Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 89 90 91 ... 113 114 115   >
Üzenet
  Jenike | #149320 Üzenet | 2010-08-17 14:05:56 | Válasz a #149301. hsz-ra
Szia Verka!

Nagyon örülök, hogy szántál ránk időt és kaptunk egy kis információt. További szép utazást!

Jenike
  WhiteFrost | #149354 Üzenet | 2010-08-17 17:57:51 | Válasz a #149301. hsz-ra Előzmény #149301
Szia Verka!
Örülök, hogy jelentkeztél, további jó nyaralást.
kiss.gif
  Vojandi | #149387 Üzenet | 2010-08-17 20:23:34 |
Verkáról az első hírt rossz topikba írtam (az Elafonissoshoz) - arra senki sem reagált. icon_smile.gif Szerencsére én minden nap hallok felőle, de már nagyon várom a bőséges, részletes, igazi beszámolóját.
  Lujza | #149436 Üzenet | 2010-08-18 09:07:32 |
Szia Verka!
Jól rám ijesztettél! Gyorsan foglaltam is szombatra szállást Monemvasián. Vagyis Gefirán, Antonakos. Most keresem a többit....Elafonisos, Mani, Pylos irányban.
Van esély hogy találkozunk? Vagy akkor már jöttök haza? (Nem találom az útiterveteket.)Ha igen, gyertek oda iszunk valamit!

Van esetleg valakinek bevált szállása Methóni-Pylos-Gialova környéken? Methóniban egy szállást találtam, de nem írnak a szobában hűtőszekrényt, ez egy kicsit zavar.

Köszönöm!
  Vojandi | #149439 Üzenet | 2010-08-18 09:14:30 |
Verka útiterve: http://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?p=145840#145840
én is csodálkoztam, hogy már 5 oldallal visszább van, eleinte én sem találtam, mert közelebb kerestem, nem ennyire vissza. icon_smile.gif
  Lujza | #149444 Üzenet | 2010-08-18 09:50:53 | Válasz a #149439. hsz-ra Előzmény #149439
Szia!

Nagyon köszönöm! Már nem emlékeztem melyik topikban volt...
Tehát nem is lesz Monemvasia. icon_lol.gif

Andi! Egyébként Pylost v. Methónit választanád szállásnak? Methóni romantikusabbnak tűnik, nem?

Találtam az Erodios kempinget is, a bungaló 65 euro, nem tudom járt ott már valaki? icon_lol.gif
  Vojandi | #149446 Üzenet | 2010-08-18 09:58:50 |
Nem. Methoni nem szép település, laposan helyen, szétszórt házak, nem szép part....a vár teszi csak romantikussá.

PIlos szerintebb sokkal eredetibb, szebb városka, de ott nem nagyon vannak szerintem szállások, mert ez egy tömör szerkezetű, kicsit már délolszos jellegő falu, ahol egymásra vannak nőve a helyiek házai.
Passz. icon_smile.gif Én egyikben sem laknék. Hanem inkább környékbeli üdülőhelyen, mint Gialova, vagy Finikounda.
  Lujza | #149537 Üzenet | 2010-08-18 21:29:07 | Válasz a #149446. hsz-ra Előzmény #149446
Szia Andi!

Jó, egyébként Gialova bejönne ha lesz még szabad bungaló. Szeretnék az öbölhöz legközelebb lenni, de már nincs időm levelezni velük.
Bár szerintem még megérne egy sátrazást is.

Hátha most hétvégén mindenki befejezi a nyaralást.... icon_biggrin.gif
  Vojandi | #149653 Üzenet | 2010-08-19 21:19:36 |
Most én is megnéztem Verka útitervét és megdöbbentem, hogy elment az idő, az utolsó két napban vannak. Minden nap kapok tőle sms-t, aminek nagyon örülök, ma Gerolimenasban alszanak, szerintem abban a hotelban, amiről Kitty írta, hogy közös mosdó volt kint a folyóson - de ez nem biztos. Már nagyon várom tőle a részleteket. Míg ők biztosan maradnának, én már azt várom, hogy jöjjenek és meséljen. icon_smile.gif Bocs Verka!! icon_wink.gif
  Verka | #149759 Üzenet | 2010-08-21 18:40:44 |
vojandi írta:
ma Gerolimenasban alszanak, szerintem abban a hotelban, amiről Kitty írta, hogy közös mosdó volt kint a folyóson - de ez nem biztos.

