Metaxa?? Még a frappénál vagyunk vagy valamirõl lemaradtam? Hát Metaxával nem tudom elképzelni, de a vamília fagyit én is mindig bele teszem, illetve kérem bele külön, ha tavernában isszuk.
Nem maradtál le semmirõl, és is a frappéról beszéltem. Anno egy majdhogynem idegen (no jó, a strandon kártyáztunk, innen volt az ismeretség) görög emberke hívott meg minket erre-arra, többek között egy frappéra is. A két pasi frappéjához kért két metaxát, és nyakon öntötte a frappét, amiben már a vanilia fagyi is benne volt. Nem volt az olyan elképzelhetetlen, sõt, õsöm kifjezetten élvezte, azóta is emlegeti.
Nem is ízre gondolom, hogy rossz lenne biztosan finom (én néha itthon Bailey"s-t szoktam beleönteni - azzal is isteni), hanem azért írtam, hogy elképzelhetetlen, mert a frappét a legnagyobb tûzõ napon szoktuk inni és ha éna napon egy korty alkoholt is iszom, akkor nekem kampec. Még egy korty sör is kicsinál a napon.
94-ben, elsõ és utolsó Paraliai nyaralásunk során betévedtünk egy ékszerboltba, én a sok évig tartó ezüst mániámat akkor cseréltem le aranyra. Ott már akkor is sok honfitársunk volt, így ebben a boltban is, ha jól emlékszem volt egy magyarul beszélõ eladó is. Ott a boltban volt egy nagyon kis helyes hordócska, tele fincsi Metaxával. Mi is ellenkeztünk, hogy nem kérünk, mert nagyon meleg van, akkor mondta a hölgy, hogy kóstoljuk csak meg, ebben a melegben direkt jól fog esni, és nem lesz semmi bajunk tõle. Nem hazudott. Igaz, hogy nem literszámra ittuk, épp csak egy kis kóstolót, de tényleg nem fordultunk fel tõle.
na ez most nem frappé téma, hanem alkohol. de ezt mondjuk már másik topicban is mondtam, hogy paralián a caravel hotelbe nézzetek be, panoszhoz, házik készítésû chipporóra. olyan , mint az ouzó, csak ez jobb, mert nem szeszbõl készül, hanem pálinkából. egyébként tõle lehet is venni, meg érdemes is.a másik meg a retzina, ez gyanta bor. elég fura volt elõször, hogy sprite-tal isszák, de úgy is jó. sõt. nagyon jó. ezt ilyen kannás kiszerelésben is lehet kapni a boltokban, meg palackkal is persze.
Ratio | #31617 | 2007-06-17 10:45:22 | Válasz a #31193. hsz-ra
Sajnos még nem, mert nincs olyan poharam amibe beleférne a botmixer (mulinex). Nektek kisebb a feje a mixernek, vagy nagyobb a poharatok?
Az én férjem kipróbálta tegnap a frappét az itt olvasott botmixeres módszerrel. Biztos finom volt, de én fél órát takarítottam utána a konyhát. Minden úszott a kávétól! Hogy kell, hogy ne fröcsögjön szanaszét?
E fórum 54. oldalán tettem be a frappékészítõ fotóját:
http://www.hellasz.hu/forum/vi.....&start=810
Ez Görögben 7 Euróba kerül, nem foglal nagy helyet és nagyon egyszerû a használata.
Az én botmixeremnek van saját pohara.
Nem tudom mi van velem, de ma én is elúsztattam a konyhát frappé készítés közben.
Csutek!
Az enyémnek is van saját pohara de egy szalvétával vagy konyharuhával körbeterítem a gép tetejét és utánna nem kell takarítani.
Zsófia lányom is hasonlók képpen járt ma .
A rutin ezt teszi!!!!
A kávé krémesebb lesz ha a cukrot egy pár keveréssel késõbb adod hozzá a tejet a végén öntöd bele. a hab nagyon kemény marad ezzel a módszerrel.
Most elõször jártam így. Szerintem az agyamra ment, hogy az éjszaka csak 3 órát aludtam és egész nap csomagoltam a költözködés miatt. Már olyan a bokám, mint egy elefánté.