Sziasztok mi tegnap jöttünk haza görögországból azonbelül paráliáról nagyon jól éreztük magunkat! akinek bármi kérdése van és tudok segíteni annak válaszolok!
szia. akkor nekem lenne egy kérdésem: vannak idén medúzák? tavaly elég sok volt Olympic Beach-en és a gyerekek nem nagyon örültek neki. egy kicsit tartanak tõle hogy idén is lesznek.
Mi szeptember elején tervezünk Görögországba, Toloba utazni autóval. Tudnál pár információval szolgálni, hogy mire lehet számítani a határokon, valamint a szerb és macedón vidékeken? Konkrétan arról van szó, hogy elég sok (remélhetõleg) rémhírt lehet hallani az ottani rendõrökrõl és viszonyokról. Merre érdemes elindulni?
Pár hozzászólással ezelõtt téma volt itt a vizek ihatósága.
Thassos szigetén voltunk júliusban, minden forrásvíz és a csapvíz is tökéletesen tiszta, iható. A sziget sajátossága, hogy "tele van" édesvízzel, forrásokkal és a vízvezetékekben is ezt használják.
Kipróbáltuk, senkinek semmi baja nem lett tõle, még jobban is esett, mint a palackos víz.
Ratio | #75077 | 2008-08-05 19:35:43 | Válasz a #75059. hsz-ra
Akkor egyben csatlakozom (bár én eddig is ezt vallottam).
Panteleimon felsõ forrása és az alsó (fõ tér) is megkostoltatott és rendkívül finom. Az alsó jég hideg, nem mértem.
Prionia (Olympos) forrás (az odavezetett) Szilárd mérése szerint 9,6°C-os volt és finom. Vittünk magunkkal, de szerintem ugyanazt ittuk lent is.
Amikor hazaértünk, (ugye a hosszú út) gondoltam megmosom az arcom felfrissülésként, hisz még ki kell pakolni. Egybõl megcsapott a klór szaga.
Na én meg ezt nem iszom meg!
Tud-e valaki olyan infót mondani vagy esetleg könyvet ajánlani, hogy milyen veszélyes állatokkal lehet találkozni Görögországban.Mitől óvjuk a gyerekeket!?
Köszi!
Sziasztok az idén úgy tervezzük, hogy foglalás nélkül vágunk neki az útnak június végén, akinek vannak tapasztalatai megköszönném.
Ez lesz az ötödik utunk mindíg foglalásra mentünk, kétszer busszal háromszor autóval és hogy-hogynem mindíg adódott volna jobb szállás így egyelőre így tervezzük.
várom a tanácsokat köszi.
,
Ha megvan az úitcél, akkor nézd meg elöszőr itt a fórumon a megfelelő topikot, valamint a szállásajánlót. Aztán a neten is keress rá a kiválasztott úticélra, nem csak a magyar, hanem a nemzetközi oldalokon is és válassz ki 4-5 apartmant, az egyikbe biztos találsz szállást.
Vagy a helyszínen keress meg egy helyi irodát és tőlük kérj ajánlatokat. De talán a legköltségkímélőbb, ha reggel érsz oda és körbejárod az üdülőfalut. A kiadó apartmanokon, mindig kint van a tulajdonosok elérhetősége és velük még alkudni is lehet.
Köszönöm a válaszokat őszintén megmondva én is abbanm bízom, hogy a helyszínen biztosan találunk valamit. Az uticél pedig olyanszinten bizonytalan hogy menet közben látunk valamit ami megfog akkor ott maradunk.
Köszönöm a válaszokat őszintén megmondva én is abbanm bízom, hogy a helyszínen biztosan találunk valamit. Az uticél pedig olyanszinten bizonytalan hogy menet közben látunk valamit ami megfog akkor ott maradunk.
)))) Magam is így szoktam, csak nagy vonalakban van eldöntve merre megyünk, az első utat kivéve a helyszínen kerestem szállást, eddig mindig ágyban aludtam.
Szia Ferrari!
Köszönöm a segítséget, úgy megyünk a vízbe. Arra lettem volna kíváncsi,hogy milyen tengeri halak lehetnek mérgezők,amik görögben élnek. Tavaly pecáztak a gyerekek és eközben össze ismerkedtünk egy kis olasz csapattal. Amikor a fiunk egy fenéklakó halat fogott,az olaszok nem nyúltak hozzá,hanem kővel verték le a horogról. Azt mondták,mérgező. Ilyen állatokra gondoltam. Vagy hogy hol is lehetne utána járni. De köszönöm.