Sztem nem abban aludtunk, legalábbis saját füdőszobás szobánk volt. Ebben (Akroyiali) a nagy parti hotelben voltunk, nem lehet eltéveszteni, a legnagyobb és a legközpontibb helyen van. Ide mentünk be először érdeklődni és rögtön volt szép kis strandra néző szoba, nagyon szuper volt! icon_smile.gif

Gerolimenas képekről kicsit lepukkantnak tűnt nekem egy béna stranddal, de élőben egyáltalán nem ilyen volt, hanem nagyon hangulatos kis hely, és a strandjának iszonyatosan tiszta, gyönyörű víze van, bár nem nagy és a legkevésbé sem mondható eldugottnak, de mégis borzasztóan tetszett az egész úgy, ahogy van!
  WhiteFrost | #149760 Üzenet | 2010-08-21 18:46:56 | Válasz a #149759. hsz-ra Előzmény #149759
Üdv itthon kiss.gif

Várunk sok sok jó képet és leírást a szép helyekről
  Verka | #149761 Üzenet | 2010-08-21 18:47:32 | Re:
Ja, egyébként sziasztok, már meg is jöttünk, amint látjátok. icon_wink.gif

Lujza, bár gondolom, már nem olvasod, de az Erodios kempingben is érdeklődtünk többek között, mert legalább 10 db hirdetésük van kint, amelyben "rooms with AC"-t hirdetnek, de mikor bementünk, közölték, hogy csak sátorhely van, szóval felejtős volt.

Gialova volt amúgy az egyik legnehezebb hely szálláskeresés szempontjából, pont utána írtam be a fórumra, de szerencsére aznap estétől változott helyzet, az utána következő napokban könnyen és normális áron találtunk szállásokat. De Gialova nagyon tömegesnek és felkapottnak - és éppen ezért túlárazottnak - tűnt. Pedig ott nem is hétvégén voltunk.

Tegnap este az utolsó szállásunk volt még nehéz dió, Mavrovouniban kerestünk, de hiába kérdeztük végig az egész partot, mindenhol tele voltak, egyetlen hely sem volt sehol. Ez egyértelműen a péntek este miatt volt.
  Verka | #149762 Üzenet | 2010-08-21 18:50:00 | Re:
WhiteFrost írta:
Üdv itthon kiss.gif

Várunk sok sok jó képet és leírást a szép helyekről

Köszi az üdvözlést! icon_smile.gif

Kép és leírás lesz bőségesen, de mint mindig, most is sokáig fog tartani, amíg megcsinálom... így türelmet kérek, majd egyszer csak meglesz. Addig is majd írok sztem még ma egy gyors összefoglalót, csak pár mondatot mindenről, hogy melyik hely milyen volt, mert ismerős az érzés, amikor nagyon várok arra, hogy valaki meséljen! icon_biggrin.gif
  Verka | #149766 Üzenet | 2010-08-21 19:25:39 | Diakofto, Kalavryta
Kezdem is gyorsan az elején. icon_smile.gif Szóval első este Diakoftóba mentünk, ahol már semmit nem csináltunk, csak szállást kerestünk. Igazából sem a falu, sem a szálláslehetőségei nem nagyon dobogtatták meg a szívünket, valószínűleg ezért is nem volt nehéz találni. Mivel szép hely szép kilátással nemigen volt semmi (bár volt vmi Hotel Panorama, de oda nem mentünk be érdeklődni) ezért nem is nagyon törtem magam, hogy valami jó helyen lakjunk, hanem inkább olcsót kerestünk. Úgyhogy a strandnál bementünk egy helyre, ahol megalkudtunk két napra napi 30-ért egy félszuterén apartmanra. icon_smile.gif Legalább olcsó volt. icon_razz.gif Miután aznap már csak az ágybaestünk, erre a célra tökéletesen megfelelt.

