A macedón autópályadíj oda-vissza 320 MKD, tehát 6 €-t kellene átváltani, de ennyit valószínűleg nem fognak átváltani, szerintem csak papírpénzt vesznek el a váltónál is. Tankolni ugyanúgy lehet €-ért, mint eddig. A Casinó előtti kútnál ki van írva €-ban is az ár, a többi kútnál meg úgy váltják, ahogy akarják.
Én továbbra is azt mondom, hogy a határnál fölösleges váltani, egyszerűbb az első kapunál 5 €-val fizetni, a többinél meg a visszajáró MKD-val. A tankolást pedig kártyával. Nekem Mastercardom van, azt simán elfogadták az RT Petrolnál. Itt egyébként kérdezte a kutas, hogy €-val akarok-e fizetni, de nem kérdeztem rá az árfolyamra.
Görögországban a kapuknál nem fogadnak el kártyát, a kutaknál meg csak a nagyobbaknál, de ott sem nagyon szeretik.
Minden évben megfogadom, hogy soha többet autóval Görögországba, aztán mégis mindig az a vége
Most értünk haza, a határokkal "szinte" semmi gond nem volt, max 1 órát várakoztunk kifelé a szerb-mac határon. De a fizetőkapuknál...huhh, hazafelé az utolsó mac kapunál több mint egy órát vártunk, nem volt semmi gond, csak tömeges Svájcba visszatérő vendégmunkás 4-5 km-es sor alakult ki. Röszkét meg sem kíséreltük, Tompánál jöttünk, mentünk, de a törökök már azt is ellepték, közel egy óra volt a belépés hajnal 2-kor!!!. A police.hu-n meg irkálnak marhaságokat, 0 perc meg max fél órás várakozási időket Röszkére, Tompára. Hogy ezt az infót honnan veszik?
Hát igen, ilyet már régen láttam, h 120-al megy a tömeg 40-60-as tábláknál....alig bírtam követni őket !!! Rendőröknek esélye sem lett volna kivenni a sorból senkit, mert kb 60 autóból állt a konvoj !
Viszont a Görög közlekedési morál (és nem csak lent Peloponnészoszon) kritikán aluli...borzasztó!!!!
Szia Raven !
Tudod az az igazság, hogy ezen a határ előtti bizonyos kb. 20 km-en rendőrt még mutatóban sem láttam, pedig Titi 68-nal együtt az idén párszor megjártuk az utat. Ő a fotelban, én az úton, nem mindegy. Valamikor régen ilyen volt a Novi Sad - Belgrád út is, csak ott középen nem voltak bólyák.
Az a legjobb mikor az első autó betartja a 60-as sebességet és mikor megelőzöd látod, hogy egy kiguvadt szemű honfitárs, az esetek 70 %-ban.
Hát a hétvégeken Go-ban is oda kell figyelni, mert megy a vészvillogó, meg a hülyeség.
Mi 07.21-07.31-ig voltunk Nei Poriban.
16.30 indulás Kecskemétről.
17.25. Röszke
17.35: bent vagyunk Szerbiában
18.30 1. kapu 330 denár
19.10: 2. kapu 240 dinár
19.30: Belgrádban járunk, az elkerülőn keresztül E75/E70
19.45: 3.kapu csak jegy, manuálisan kiadja az ott munkálkodó emberke
20.40: Lapovo 415 km tankolás 154 dinár/ liter, tovább 21.15-kor
22.20: 4.kapu a jegy elvéve, 730 dinár
22.35: 5. kapu 190 dinár
00.20: szerb határon Mol kút, rátankolás,154 dinár 694 km
00.40 Szerb/ Mac határ
1.00 :1.kapu 50 denár, előttünk egy magyar cukkinit adott oda!!!!!!
