Sziasztok,
eddig csak olvasgattam az írásokat, de nem vagyok egy nagy fórumozó, inkább csak informálódásra használom.
Viszont Bazso2 írása elindított bennem egy gondolatot. Természetes, hogy az emberek a rossz dolgokat s megosztják másokkal, ezekből is lehet tanulni, de olyan ritkán olvasok olyat, amikor valaki csak azért ül le a fórum elé, hogy a pozitívumokat elmesélj.
Mi második hetünket töltjük éppen Sartin. Harmadszor nyaralunk itt. Most először foglaltunk görög irodán keresztül, és nem magyaron. A Sithon Travel oldalán direktben kötöttünk le egy tengerpartra néző szobát, a Panoráma házban, és imádunk reggelente a teraszon a tengerben gyönyörködve reggelizni. Tavaly fakultatív kirándulásokra fizettünk be ennél az irodánál, és annyira elégedettek voltunk, hogy be mertük vállalni, hogy a szállást is neten, tőlük foglaljuk az idei nyárra. Nem csalódtunk. Magyarul zajlott minden, korrekt volt a tájékoztatás, és azt kaptuk, amiért fizettünk.
Érkezéskor kikísértek minket a szállásra, átnézhettünk mindent, és kipróbáltuk a légkondit is. Magyarok a gondnokok is, akik nagyon segítőkészek. Szóval a szállásra nem panaszkodhatunk.
Az utazási irodába bármikor megyünk, mindig kedvesen fogadnak. Hajózni Leóval egy élmény, mindig tudja mivel lehet szórakoztatni minket egész nap. Egy évben sem hagyjuk ki a Kék Laguna kirándulást.
Viszont idén felfedeztünk egy új programot, ami nagyon tetszett nekünk. Makedón túrának nevezik. Múlt héten szerdán voltunk, Bea volt az idegenvezető, aki felkészültségével, kedvességével csak fokozta a sok élményt amiben részünk volt. A vergina múzeum egy csoda. A helyi idegenvezetőnk úgy mesélt a történelemről hogy szinte oda tudtuk magunkat képzelni, megelevenedtek az események.
Azután egy hihetetlenül szép folyóvölgyben, egy nagyon régi kolostorban jártunk, ahol a szerzetesek, a pávák, a cicák között sétálhattunk, és a panoráma fantasztikus volt. Edessa felé útközben megálltunk egy étteremnél, ahol mi utasunk kaptunk ajándékba a tulajtól egy hatalmas láda barackot
Az Edessai vízesések nagyon szépek, rengeteg gyönyörű képet csináltunk, de a legjobban az óváros régi házai tetszettek. Olyan volt, mint egy időutazás.
Bea az idegenvezetőnk azt mondta, hogy mindenkinek, aki ezen a környéken nyaral, látni kell ezeket a csodákat, és mi nagyon egyetértünk. Nem is képzeltük, hogy ennyi szépet látunk majd.
Ezen a héten már csak egy kis Saloniki városnézést tervezünk, meg sok strandolást. Nagyon szép az idő. Kicsit szeles, de gyönyörűek a hullámok a balkonról nézve is
Szóval nagyon jól telik a nyaralás, biztosan megint fájó szívvel fogunk távozni, és visszavágyunk jövőre is.
Bazso2 | #208369 | 2013-08-06 13:27:46 | Hotel georgeII és Phyllis
A hab a tortán, ami már így utólag, itthon derült ki:
Az első napok sorozatos reklamációi után, még az ott létünk alatt, a GeorgeII tulajdonosa (Zsuzsa) még arra is képes volt, h telefonon keresztül a városunkban, ahol élünk, leinformált minket, egy olyan embernél, aki utasokat szállít neki, hogy kik vagyunk, mik vagyunk, mennyire vagyunk befolyásosak és ettől tette függővé hogyan kezelje a problémánkat!
Ha befolyásos ember vagy, akkor másnap jó a légkondid, esetleg gyorsan végeznek egy csótányírtást és egészen másképp viselkednek.
De ha csak egyszerű turistaként vagy számon tartva nála, akkor a jogos reklamációdat tiszteletlen viselkedésnek nyilvánítja és a társaságodat, személyedet v a családodat megalázó módon leminősíti és hangoztatja, h soha ilyen reklamáció még nem történt, velük probléma még senkivel nem volt, csak ennek a családnak (mármint nekünk) semmi sem jó, keressük a problémákat! És mindezt úgy, h az egész apartman hallja! Ezen felül még azt is megengedni magának, h azzal a személlyel aki a társaság nevében a felmerülő hibákat orvoslás reményében szóvá meri tenni, a következő napokban levegőnek nézi, nem áll szóba vele! A további napjaidat, ha gyengének gondol, eltöltheted légkondi és melegvíz nélkül, megspékelve egy pár csótánnyal!
Jól vértezze fel magát mindenki, aki ide szándékozik ezek után is menni!
