Tudna valaki egy olyan oldalt ajánlani - ne a police.hu-t, mert ott most néztem, 0 óra írnak, valami gond lehet, ez hihetetlen -, ahol meg lehet tudni köbö mennyi a várakozási idő a magyar - szerb határon? Holnap indulunk Paraliaba este 7 körül, Szegedtől kb 56 km-re lakunk, jó lenne tudni mennyi időt fogunk veszteni a várakozással.
Szia! A legtutibb, ha felhívjátok a helyi szerveket útközben vagy közvetlen indulás előtt. Én kiírtam pár telefonszámot.
Röszke: 06-62-273-280, 06-62-573-538, 06-62-573-851
Tompa: 06-77-552-200
Azt nem tudom, hogy melyik lesz az igazi a röszkei számok közül, de valamelyik tuti bejön. Még nem próbáltam mert mi csak a jövő héten megyünk. Majd írj, hogy milyen volt a forgalom, légyszi!
Tudna valaki egy olyan oldalt ajánlani - ne a police.hu-t, mert ott most néztem, 0 óra írnak, valami gond lehet, ez hihetetlen -, ahol meg lehet tudni köbö mennyi a várakozási idő a magyar - szerb határon? Holnap indulunk Paraliaba este 7 körül, Szegedtől kb 56 km-re lakunk, jó lenne tudni mennyi időt fogunk veszteni a várakozással.
Szia!
Egyszerű a megoldás:
Elindultok 6-kor megálltok az utolsó benzinkútnál, ott már lehet látni, hogy sokan vannak-e a határon, ha igen mentek Ásotthalom felé. Mi is így csináltuk, a kútnál volt a sor vége, így mentünk Ásotthalom felé, ott nem volt senki a határon, 7-ig van nyitva.
Ja, csak ehhez 5-kor kellene indulniuk, nem 7-kor!
Ott a pont! Mivel az uram dolgozik még ma is, ezért tudunk csak 7-kor indulni, mert azért valamennyit rá kell pihennie az útra, egyedül vezeti végig a távot - és nem szokása megállni pihenni, csupán a végállomásnál. Na mindegy, már így is a 7 órai indulásba bele lett kalkulálva a határnál való várakozás, amúgy 9-kor indultunk volna. Hátha szerencsénk lesz.
Két hete írta az egyik olvtárs, hogy péntek este 1/2 8 magasságában kevesebb, mint 1 óra alatt átjutottak Röszkénél. Azóta elvileg a vendégmunkások számának is csökkennie kellett...
Honnan mentek? Tompa nagy kerülő lenne?
Sziasztok! Nos itt vagyunk Paralián. A röszkei határra este 7-kor indultunk Orosházára, egy óra múlva már Röszkén voltunk és 7 perc várakozás után átléphettük a röszkei határt. Viszont a szerb határőrök ráérős tempójával találtuk magunkat szembe, ott 45 percet voltunk kénytelenek várakozni. Szóval cirka egy óra alatt a magyar-szerb határt átléptük. Viszont amit visszafelé a határon láttunk, hát ... 2 km-es sor várakozott arra, hogy átléphesse a határt. Az úton végig hatalmas forgalom volt a visszafelé vezető úton, nagyon sokan voltak. Nekünk szerencsénk volt, mivel sehol nem kellett várakoznunk kifelé jövet. Se határon, se fizetőkapunál. Viszont nagyon meglepődtünk, amikor Thessaloniki környékén - ugye Paraliára jöttünk - a tábla szerinti utat választottuk, mert ott mikor lekanyarodtunk Katerini felé, akkor két fizetőkapunál megszabadítottak bennünket pár eurónktól. Paraliára reggel 8-ra értünk ki. Mikor megláttuk a tengert, megálltunk és megfürdőztünk a tengerben.
Hali, az infód nagyon jól jött volna ,egy nappal előbb. Éjfélkor értünk Röszkére, amit ezek után csak Rösznek fogok hívni, ahol 5 és fél órát álltunk. Szörnyű volt, és a férjecském szrrint, soha többé Thasszosz emiatt. Hát remélem majd kiheveri. Szóval felejtsétek el Röszt. Úhy kell időzíteni , hogy ásotthalom és nincs gond. Ja és infót ne várjatok , police .hu nem működik, telefonon felhívtam röszkét a sorból, ahol már 2 órája álltunk, és azt mondták náluk 50 percre vsn a várakozás meghatározva. Mondom neki még 3 km előttünk a határ, és semmi mozgás, ja ő nem tudja.
Nem azért, de már két héttel ezelőtt írtam, hogy csütörtökön éjjel 3 órát vártunk. Pedig az még a kezdet volt. Augusztusban hazafelé csütörtöktől felejtős Röszke.