Ja, és a közlekedéssel kapcsolatban a taxit nem nagyon ajánlom, mert én úgy láttam, hogy 30 € körül kérnek egy útra a kikötőből Oiáig, ami szerintem horror összeg, ennyiért már gyk. kocsit lehet bérelni... Szóval jobb a bérlés vagy a tömegközlekedés.
Igen a taxira én is hasonló árakat találtam , ezért is érdekelt a tömegközlekedés...
Köszönöm, ha küldesz képeket ! Minden fent említett szállás nagyon csábító, de megvallom őszintén, hogy az utolsó kedvéért lehet, hogy lemondok a délutáni hajókázásról is, csakhogy a teraszról nézhessem a naplementét...Megnéztem egy pár fényképalbumot és rájöttem, (bár ezt idáig is sejtettem), hogy egy nap alatt úgysem tudom megnézni a számomra érdekes helyeket, azért majd vissza kell egyszer térni...
Az oiai utolsóra gondolsz? (Mert nekem az tetszik nagyon, amikor a naplemente előtt egész Oia ott van előtérnek... )
Jó döntés, én is így csinálnék. Egy éjszakára az ára sem vészes. (Több napnál már húzósabb, meg akkor nem biztos, hogy megéri, ha azt veszed, hogy úgysincs ott az ember minden este.)
Ebben a pillanatban végeztem a fórum 90 oldalának olvasásával. A részletes leírás nagyon nagy segítség a Santorinire először utazóknak, nagyon jó tudni, hogy mikor odaérünk, tudjuk, hogy hol árulnak isteni gíroszt, hol vannak lassan mélyülő strandok (sajna balatoni lány lévén nem tudok úszni), hol érdemes autót kölcsönözni, stb. Szóval mindenkinek köszi, aki leírta tapasztalatait. Tavaly szerettem volna eljutni ide, idén jött össze, de jobb későn, mint soha. : Július 25.-től egy hétig leszünk Kamariban a Kostis apartmanban. Esetleg jön valaki ebben az időpontban?
Szevasz Anyta71 Jó választás volt Kamari. Mi is a Kostisban voltunk 2007- szeptemberében. Erkélyről minden reggel csodálhattuk a tengert,igaz az éjszakák egy kicsit zajosak,de bevállalnám újra! Vulkántúrát csoporttal,a többit saját szervezéssel ajánlom! Ha esetleg tudok segíteni valamiben szivesen teszem,csak kérdez! Üdv:Laci
szia anyta71
en itt dolgozom s ha akartok keressetek meg az aegean diversbe buvarboltba. amiben tudok majd segitek. a nemzeti bank mellett vagyunk kozel a kostishoz.2 perc gyalog.
udv. : zoli
Szia Laci! Előre is köszi a segítséget. A Kostist az itt leírtak miatt választottuk, mindenki dícsérte, gondoltam, ha ennyi embernek bejött, akkor rossz már nem lehet. Egyébként last minutra fizettünk be múlt hét csütörtökön, és a Kostisban csak két szoba volt szabad, amikre gyorsan le is csaptunk. Az autóbérléssel kapcsolatosan lenne egy kérdésem, hogy az árban benne van -e biztosítás is, vagy esetleg van valami amire szerződéskötéskor jó ha odafigyelünk.
Zoli neked is kösz a felajánlott segítséget, élünk a lehetőséggel és meglátogatunk, de búvárkodni valószínüleg nem fogok, ugyanis azért annyira nem vagyok "jó barátságban a vízzel". Esetleg ha te is tudnál ajánlani egy megbízható autókölcsönzőt, azt megköszönném.
Szia Anita! Igen általában benne van a biztosítás, de nem árt rákérdezni! Mert utólag ha galiba van akkor zsebre menő kérdés lehet belőle. Ja és a járművet sem árt körbenézni mert esetleg vissza adáskor rád foghatják a korábbi sérülést,és az húzós lehet! Bérléssel nem lesz gondod,mert egymást érik a kölcsönzők. Talán csak annyit,hogy ne kapkod el a bérlést,járd körbe a kölcsönzőket ,mert az árak mások. Mi egy 250-es Kvadot béreltünk,mert a keskeny utakon ,és a meredek lejtőkön jobban bíztam benne. Az sem volt hátránya, hogy a menetszél egy kicsit korigálta a hőséget.Ha Ti is éjjel értek Santorinire ,Kostis mellet van egy market ,ahol tudtok vásárolni éjfélig nyitva van. Mellete van egy taverna,finom kajákkal.(gyros,musaka,haltálak,s.t.b)Mindez az üres tér(szöllőskert)másik oldalán található! Üdv
Köszönöm a jó tanácsokat. Tehát, ha találunk a kocsin karcolást, horpadást, stb., akkor azt rögtön jelezzük a tulajnak, írjuk fel, vagy ez mégis hogy működik. Ja és milyen nyelven kérdezzem meg a biztosítást ugyanis mi csak németül beszélünk, és az volt a korábbi utazásainknál a tapasztalat, hogy a görögök általában angolul beszélnek, szóval így elég nehéz lesz kommunikálni.
A charterjárat menetrendje idén más, mint akkor amikor ti voltatok. Bp-ről 12 órakor indul a repcsi és helyi idő szerint 15 óra 10 perckor száll le Santorinin. Visszafelé 16 óra 15-kor indul és 17 óra 15 perckor érkezik Bp-re.
Végignéztem a képeiteket, nagyon tetszett, és utólag is gratulálok a házassági évfordulótokhoz, az egyik legszebb helyen ünnepeltétek.
Szia Anyta! Bocsi nem néztem az idei indulási időt. Nem gond ,hogy csak németül beszélsz meg fognak érteni,mi csekély német tudásunkkal is boldogultunk. Egy kicsit irigykedem ,pazar látvány lesz nappal fentről látni ezt a csodálatos szigetet.Kamari strandja felet fog landolni a gépetek,pár méterrel a fürdőzők feje felet húztok el.Már nem sokat kell aludnotok az indulásig ,de jó is lesz Nektek! Szerencsések vagytok a délutáni indulással,mert így nyertetek fél napot a nyaraláshoz. Üdv:Laci
Santoriniről szeretnénk áthajózni valamelyik közeli szigetre egynapos oda-vissza útra gondolok, esetleg tud valaki ilyen lehetőséget? Eddig minden görögo-i nyaralás alkalmával beiktattunk egy "szigettúrát", ha lenne rá lehetőség most sem hagynánk ki.
Döme köszi a tippet, azt hiszem tényleg a fénykép a legtisztább megoldás.
Az Anek Lines, a G.A.Ferries,a Nel-Lesvos Maritime, a Zante Ferries, a Seajets, a Hellenic Seaways, a Santorini Cruises, a Skopelitis Lines, az AegeanSpeed Lines és a BlueStar Ferries komptársaságok érintik Szantorinit. Szerintem ezeknek a honlapját/menetrendjét lenne érdemes megnézegetni...