1.39:2. kapu 60 denár
2.02: 3. kapu 50 denár
Demir kapija után 15 perces alkudozás a rendőrrel. megállított,mert állítólag előztem egy kamion 150 euro bünti, a legközelebbi bankban,tikett vissza és tovább enged,vagy bilincs. Eljátszom hogy nem értem,majd hogy gyorsan mentem volt a probléma. Egy kis vita és int,majd tovább mehetünk. Felhúzott a gyökérláda.
3.15 :Gevgelija 872 km tankolás Okta kút 810 denár
3.30 Görögben vagyunk.egy kis sorban állás volt, kb .10 perc
Még 3 pályakapu /1.2, 2.2, 2 euro
megérkeztünk Nei Poriba
Szerbia igazán bosszantó. Munkára figyelmeztető tábla 60, 40, 20-as,közben nem is dolgoztak éjszaka: miért nem lehet időkorláthoz kötni a sebességkorlátozást,bosszantó. Szerb/Mac határ előtti 60km-es rész kész gyilkosság. Letolnak az útról a szerb,német,svájci,angol vezetők.Ők mennek mint az állat,kerülgetik a bójákat.Hát ez van.Szerbia kegyetlen ebből a szempontból
Igen, elfogadnak mestercardot is! Visat is! stb. Ezért nem is értem ezt a váltogatósdit, mire jó? Valaki egyszer magyarázza már el, miért nem kártyával fizet.
Sziasztok!
Valaki esetleg CNG-s autoval jart mostanaban Gorogorszagban?Szeptember kozepen megyunk 1 hetre. Elso ejszaka Kavalaban aludnank,majd masnap Thesszaloniki es onnan tovabb Paralia. Barmifele tapasztalat, jo tanacs erdekel! Elore is koszonom a valaszokat!
Szia Csarlsz!
Én egyébként kártyapárti vagyok, amit lehet kártyával vagy utalással fizetek.
Az autópálya díjat azért nem, mert:
- gyorsabbnak tartom a kapus kezébe adni az előre kikészített pénzt (Szerbia), vagy a kis címletű bankjegyet (Macedónia), mint kártyával fizetni
- nem szeretem, ha nem látom, hogy mi történik a kártyával.
- nevetségesnek tartok pár száz forintnyi összeget kártyával fizetni
Ha csak helyi pénzt fogadnának el, és muszáj lenne váltani valószínűleg én is kártyával fizetnék, de van € érmém bőven, a macedónoknál meg egyelőre elfogadják az 5 €-st, szerintem ez így egyszerűbb.
Ne foglalkozz vele, mindenkinek szüksége van egy kis örömforrásra! Ha neki ez boldogság...
Az a lényeg, hogy én még akkor is le fogom tudni nyomni Görögországot évi 1-2 alkalommal, amikor ő már csak azt fogja várni, hogy mikor cserélik ki alóla az ágytálat!
Tudod Titi 68 az a baj, hogy ti a fotelból osztjátok az észt. Nekem ugyanaz a véleményem, mint az előttem szólóknak, döntse el mindenki, hogy mivel fizet. Ugyanis nem mindegy, hogy valakinek 50.000 Ft van a kártyáján vagy több millió Ft. Senki sem szeretné kozkáztatni a saját pénzét pár száz forintért. Egyébként írd már meg milyen volt a forgalom pénteken lefele a saját tapasztalatod szerint. Én tudom, mert most jöttem.
"Aki nem hal meg fiatalon, az megöregszik és a hülyeség az nem kor függő."
Kepkypa=gégé eltűnt a hsz-ed azért kaptál ingyen éjszakát?
Titi 68 semmi, még a végén az ágytálas lesz kénytelen leírni mi történt az úton.
Kepkypa=gégé Minnike08 várja a komp menetrendet, igaz itthonról nehéz.
Te sotetagyu itt ulok egy tavernaban Agniban ahova te soha nem fogsz eljutni.. ... A forumrol van itt kint par ember mindegyiknek meg van rolad a velemenye.. Azt hogy nem valaszolok valakinek annak oka van. Kivanom neked az elmult 5 napor ami itt Korfun velem tortent de hat te az en szememben te egy senki vagy szora sem meltatlak..