Elfelejtettem leírni, hogy a muszaka jó: marhából, sertésbõ, birkából, bárányból és ezek keverékébõl is. Rátok van bízva. Én azért csinálom bárányból, mert ha már nevelgetjük õket, fogyasszuk is. Ráadásul így a család is elfogyasztja szegény párát.
Csutek!
Nem igazán értettem, milyen kagylófazékról kérdezõsködsz itten... Pláne, hogy minek kéne a fazék mérete, nem mindegy?... Aztán gyorsan visszaolvastam, még mindíg nem stimmelt. De már látom, én vagyok túl fáradt.... szóval nem kagylófazék, ami érett, hanem kagyló, ami "fazékérett" vagyis fõzhetõ már, igaz??
Hol is kezdjem?
Biztosan sokan megszólnak majd ezért, de olyan bort teszek bele, ami éppen itthon van. Vörös húsokhoz vörös vagy rose illik. Édeset nem ajánlom, inkább száraz vagy félszáraz legyen.
Közel sincs fél nap mire elkészítem.
Csak az arányokat írtam le, rajtad áll, hogy mekkora adagot készítessz. Én kb a dupláját készítem, mert a fiam már nem kamasz, a lányom szeret enni, méreteikkel együtt nõ az étvágyuk. A férjecském pedig helyettem is eszik.
Amúgy abban az étteremben, ahova beültünk elõszõr muszakát enni és odajött hozzánk az a magyar hölgy, õ azt mondta, hogy nagyon pampucos étel a muszaka, egy fél nap, mire megcsinálják.
Létezik?
Menj vissza a két oldalt. Ott leírtam ahogyan én készítem a muszakát. Kyra ki is próbálta.
Szia Csutek!
Megnéztem a receptedet és örömmel láttam, hogy tiédben is szerepel krumpli. Szerintem mi ezt a fajtát ettük. Meg is fogom csinálni. Bár biztosan nem bárányból.
Azt had kérdezzem már meg, hogy milyen bor kell bele? Vörös bor? Édes, száraz? Vagy mindegy?
És hogy ez kb. mekkora adag, mert nekem is elég nagyüzemben kell fõzni a kamasz gyerkõcöm miatt.
Nagyon köszönöm az infót! Nem igazán örülök neki, hogy ennyiféle muszaka létezik, mert nekem kifejezetten annak a receptje kellene, amit most ettünk.
Borzasztóan ízlett és elhatároztam, hogy itton is meg fogom csinálni, de így elég nehéz lesz.
A többifajtát nem ismerem, mármint, hogy milyen az íze. Ebben biztos, hogy volt padlizsán, szerintem krumpli is az alján, darált hús és a tetején a besamell mártás.
De én semmiféle feta sajt ízt nem éreztem benne.
Mindjárt megnézem, hogy Csutek hogy csinálja, hátha ahhoz hasonlít, amit most ettünk.
Mint már írtam, musszakára egy szakácskönyvön belül is (az enyémben) három recept van. MIvel három szakácskönyvem van (görög), így összesen van vagy 6 különbözõ musszaka receptem. Az én életem elsõ musszakájában nem volt krumpli, hanem padlizsán és paradicsomos darált hús, ezzel szemben a másodikban csak krumpli volt, nem is hasonlított a musszakára, mégis annak hívták. Ez térség kérdése, hol, milyen szokás szerint készítik el. Szerintem a legjobban úgy jársz, ha pár receptbõl kombinálod a te ízlésedhez legközelebb álló variációt.
Csutek!
Nem igazán értettem, milyen kagylófazékról kérdezõsködsz itten... Pláne, hogy minek kéne a fazék mérete, nem mindegy?... Aztán gyorsan visszaolvastam, még mindíg nem stimmelt. De már látom, én vagyok túl fáradt.... szóval nem kagylófazék, ami érett, hanem kagyló, ami "fazékérett" vagyis fõzhetõ már, igaz??
Csutek!