont sokkal szebb!ne féljetek a vezetéstöl,mert Kefalonián szerintem normálisan vezetnek,mondjuk egy picit szerpentines,de én nagyon élveztem!igaza van Atosznak mert ha csak busszal mentek nagyon sok szép helyröl lemaradtok és az van böven!Ja motort azt necces vezetni,mert rosszak a gumik és nagyon csuszik,mi is kétszer majdnem elestünk!Viszont fakultativ programra érdemes az irodával ellmenni,mi voltunk a "három sziget turán hajoval"az nagyon jo volt,igazábol látsz még pluszba vagy öt szigetet pl.Onaszisz család szigetét (Skorpio sziget),amit most állitolag eladnak,meg kikötöttünk lefkadan,ahol van idötök császkálni,körülnézni,fürdeni!A másik még ami nagyon jo volt az a barbeqe hajos kirándulás az egyik legszebb strandra!azért tetszett,mert igazi görög kirándulás volt!valahonan,már nem emlékszem,elindultunk a hajoval és Kefalonia és Ithaka között elvittek minket delfint keresni,sajnos akkor nem jártunk sikerrel,de olyan jo fej volt a kapitány(aki igazi görög volt nagy szakállal és sör hassal,nagyon jo fej volt)hogy viszafele is elment arra és akkor láttunk delfint beuszott a hajo elé!Közben kikötöttünk xi beachon(gyönyörü vörös homokos part,kristálytiszta vizzel)és a személyzet elkezdett kipakolni a hajobol,de ugy ,hogy mindent a fejük fölé tartva gyalogoltak ki a vizböl vagy 50 métert!utána szoltak mindenkinek,hogy kezdjük el csinálni az ebédet!Mindenki nekiállt,köztük én is szakácsként görög salit gyártani,kenyeret vágni és suflakit sütni,nagyon jo volt,hogy az összes hajo utas és a személyzet közösen csináltuk a kaját,kivéve a jó öreg kapitányt,aki csak cigizet és folyamatosan töltötte a bort mindenkinek!a kaja jo lett,azt hittük hogy ép hogy kapunk valamit enni,de meg se birtuk enni anyit adtak!szoval ezek nagyon jo kirándulások voltak!nekem még a két hét is kevés volt Kefaloniábol,de azért tervezgetem,hogy ha majd már megtehetem oda költözök!
Amióta Kefalóniába jártunk én azóta minden szempontból ajánlom és állandóan ajánlom minden Görögországba "flúgosnak",ha teheti menjen,látogassa meg minimum 2 hétre.Igaz ez az idő is kevés arra,hogy bejárja,no és a hozzá tartozó/földrajzilag nem/ Ithakát is.A fakultativval legalább.Mint már írtam az előzőekben gk. nélkül ez nem megy!! Itt olyan helyek vannak,eszméletlen gyönyörűek, amit buszval nem lehet elérni.Nem egy, nem tíz, hanem ezek többszöröse.Persze mindenkinek magának kell dönteni.Ha netán valaki járt ott és azt mondja,hogy neki nem tetszett, hát az akkor valami másról beszél... Én végig jártam az összes Jón-szigetet és be is járta kocsival azokat,és messzemenően nekem ez tetszett és tetszik a legjobban.Nem emelek ki semmit,hogy mit nézzetek meg,mert semmi értelme,ha oda kerültök és megteszitek akkor úgyis megtudjátok és utána írja meg nekem,hogy milyen pocsék volt...
Egyedül Kitherával nem tudom hasonlítani,mert ott még nem voltunk,de nagyon szeretnénk oda is egyszőr eljutni.
Köszönöm a tapasztalatokat, beszámolókat. Egyébként én is és a párom is görögország szerelmesei vagyunk és már jártunk néhány szigeten.
Kefalóniával már egy ideje kacérkodok, de valahogy eddig sose jött össze. Erre az évre tervezem, azért kíváncsiskodok ennyit. Megnyugtató, hogy az árak nem olyan magasak, mert ez az egyedüli ami egy kicsit visszatart.
Képzeljétek, tavaly Kérykrán voltunk utószezonban-szeptember elején, azon kívül, hogy csodaszép! meglepően olcsó volt szinte minden- éttermek, egyénileg szervezett hajós és fakultatív kirándulások stb., a többi szigethez képest ahol eddig jártam.
Atesz! Kitherát és Antikitherát én is nézegetem de oda egyik iroda sem szervet utat. Magán szervezésben, meg elég bonyolult eljutni oda.
Szia Minike,
én is csak erősíteni tudom, hogy semmi félelmetes nincs kefalónián a vezetésben. én ugy vezettem, hogy még jogsi sem volt nálam, a párom készült erre. de nem tudtam megállni, olyan jó volt a kis autóval a nyugodt utakat járni. hidd el, hogy a motor tényleg veszélyesebb.