Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 917 918 919 ... 1324 1325 1326   >
Üzenet
  Lujzia | #217082 Üzenet | 2014-05-31 17:59:57 | Válasz a #217078. hsz-ra
Sűrűn járok át a határon,tapasztalataim alapján meg kell duplázni az itt megadott perceket az a valós várakozási idő! Egyébként nyáron a legnagyobb várakozás csütörtök estétől hétfő reggelig szokott tartani, a többi napon általában nincs senki!
  Titi68 | #217084 Üzenet | 2014-05-31 18:23:18 | Válasz a #217075. hsz-ra Előzmény #217075
Visszafelé két helyen lehet elrontani: először a Belgrád előtti fizetőkapu után kell figyelni, (itt veszik el a korábban kapott Nis környékén kapott bilétádat és fizetsz 6.5€-t). A fizetőkapu után nem sokkal ( GPS:44.724378, 20.542559 ) jobbra megy le a tranzit út az elkerülőre, neked befelé húzódni, a Belgrád táblát kell követni. Arra már nem emlékszem, hogy melyik irányba hány sáv megy most.
A másik hely már Belgrád túlsó végén lesz. ( GPS: 44.831835, 20.366589 ) Ha nem változott tavaly óta, akkor még úgy van kitáblázva a régi kereszteződés, hogy megzavarhat. Két éve engem is átvágott! A lényeg: itt sem kell letérni, hanem menni tovább egyenesen a nagy csomópontig (GPS:44.835182, 20.257961 Sid, Novi Sad, Belgrád elkerülő).
Ha van mostanában frissített GPS-ed, akkor az jól mutatja. Max. arra kell ránézni, hogy nem az elkerülőn tervez-e. Ha beírod köztes pontnak a Gazella híd közepét ( 44.802624, 20.441078 ), akkor biztosan nem az elkerülőn visz!
  Aki | #217087 Üzenet | 2014-05-31 18:57:43 |
Szia Sancho.dl !
Nem olyan bonyolult ez. A fizető kapu után a középső sávba húzódjál és erősen figyeld a Belgrád táblát. Az utat márciusban javították, nagyo jól ki van táblázva. Belgrád után elhagyod a reptéri lejárót, majd hamarosan jön egy Lukoil kút és azután kell lekanyarodni. Figyelni kell a Novi Sad, Budapest táblát, mert azút ketté válik és neked jobbra kell tartanod a táblákat követve. Nem bonyolult, figyelemmel GPS nélkül is megy, nekem sincs.
  KissLaszlo | #217096 Üzenet | 2014-05-31 21:46:22 |
na akkor még egyszer:

személyforgalom (autóbusz kivételével), korlátozás: a határátkelőhelyet csak a szerb állampolgárok, valamint az EU, EGT, Svájc állampolgárai valamint az ezek szabad mozgás uniós jogát élvező harmadik országbeli családtagjai használhatják

ez feketén-fehéren és ennyi, nincs de, sem mi van akkor...
  Triznyak | #217101 Üzenet | 2014-05-31 22:36:25 | Válasz a #217067. hsz-ra Előzmény #217067
"Pont az előbb beszéltük, hogy igenis beléphet az országba 3. országbeli állampolgár is amennyiben vele utazik legalább egy az EU -ban "szabad mozgást élvező családtag" !"

Na most ácsi, erről eddig nem beszéltél.
Ebben így igazad van, sőt, még uniós állampolgár sem kell hozzá, csak hogy legyen uniós tartózkodási kártyája az illetőnek. (ennek az uniós állampolgár meglétekor is lennie kell)

Mindezen túl, én azt mondtam, olyat nem fog beengedni akit tilos beengednie!! A tartózkodási kártyával rendelkezőt nem tilos.

"Ugyanezen felállás mentén, ha mind a négyen török állampolgárok lennének, akkor szerintetek Ők nem léphetnek be, és ezért visszafordítanák az autót, és átterelnék egy másik, olyan határátkelőre amit 3. országbeliek igénybe vehetnek."

