Szerintem próbáld meg bátran, ő meg csinálja hennával! Mert mi van ha aztán meg más jut eszébe? - az ember nem olyan statikus.
(szóval bocs, jómagam "testre fordítást" nem vállalnék, az olyan izé...)
Sziasztok!
Egy ismerősöm szeretné tetoválást, az alábbi szöveggel, és én segítenék neki lefordítani, de nem tudom rendesen, főleg akkor már hibátlanul legyen, ha magára tetováltatja
Szóval a szöveg:
Három dolog van,amelyet senki nem vehet el tőlem: a tudásom, az élményeim, és az emlékeim.
Úgy látom, kezdő fórumozó vagy, mert Te úgy... egy... öt éves hozzászólásra feleltél... (Azóta Kriszta, elég ritkán szól hozzá a témákhoz, talán nem is olvas minket... )
...mindenesetre, én örülnék a legjobban, ha Kriszta reagálna valamit...
..mert anno, miatta kezdtem el aktívabban hozzászólni a témákhoz.
Én Cipruson élek, a férjem ciprusi görög, így általa tanultam meg görögül. Szerintem nem nehéz a nyelv, hozzám közelebb áll mint az angol, a kiejtésben és a szavak értésében is. Bár itt Cipruson a ciprusi görögöt beszélik, de az iskolában görögül tanulnak, a görögök nem értik meg a ciprusiakat, de a ciprusiak értik a görögöket. Szóval, én is egyszerre tanultam meg a görögöt, meg a ciprusi görögöt. De legtöbbet a fiaimtól tanultam meg, szerintem egy nyelvet úgy lehet a lehjobban tanulni, ha rá vagy kényszerülve, azaz mindennap ezt tanulod. Én nem jártam iskolába itt, beszéd alapján tanultam, írni-olvasni meg a közlekedési úttáblák alapján. Sok sikert a tanuláshoz!
Tudtommal, ez a fórum nem tiltja az ilyen kéréseket. De ahelyett, hogy az igenre, vagy a nemre várnád a választ, inkább "lökd" az idézett szöveget! És akkor előbb-utóbb kiderül, hogy tudunk-e érdemben segíteni...
Meggyőződésem, hogy poén-szinten ment a diskurzus, ehhez próbáltam hozzátenni...
(vigyorogj má' te is... kapcsolódj ki, a hétvége a modinak is hétvége )
Én vigyorgok eleget, hidd el, de ez a megjegyzés valahogy nem késztetett rá...
Na, mindegy!
Amúgy a diskurzusra ott a "Dumcsi" topik!
Ne hígítsunk már fel minden hasznos topikot mindenféle erőltetett, "csak hogy mondjak én is valamit..." hozzászólásokkal!!!
Épp elég a már eddig is "megmérgezett" téma itt a fórumon, úgy gondolom!
Efhariszto para poli!
Kai na ehisz mia orea mera ke kalo szavatokiriako!
Szerencséd, hogy nem......................szólitottál. Különben már tudtam a megismert szóval, helyesen forditani.
-törölt nick 12762 | #151630 | 2010-09-11 10:54:48 | Válasz a #151629. hsz-ra
Meggyőződésem, hogy poén-szinten ment a diskurzus, ehhez próbáltam hozzátenni...
(vigyorogj má' te is... kapcsolódj ki, a hétvége a modinak is hétvége )