Ian | #209677 | 2013-08-27 17:34:35 | Válasz a #209665. hsz-ra
Idézet:
Mi azért utaztunk így, mert ők még nem voltak soha Görögországban, ezért megkértek arra,hogy együtt menjünk. Soha többé!!! Még nálunk az uram a GPS, mindehová odatalál enélkül a kütyü nélkül, addig nekik ott volt az autóban, valszeg rosszul beállítva, mert Thessalonikinál elveszítettük őket. Még mi reggel 6-ra odaértünk Paraliára, addig ők csak 10 óra magasságában. De megfogadtuk, soha többé nem megyünk senkivel,majd ott találkozunk esetleg és kész.
Tökéletesen igazatok van, mi is belefutottunk ilyenbe...ugyanez a tapasztalatunk és a végkövetkeztetésünk is
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy van e valuta beváltó a szerb határ átkelő közelében?Váltott ott valaki? 100E-ért hány dénár jár? Fontos mert szeretnék Szerbiában tankolni. Előre is köszönöm
Talán az sem ártana, ha elárulnád melyik határátkelőről beszélsz. ?? Van néhány!
Ha Szerbiában akarsz tankolni, ne dénárt, hanem dinárt vegyél. A kettő nem ugyanaz!!
Vasárnap reggel mi is hazaérkeztünk Thassosról, odafelé gyorsan és eseménytelenül telt az út visszafelé török áradat miatt, elég sűrű volt a forgalom szombat este GR-MAC határ fél óra volt, SRB-MAC határ is fél óra volt, az SRB-HUN (Tompa) határnál reggel 6-kor a Szerb oldalon nem volt senki a Magyar oldalon pedig 20perc volt a várakozás, mikor átértünk hallottuk a Class Fm-n, hogy Röszkénél 6-8 órát várakoztak, még ha 100km-t kellene kerülnöm sem használnám azt a határt, de lassan terjed az információ kb:10éve már ez a téma és még mindig 80% ott halad át, ezért nekünk így sokkal kényelmesebb
Közvetlenül a határ után van váltó. A 805. oldal közepén van róla fénykép és leírás is.
Ha nem idegenkedsz a kártyahasználattól, akkor simán tudsz a nagyobb kutakon kártyával is fizetni. Nekem nagyon bevált a GR-MAC határ előtt kb. 15-re levő RT Petrol kút (mindkét oldalon), ami színvonalas, tiszta és gond nélkül lehet kártyával fizetni.
Igazából - szerintem - nem sok értelme van a váltásnak.
Vasárnap reggel mi is hazaérkeztünk Thassosról, odafelé gyorsan és eseménytelenül telt az út visszafelé török áradat miatt, elég sűrű volt a forgalom szombat este GR-MAC határ fél óra volt, SRB-MAC határ is fél óra volt, az SRB-HUN (Tompa) határnál reggel 6-kor a Szerb oldalon nem volt senki a Magyar oldalon pedig 20perc volt a várakozás, mikor átértünk hallottuk a Class Fm-n, hogy Röszkénél 6-8 órát várakoztak, még ha 100km-t kellene kerülnöm sem használnám azt a határt, de lassan terjed az információ kb:10éve már ez a téma és még mindig 80% ott halad át, ezért nekünk így sokkal kényelmesebb
A mai napig nem értem mi is miért Röszkénél próbálkoztunk, amikor előző este - és azért egy hétig volt beszédtéma a társasággal -, hogy Ásotthalomnál megyünk át. Fel nem foghatom miért ahhoz ragaszkodtak az első kocsiban ülők. A férjemen nem csodálkozom, mert ő megalkuvó, ha azt mondták Röszke, akkor ő arra ment a többi birkával együtt. Én meg aludtam. Amikor felébredtem a szlovákok veszekedésére, nem kellett sok, hogy ébren legyek. Kiszálltam és néztem a km-s sort. Kiállni már nem volt alkalmunk, majd szétvetett az ideg.
Közvetlenül a határ után van váltó. A 805. oldal közepén van róla fénykép és leírás is.
Ha nem idegenkedsz a kártyahasználattól, akkor simán tudsz a nagyobb kutakon kártyával is fizetni. Nekem nagyon bevált a GR-MAC határ előtt kb. 15-re levő RT Petrol kút (mindkét oldalon), ami színvonalas, tiszta és gond nélkül lehet kártyával fizetni.
Igazából - szerintem - nem sok értelme van a váltásnak.
Titi68, mi is ahol lehetett, ott kártyával fizettünk. Nem volt gond se benzinkútnál, se boltban. Ahogy haza értünk, megnéztük, egy forinttal lett jobb, mintha éppen pénzváltónál váltottunk volna eurot. Szóval nem érdemes váltani szerintem sem.
Mi is egy másik családdal utaztunk, Ők még nem voltak görögben, mi mentünk elől, de soha nem volt olyan, hogy a tükörben ne láttam volna a kocsit. Vittünk CB-rádiót, tudtunk kommunikálni és a gyerekek végett ha kellett megálltunk. Nekünk semmi gond nem volt, senki nem okoskodott, megbeszéltük mindig, hogy merre menjünk.
Hazafelé egyszer hagytuk el Őket, mi mentünk az elkerülő felé a kapu után, Ők pedig nem hajtottak le, hívtak telefonon, visszafordultunk és utánuk mentünk. Ez nem volt csak 500 méter kitérő, az első kútnál vártak.
Három hete délután háromkor indultunk (szerdán) és másnap reggel kilenc órakor induló komppal mentünk át a szigetre, volt benne 2x45 perc pihenő ill. pénzváltás, tankolás, az indulás pillanatában az eltérő időzóna miatt egy órát buksz, visszafelé viszont nyersz, a határokon simán mentünk át nagyjából a szabályokat betartva, de a forgalom ritmusát követő sebességgel haladtunk.
komp (Keramoti-Limenas):
felnőtt jegy:3€
gyermek 10éves korig:1.5€
autó 4.25m alatt:16€ ez felett: 20€ gyakorlatilag bemondod a tipust és az alapján dönti el mennyit fizetsz.
Üdv. Csarlsz!
Nem láttam, hogy pontosan mikor indultok, de hétfőn jöttem és a szerb-macedón határ előtti kb. 25 km-ből már kb. 4 km híján átadták az utat, tehát autópályaként működik.
Pavlovac és Davidovac térségében meghosszabították az utat, jól lehet haladni, de volt egypár elterelés útjavítás miatt.