Igen, ez így fog történni. Nem a határőr szőrösszívűsége okán, hanem mert a számítógépes rendszer egyszerűen meg fogja tagadni a beléptetést.
  Cibike1 | #217109 Üzenet | 2014-06-01 10:36:29 | Válasz a #217101. hsz-ra Előzmény #217101
Akkor az a végkonklúzió, hogy nem kell számolni / nem számolunk különösebb "törökveszéllyel" az ásotthalmi átkelőn, tehát továbbra is menjen arra nyugodtan mindenki Röszke illetve Tompa helyett. Én ezzel így együtt tudok élni ! icon_smile.gif

Nekem innen "kívülről" a törökök elég jól szervezettnek tűnnek. Van is külön weblapja ezeknek a rendszeres hazautazásoknak ( http://www.silayolu.com ) illetve hasonló néven van külön facebook oldaluk is.

Ha valaki esetleg beszél törökül, vagy van jó fordítóprogramja, esetleg körülnézhet arra, hogy miben "mesterkednek" török barátaink...

Én csak rápillantottam a honlapra, és ott a határátkelők között csak Röszke, Tompa, illetve Hercegszántó volt megemlítve.

Ezen kívül a youtube -ra is elég sok videót szoktak feltölteni, ott is kialakul egy komolyabb chat fórum a tapasztaltakról. Itt is szintén az van előnyben aki beszél törökül, mert csak pár angol illetve német komment szerepel.

http://www.youtube.com/watch?v=5sCOfqOmzuw

http://www.youtube.com/watch?v=ZrB_H20gaQw

Itt az "odafelé" videón látszik, hogy a srác kb 5,5 órát várt Röszkén... visszafelé már Szlovénián keresztül ment... Azokon a határokon a videó szerint nem kellett várni szinte semmit, bár már szeptember közepe volt.
  Jox | #217117 Üzenet | 2014-06-01 17:26:39 |
Mi tavaly hazafelé több mint 4 órát araszoltunk a szerb-magyar határon, nagyobb részét utóbbi előtt.
A magyar határőr egyből azt kérdezte, "miért nem Ásotthalomnál mentünk, ott gyorsabb lett volna, mert ott nem mehetnek át a törökök".

Szóval szerintem nem kérdéses, hogy merre kell hazafeléjönni.
Odafelé azért nem, mert mi este utazunk, Ásotthalomnál pedig csak 7-19 óráig van nyitva a határátkelő.
  Steve78 | #217122 Üzenet | 2014-06-01 18:58:59 |
Sziasztok!
Tavaly és tavaly előtt június végén, hétfő este indultunk Görögországba, 10 perces várakozással a röszkei átkelőn, azonban idén augusztus 09-től foglaltunk szállást, ami ugye szombat, így péntek esti indulással kell számolnunk. Augusztus elején-közepén kb. mekkora a hazautazó vendégmunkások száma, és mire kell számítanunk visszafelé 16-17-én?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
  Jox | #217123 Üzenet | 2014-06-01 19:00:33 | Válasz a #217122. hsz-ra Előzmény #217122
Kb erre: http://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?p=217122#217122
Gondolom egy héttel korábban is hasonló létszám van a határokon...
  Sancho.dl | #217125 Üzenet | 2014-06-01 19:17:02 | Válasz a #217084. hsz-ra Előzmény #217084
Szia titi!

Majd figyelgetek, mert ugyan van GPS-em,de idejét sem tudom mikor frissítettem icon_sad.gif Talán a telefonomon frissebb az IGO, de azért a táblákra jobban hagyatkozom, már ha van icon_smile.gif Hazafelé már annyira nem gond, mert akkor már amúgy is szomorúbb az ember, majd csak hazaérek icon_smile.gif
  Sancho.dl | #217126 Üzenet | 2014-06-01 19:19:38 | Válasz a #217084. hsz-ra Előzmény #217084
Szia aki!