Másnap reggel irány a vonatállomás, Josza jóvoltából (köszönöm még egyszer a menetrendet! icon_smile.gif ) tudtuk, hogy mikorra sétáljunk ki. A szurdok tényleg szép, és egy rendes vonatvezetőt fogtunk ki, aki a szebb részeknél megállt, hogy tudjunk nézelődni meg fényképezni. Kár viszont, hogy a vonatban nem kapcsolta le a világítást, mert így az szépen visszatükröződött az ablakokban és mégsem lehetett normális képeket csinálni. icon_razz.gif

Kalavrytában sétálgattunk egy jót, megnéztük a szombat reggeli piacot, vettünk mézédes szőlőt, kb. egy kilót, amihez ajándékba kaptunk vagy még egy kilónyit. icon_biggrin.gif Ez helyesebb falucska, mint a lenti Diakofto, mondjuk vsz. azért is, mert vhol azt olvastuk, hogy a tehetősebb athéniak járnak ide (télen síelni). Van egy Holocaust Múzeum, ha már ott voltunk, megnéztük.

Visszafelé buszoztunk - volna, de aznap nem járt busz, mint kiderült. icon_smile.gif Szóval így mégis vonatoztunk visszafelé. Kora délutánra már újra a szállásunkon voltunk, így a másnapi programokat előrehoztuk és felautóztunk a Cave of Lakes-hez (tavasbarlang). Mivel nem tudtuk, hogy meddig van nyitva, ezért nem álltunk meg útközben a kolostornál és amikor megláttuk, már azt is tudtam, hogy másnap külön csak ezért nem is fogunk visszajönni. (Nem is mentünk.)

A barlang szép volt nagyon, de jó, hogy ezt láttuk először, és nem a későbbi Dirost, mert az utóbbi nagyobb élmény és látványosabb. Utána felmentünk arra a helyre, amit a Lonely Planetből olvastam ki: Planitero faluban az erdőben, patakparton pisztrángfarmok és -tavernák sorakoznak... hát ez valami eszméletlenül idilli hely volt, árnyas erdő, patakcsobogás, nagy árnyékos teraszok és isteni finom friss hal... icon_smile.gif Ráadásul a tengeri halakhoz képest iszonyat olcsón. (Konkrétan egy hal körettel 7 € volt). (Emiatt a hely miatt megadtuk a feloldozást a LP szerkesztőinek a tavalyi mykonosi emlékezetes lehúzós ebéd miatt. icon_razz.gif)

Másnapra így nem is maradt semmi program, hanem kényelmesen elmentünk Lefkadára, de arról majd talán a topikjában írok, ha lesz rá igény.
  Verka | #149769 Üzenet | 2010-08-21 19:37:07 | Olympia
Ha így folytatom, egész éjjel írhatok... icon_smile.gif Megpróbálok rövidíteni... icon_smile.gif Lefkadáról az aug. 15-i nap előtt jöttünk el és Olympiába tartottunk. Jó hamar odaértünk, így bőven volt időnk nézelődni. Ki is használtuk, 2 múzeumra és a romterületre futotta a lendületünkből, mindezt majdnem 6 óra alatt. icon_razz.gif Jó, hogy hagytunk rá elég időt! Nem részletezem, mert tudom, hogy a törzsolvasók elsősorban nem a romokat preferálják, csak annyit írok, hogy azt kaptuk, amit vártunk, nem csalódtunk benne!

Még jól álltunk időben és elmentünk a nyugati végtelen hosszú homokos tengerparton lévő Kakovatosba, ahol Sziromék is voltak. Jó hely volt, csak nem volt szállás... icon_smile.gif (Gondolom, ünnep és hétvége is volt együtt, ez nem volt jó kombináció.) Egy helyen egyébként lett volna, de az még a keresés elején volt, és nem tetszett, úgyhogy nem vettük ki. (Ha már a 15. próbálkozásnál tartottunk volna, akkor valszeg kivettük volna...) Nem részletezem a továbbiakat, végül a felszerpentineztünk a hegyekbe, miközben ránksötétedett, és fél 10 körül lett egy nagyon béna szállásunk egy faluvégi hotelben, amiért volt képük 40 €-t elkérni. icon_smile.gif De legalább lett, akkor már annak is örültünk! icon_biggrin.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 89 90 91 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu