Letelt Tegnap este mi is hazaértünk... Igoumenitsából 6.45 kor indulva este 7 kor nyitottam a kaput itthon.. Végig üres pályákon jöttünk ,a görög határ 5 perc volt, a Makódon kb 15 perc, a makedón pálya hazafele még mindig borzalmas .. Következő határ kb 25 perc. .Szerbia is üres volt Vranjénál a 60-as szakaszból átadtak egy darabot de ott is jó tempóban ereszkedtünk , senki sem tartotta be a seb határt. Belgrádon keresztül jöttünk mentünk szokásos 15 percek alatt letudtuk.. Kártyával fizettem a kapuknál minden gond nélkül.. Röszkét akartam visszafele bepróbálni, de mire odaértünk kb 2 óra lett volna a várakozás, ezért gyorsan visszatolattunk, pechemre pont látta egy rendőr, de csak intett hogy menjünk csak nyugodtan így megúsztuk a büntit.. Átautókáztunk Ásotthalomra , ott senki sem volt azonnal át is értünk kis hazánkba... Kifele is erre jöttünk kb 3 autó volt csak előttünk. Makedóniában tankoltam kifele is visszafele is, kártyával... Összesen 4589 km-ert mentünk a 17 nap alatt.. Jártunk Pargán, Lefkadán, Ithaka szigetén és természetesen Korfun..
Nem tudom,hogy melyik parkoló ez,de mi parkoltunk Szalonikben egy helyen,ahol konkrétan 18 eurot fizettünk!Ez egy mellékutca volt ott,ahol majdnem a földalatti parkolóba mentünk le a part és torony közelében.
Azon akadtak ki a többiek,hogy odaadtuk a kulcsot a srácnak a parkolóban és ennyi.Egész nap azon járt az agyunk,hog ymire visszamegyünk,nincs autó
Papírt sem kaptunk ekkor,csak menjünk nyugodtan,minden rendben lesz mondat kiséretében
De nem! Beállt az árnyékba vele,hogy ne a tűző napon álljon egész nap!Még erre is figyeltek,igaz 18 euróért,de ez 6 óra parkolás volt.
Hazaértünk mi is. Jártunk Thassoson és Evián. Szombat délután indultunk haza, Vranjéban aludtunk, elfogadható volt, de a rántott hús reggelire kicsit furcsa. Így jobban kipihenve érkeztünk, Röszkét meg se néztük, Ásotthalomnál jöttünk be vasárnap délután, ott 1 óra 20 percet vártunk.
Hogy biztosan hazaértünk mutatta, hogy két autónyi kisebbségi (Mercedes, új nagy Audi) nem kívánta kivárni a sort és mentek előre, valószínű munkába siettek. Elém is be akart pofátlankodni az egyik, persze nem engedtem, ekkor bemutatta a kultúrájának egy szeletét, ment előre tovább. Elől állítólag balhéztak valakivel, a rendőrök visszavágták őket a sor végére, megjöttünk...
Sziasztok!
Valaki megtudna mondani pontosan, hogy Makedoniaban,Kumanovoban hol van pontosan a CNG kut??? Ahany oldalon neztem annyi kulonbozo helyet is mutatott. A Palya mellett ami van Makpetrol az a valos? Elore is koszi
Bettys a határ után az első fizető kapu kb. 16 km-re van, addig három nagy kúton tankolhatsz. Mindjárt a határ után van egy vámudvarnak kinéző telep, ott van egy jó benzinkút. Hamarosan látsz egy LUKOIL kutat, majd a fizető kapu előtt kb. 6 km-re egy MILÁNO étteremnél egy MAC Petrol kutat. Mindenhol van benzin, gázolaj, gáz. Az általad említett UNCG kút lehet a vámudvari is. Kumanovónak igazából a szélén megy az út, ott nem láttam kutat. A háromból bármelyiket választhatod.
Sziasztok!
Szeptember 3.-án indulunk Görögbe. Az lenne a kérdésem ,hogy a Macedonoknál Euó-val lehet -e fizetni?Eddig /4 alkalommal/ mindig Euó-val /1-1-1/ fizettem.Most azt olvasom hogy vagy váltok a határon / non-stop?/ vagy kártyával fizetek. /Mastercard,American Express??/ Valaki azt írta hogy az első kapunál 5 Euó -val ha fizetek a visszajárót Mac dinárban adják vissza.Valójában hogy is van ez?!A részletes választ előre is köszönöm .
Üdv:Zoli
Aug.4.-én jöttünk Görögországba. Az 1. kapunál adtam 10€-t, az ember visszadta és ingyen átengedett. A 2. kapunál ismét adtam 10€-t elfogadta az ember és adott vissza denar-ban.
Sziasztok!
Szeptember 3.-án indulunk Görögbe. Az lenne a kérdésem ,hogy a Macedonoknál Euó-val lehet -e fizetni?Eddig /4 alkalommal/ mindig Euó-val /1-1-1/ fizettem.Most azt olvasom hogy vagy váltok a határon / non-stop?/ vagy kártyával fizetek. /Mastercard,American Express??/ Valaki azt írta hogy az első kapunál 5 Euó -val ha fizetek a visszajárót Mac dinárban adják vissza.Valójában hogy is van ez?!A részletes választ előre is köszönöm .
Üdv:Zoli
Szia! Mi múlt hét szombatra értünk ki görögbe. Az első macedón kapunál 10 euróssal fizettünk, amiből 5 eurót visszakaptunk és még 250 denárt. A második kapunál 60 denárt fizettünk, a harmadik kapunál pedig 50 denárt. Szóval amit visszakaptunk denárt, abból tudtuk a többit állni és visszaútra is maradt még belőle.
A baleseti bejelentő lap ingyenes, a biztosítónál, ahol a köteleződ van be tudod szerezni. Elméletileg a kötelező megkötésekor automatikusan adják, de le is lehet tölteni., pld. innen
Mindegy, hogy milyen biztosító adta ki európai szabvány!