Ha már panaszkodunk akkor én folytatom. A Rodon Garden-ben voltunk Július végén. Egyéni utazók Grand Tours szervezés. Megérkeztünk a kakason kívül mely a szomszédban volt senki nem foglalkozott velünk, megérkeztünk-e, van -e problémánk a szobával. A táblára kiragasztva ha szeretnénk menni valamely kirándulásra megkértek fáradjunk be a Grand Tours kihelyezett irodába. Igen ám de mint idegen hol találom mert térkép az nem volt, az utcanevek meg nekem nem mondanak semmit. A wifiért harcolni kellett mert a rutert állandóan újra kellett indítani. Nem is ezt sérelmezem hanem azt ,hogy mint EGYÉNI utazó semmibe vettek, nem foglalkoztak velünk, pedig ugyanúgy kifizettem a szállást jó magyar forinttal. Tavaly Paralian az idegenvezető megkeresett minden érkező vendéget és megkérdezte van-e valami problémánk,szükségünk van-e valamire és hol találjuk meg. Valamint a megjelölt időben kerékpáron közlekedve meglátogatta az apartmanokat, ügyeletet tartva ha valaki panaszkodna.
Bocsánat a véleményemért de nekem mindíg olyan "gyanúsak" az egy hozzászólásos írások. Úgy tünik mintha egy jó reklámlevél lenne. Pláne akkor fogok gyanút ha túl van ömjénezve. Mégegyszer elnézést ha bántó amit írtam de lehet a koromnál fogva van ez így de inkább az élettapasztalat mondatja ezt velem.
Amint látom, már itt a Grandtours oldalán is megjelent a storynk. Már a nyaralás alatt szándékunkban volt jegyzőkönyvet felvenni az idegenvezető viselkedése miatt, de mert már olyan mértékig tönkre volt téve a nyaralásunk, h már ezzel nem akartuk a kedvünket tovább rontani. Úgy gondoltuk, megpróbálunk túllépni a dolgon és jól érezni magunkat és itthon csak a szépre gondolni, de a hazatérésünk után néhány nappal szembesültünk egy dologgal, ami kiverte a biztosítékot és megírásra került a történet. A következők történtek: A városunkban összetalálkoztunk egy ismerőssel, aki üzleti kapcsolatban van az apartmanok tulajdonosával és utasokat szállít neki a környékről. Tőle tudtuk meg az alábbiakat: A sorozatos reklamációink után, még az ott létünk alatt, telefonon keresztül Zsuzsa leinformált minket nála, hogy kik vagyunk, mik vagyunk és mennyire vagyunk befolyásosak, s ettől tette függővé hogyan kezelje a problémánkat! Ha befolyásos ember vagy,illetve ha utazási irodán keresztül mész, akkor másnap jó a légkondid, esetleg gyorsan végeznek egy csótányírtást, tehát egészen más bánásmódban részesülsz! De ha csak egyszerű turistaként vagy számon tartva nála, akkor a jogos reklamációdat tiszteletlen viselkedésnek nyilvánítja és a társaságodat, személyedet vagy a családodat megalázó módon leminősíti és hangoztatja, h soha ilyen reklamáció még nem történt, velük probléma még senkivel nem volt, csak ennek a családnak (mármint nekünk) semmi sem jó, keressük a problémákat! És mindezt úgy, h az egész apartman hallja! Ezen felül még azt is megengedi magának az idegenvezetővel együtt, h azzal a személlyel, aki a társaság nevében a felmerülő hibákat orvoslás reményében szóvá meri tenni, a következő napokban levegőnek nézik, nem állnak szóba vele! A további napjaidat, ha gyengének gondolnak, eltöltheted légkondi és melegvíz nélkül, megspékelve egy pár csótánnyal! Többször is hangoztatták, azt csinálsz, amit akarsz, fordulhatsz bárkihez, őket nem érdekli! Ebben a történetben az idegenvezetőnek is jutott szerep bőven és bármennyire nem akartuk, így már ő is képbe került. Ezen a fórumon leginkább az ő szerepe a fontos! Az idegenvezetővel nyugodt hangnemben lehetetlen volt beszélni a fiú balesetével kapcsolatban, mivel az ő hangos kiabálásától és vélelmezett sérelmeitől visszhangzott a folyosó. (Igaz, ez nappal történt, ezért ez nem számított csendháborításnak) Úgy gondolta, hogy ha túlkiabál minket, elrettent a további reklamációtól. Hát a helyszínen sikerült is neki.. elálltunk a jegyzőkönyv vételtől, de csak azért, hogy a többi utas nyaralását ne zavarjuk meg a saját igazunk bizonyításával. Ugyanis szükség lett volna a többi utas véleményére is, mivel az idegenvezető (Kata) saját elbírálása alapján történt meg az, hogy az ő általa hangosnak minősített viselkedés miatt a tulajdonos rendőrrel akarta utcára tenni a Grandtours utasait! Itt kellett volna egy 10-es skálán (ami Kata szerint 15) értékeltetni a többi utassal, hogy jogos volt-e ez a fellépés! Ami miatt nem történt meg az utcára kilakoltatás, az pontosan a szemben lévő vendég fellépése miatt nem történt meg, aki a tulaj és a rendőr közös dörömbölésére ébredt fel és közölte, h előtte semmi zajt nem hallott, csak a dörömbölést! Ezt másnap többen is alátámasztották! A hosszú történet, amit feltettem a másik fórumra, még nem is teljes, hiszen sokkal hosszabb a story valójában, ami már leginkább az idegenvezetőről szól és egyáltalán nem pozitív a számára! Szeretném hangsúlyozni még egyszer, hogy nem a Grandtours irodát akarjuk ezzel minősíteni, hiszen az idegenvezető valószínűleg eleinte, a különböző helyen történt szállásfoglalások miatt, nem is volt tisztában azzal, hogy a saját utasaival szemben generálja ezeket a történéseket! De mint ember és mint idegenvezető elfogadhatatlanul viselkedett! És ez szerintünk átgondolandó akár az irodának is!
ha jól sejtem, valaha te is voltál "egy hozzászólásos" fórumozó...
fura, ha valaki nem panaszkodik, hanem a jó élményeit szeretné megosztani? Lehet éppen ezért enm írnak sokan, csak olvasnak.
Egyetértek azzal is, hogy ha panasz van, azzal is kell foglalkozni, abból is lehet tanulni, de mi a baj azzal, ha valaki tényleg jól érzi magát, és szeretné egy kicsit pozitívabb irányba terelni a társalgást...
Remélem, mint "két hozzászólásos" fórumozó most már "megbízhatóbbnak tűnök"
Egyébként nem hiszem, hogy engem bíztak volna meg a verginai múzeum reklámozásával...
Nem tudom elhinni a Salamon Katával kapcsolatos kommenteket!
A két legjobb idegenvezető minden szempontból: Toló- Bihari Ági, Sarti- Salamon Kata!
Most indul a mandula?
Nem bírtam ki, hogy ne írjak.
Tolóban Ági rendben van! Katával mi Neos Marmarason találkoztunk de párszor kiverte a biztosítékot. Átkerült Sartira de minden nap átjött a régi utasokkal bratyizni és megbeszélni hogy az új lány nem jó, semmit nem tud. Aztán olvastuk egy facebook fórumon hogy aláírás gyűjtés , hozzák vissza meg egyebek. Írta valaki hogy ezeknek orgazmusa van Katától. Egyik fő szóló és pártolója aki akkor épp nem ment el a Meteorákhoz de tervezi jövőre Zakynthosról( !!!! ) arról írt hogy nem is érdemes N.M.-ra utazni ha nincs ott a Kata. Most két hetet töltött ott és a Feri az Isten. Olvasva a fórumot és Facebook csoport bejegyzéseit a Feri és neje valóban szuper! Minden jót nekik! És van élet Kata után! Sartin meg úgy látom van elégedetlenség Katának köszönhetően. Ha valakinek elege volt és már másként áll a munkájához, ideje váltani!
Sziasztok!
Mi nemsokára indulunk Sartira a Grandtourssal és érdeklődve olvasom ezt a fórumot illetve a grandos fórumot Salamon Katával kapcsolatban, ugyanis visszajelzésükben ő van megemlítve idegenvezetőnek. Előre féljünk vagy próbáljunk meg aranyos fejet vágni, hátha belopjuk magunkat a szívébe és akkor nem lesz gond?!? )
Ő fogad Titeket, elköszön ha jöttök haza, elmondja a fak. program lehetőségeket, ahová szeretnétek elmenni befizettek és ennyi a kapcsolat vele. Sarti nem nagy hely ha béreltek autót és úgy jöttök mentek a környéken, még ennyi se. Azt mondták hogy ami helyeket ajánl kajálni, azokat kell elkerülni és igazuk volt. Ahol a legtöbb görög van oda kell beülni. Amiről Bagaméri írt az előbb azt én is olvastam a facebookon egy N.M. csoport ami egy S.K. Fan klub lett tavaly. Most nem igazán olvastam már hogy sírnak S.K. után. A G.T. egy megbízható, korrekt iroda és a saját kedvtelésemre utazom velük évek óta, ha tehetem évente kétszer is és nem fügüggök az i.vezetőn. Szóval menjetek bátran és érezzétek jól magatokat.
Tudom, hogy már valaki írta, de nem találom, bocsánat érte!
Hol tudunk motorcsónakot bérelni, mert arra emlékszem, hogy jogosítványt nem kérnek. Korfun már béreltünk, fantasztikus volt, mindenkinek csak ajánlani tudom!
Szia Borus.
Motorcsónakot 65 euró+40 euró üzemanyag áron tudsz bérelni. Nem kell hozzá semmilyen papír. (vizijártassági) A foci pályánál lemész a partra, onnan egy kicsit balra van. Nem lehet eltéveszteni. A 897. oldalon van egy kép a kölcsönzőről.