Nagyon nagyon szívesen
Arra szeretnélek kérni, hogy ha visszajöttetek, kérlek írjátok meg, hogy hol sikerült hasznát venni!
Köszönöm szépen!
Jó utat kívánok nektek -mi majd csak szept 5-én megyünk. Azaz már csak 5 hét és indulnk!
Sziasztok
Még nem voltam fenn de most egy kis infóra lenne szükségem. Jövõ pénteken megyünk Tolóba és azt a rémhírt hallottam, hogy Athénba nem lehet felmenni az Akropoliszhoz. Tud valaki errõl valami biztosat??????
Sziasztok
Még nem voltam fenn de most egy kis infóra lenne szükségem. Jövõ pénteken megyünk Tolóba és azt a rémhírt hallottam, hogy Athénba nem lehet felmenni az Akropoliszhoz. Tud valaki errõl valami biztosat??????
Szia!
Mi két hete voltunk ott, akkor is azt mondták, lehet, hogy nem lehet felmenni, mert sztrájk lesz. Több kinti ismerõsöm is kérdeztem (köztük görög idegenvezetõt is) de senki sem hallott ilyenrõl. Egy hétvégén volt zárva valamikor, de azt is az akkori tüzek miatt rendelték el - állítólag.
Amúgy a görögök "sztrájk szokásairól" annyit mondtak (szintén görög ismerõsök), hogy elõre nem lehet kiszámítani, mikor nem dolgoznak
De nekünk rendes volt a szállodatulaj, metr mikor megérkeztünk Athén-Sounioba, ahol megszáltunk, említettem és másnapra utána nézett és megnyugtatott, hogy nem lesz zárva. Tehát szerintem nem érdemes a rémhírre adni, szerintem, de kint azért rá lehet majd kérdezni...
"Újabb erdõ lobbant lángra csütörtökön Athén külterületén, s az erõs szél nagy tömegû füstöt juttatott az égõ erdõbõl a görög fõváros amúgy is erõsen szennyezett levegõjébe." (forras: figyelonet)
Tenyleg, ma nem tudtam kapni levegot.
Ezen a tuzen tobb mint ket szaz tuzolto, 16 helikopterrel es repulogeppel harcolt a tuz ellen.
(a figyelonet szerint "35 tûzoltó küzd a lángokkal. Két repülõgép és három helikopter segíti a munkájukat")
Tobb mint husz haz tonkre ment - es ezen a kornyeken foleg gazdagok epitkeznek.
A TV ezt mutatott:
A kep bal oldalon lathato a stadion, ahol megtortent a 2004-es Olimpia
Meg ezt:
Ide az van irva hogy "ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΚΑΪ".
Megjöttem Athénból.
Vasárnap egy egy napos túra keretében volt lehetõségem megcsodálni ezt a gyönyörû várost.
Az idegenvezetõnk egy 22 év óta Görögországban élõ athéni lakos volt.
A legjobbakat tudom róla elmesélni. Minden tiszteletem az övé.
Tõle végre sikerült megtudnom az Akropoliszi belépõ árakat.
18 éves korig ingyenes.
diákigazolvánnyal szintén ingyenes.
itt szeretném megjegyezni, hogy tényleg elfogadják szó nélkül és morgás nélkül a magyar diákot. Teljesen felesleges csak emiatt nemzetközit csináltatni.
65 éves kor felett szintén ingyenes.
De, kérlek! Minnél több infót kapunk, annál jobban úgy érezhetjük, hogy ott vagyunk! És nem 1500 km-rel messzebb
Igenis tisztelt moderator ur!
Azt hiszem hogy Sakis Rouvassal beszelgetek, ahogy latom ezt a kepet mellettem...
Mikor erdemes Athenban menni ha kocsival utazol ?
Augusztus 15 korul. Ezen a heten, a legtobb gorog elmegy a fovarosbol.
A legtobb uzlet zarva - az utcak uresek - akarhol lehet parkolni.
Athenrol lehet nehany perc allatt menni a kikotoig es vissza (ami maskor lehetetlen).
Egy par kep Athenrol ilyenkor:
A szomszed uzlet zarva. A tablan az van irva hogy "...Πάμε Διακοπές, θα είμαστε κλειστά από 7 έως και 21 Αυγούστου"
(nyaralni megyunk, zarvak leszunk Augusztus 7-tol 21-ig). Altalaban az uzleti tablak nem ilyen szepek.
Itt egy nagyobb privat ceg, az atheni metro.
(A merto, a repter, es az ut ami oda vezet nem allami).
A metro penztar zarva delelott tiz ora korul!!!
Legalabb van egy automata mellette, amit egyszeru hasznalni.
(Centrumi metroallomasokon, mindig nyitva a penztar).
De, kérlek! Minnél több infót kapunk, annál jobban úgy érezhetjük, hogy ott vagyunk! És nem 1500 km-rel messzebb
Igenis tisztelt moderator ur!
Azt hiszem hogy Sakis Rouvassal beszelgetek, ahogy latom ezt a kepet mellettem...
Bár egyszer személyesen is dumálhatnék Sakissal... De ha más nem, egy fellépésére nagyon elmennék
Azt hiszem, ez utóbbira van több esély! Bár ahhoz ott kéne élnem, mivel elég költséges és körülményes lenne leugrani egy koncertjére...
Mondjuk ha megengedhetném magamnak, nem gondolkodnék egy percig sem