Köszönöm szépen, itt is csak azt tudom írni, hogy akkor majd próbálok nagyon fizetni. Majd addig még sűrűn nézegetem ezeket a beírásokat. Már nincs túl messze a dolog, mert június 13-án indulunk. Még azon aggódtam, hogy nem fogok időben lekanyarodni Chalkidiki felé, de aztán láttam, hogy van egy nagy előjelző tábla icon_smile.gif Majd viszek energiaitalt, hogy tudjak figyelni icon_biggrin.gif
  Titi68 | #217135 Üzenet | 2014-06-01 21:06:35 | Válasz a #217125. hsz-ra Előzmény #217125
Szia Sancho.dl!
Ha nem csak figyelgetsz, hanem a kritikus helyeken figyelsz a táblákra, akkor nem fontos a GPS. Ha nincs frissítve, akkor inkább be se kapcsold, mert két éve változott a Belgrád környéki rész, és Szaloniki környékén is volt pár éve változás. Mondjuk a frissítés sem sok idő...
Nekem megszokásból be van kapcsolva, leginkább azér, hogy tudjak válaszolni a "Mikor állunk meg?", és "Mikor érünk oda?" kérdésekre.
Szaloniki környéke sem vészes, bár talán kissé bonyolultabb, mint Belgrád.
Odafelé először közvetlenül Szaloniki előtt kell figyelni, ahol választani kell Athén, Edessa és Szaloniki között. Neked Szaloniki felé kell letérni (2. lehetőség). Aztán pár km. autózás, majd átmész a Ring Road hídja alatt, és közvetlenül utána egy lámpás kereszteződésben (szemben egy Lidl) balra fordulsz. Itt már jelezve van emlékeim szerint Chalkidiki. Ezzel rajta is vagy a körgyűrűn, amiről Nea Moudaniáig le sem kell térni! Közben lesz jó néhány letérő, de neked csak a Chalkidiki táblát kell követni!

Szerintem visszafelé becsapós egy helyen, ahol becsatlakozunk az Egnatia Odosba, de lehet, hogy ez csak engem zavart meg annak idején. Nekem az lenne a logikus, hogy visszafelé Evzoni-t figyelem, követem, de itt ilyen lehetőség még nincs a táblán, Választhatsz az Athén/Edessa és a Kavala/Serres lehetőségek közül. Athén lesz a nyerő! Így néz ki.
  Balazsh | #217141 Üzenet | 2014-06-02 07:33:50 |
sancho.dl!
Esetleg tudom ajánlani ezt a leírást is:
http://www.thasos.hu/index.php.....e-autoval4

Szaloniki széléig ugyan az az útvonal.
"Nekünk a jobb oldali két sáv a jó (a másik kettőn Halkidiki felé tudunk eljutni)" A szöveg alatti első három kép is jó Neked.
Ha még nem voltál, akkor esetleg a magyarul feliratozott videót is érdemes megnézned. Az Belgrádtól indul.....

Nem kell parázni, szerintem Te jól felkészültél!
  Sancho.dl | #217162 Üzenet | 2014-06-02 14:29:41 | Válasz a #217135. hsz-ra Előzmény #217135
Szia Titi!

Köszönöm szépen a tanácsokat, majd próbálom figyelni, bár most már elég sokan próbáltak meggyőzni, hogy annyira nem lesz gond icon_smile.gif Sok videót és leírást átnéztem a témában és úgy érzem odafelé talán már oké a dolog, de aztán belém nyilallt a felismerés, hogy visszafelé nem kérdezősködtem, hogy vannak-e problémák. Ezek szerint volt rá okom icon_smile.gif Mások is csak odafelé aggódtak, de a vissza útról senki nem kérdezett. Most már ez ügyben is nyugodtabb vagyok icon_smile.gif
  Sancho.dl | #217163 Üzenet | 2014-06-02 14:30:58 | Válasz a #217141. hsz-ra Előzmény #217141
Szia Balázsh!

Neked is nagyom köszönöm. Meglestem a leírást és a videót is icon_smile.gif Téynleg jó volt icon_smile.gif Köszönöm a bíztatást is icon_biggrin.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 917 918 919 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu