Szia Marikati!
Idézem Atosz két oldallal ezelőtti hozzászólását, ami tartalmazza a kérdéses információkat:
"Hello!
Mi mindig utazási irodával jártunk Görögországban.Kefalóniába az Imperátor Travellel voltunk és ezt ajánlom nektek is.Minden szempontból csak jót írhatok róluk! Ez nagy szó! Legalábbis ezidáig...
Mi mindig 2 hétre mentünk,egy kivételével, az első még drachmás korfui utunk volt 1 hetes, Benitsesbe.Igaz a másodikba is drachmával fizettünk 2000-ben.Különben Svoronátába volt a kefai apartmanunk az Ammes-ben.Jó kiinduló pontok?Argostoli a főváros v.Lassi mellette,de én ajánlom még Porost,Samit,Fiskardót lenn délen Skalat v.Kateliost.
Szia Kónyu!
Mi tavaly szeptemberben nyaraltunk Kefalónián, méghozzá délen- Porosban, ami Skalától kb. 12km-re található. A kornyék ez idoben már nagyon nyugis és varázslatos volt. Skala és Poros foleg az angol,német és cseh/szlovák turisták kedvenc célpontja, magyarokba errefelé ritkán botlik az ember..mi azt hiszem egyszer sem:-) Skala kedves kis udulohely, rengeteg étteremmel, bárral és uzletecskével, bár ezek nem egy utcán vagy téren találhatók, hanem úgy ossze-vissza a városkában.Az árak picivel magasabbak mint Lassi és Svoronata kornyékén. Beszéltunk egy házaspárral, akik Skalában a Porto Skala szállodában laktak és ok mondták, hogy hiányolták az igazi gorog tengerparti sétányt. Skalából indulnak kirándulóhajók Zakyntosz szigetére. Tengerpartja szinte végtelen hosszú és homokos, de szerintem Kefán vannak sokkal szebb partok is:-) Skala és Poros kozott csodálatosan csipkés a tengerpart, a vizet és a partot érdekes sziklaképzodmények tarkítják, amelyet mindenképp érdemes megcsodálni.
Poros nagyon nyuzsgo és kedves hely teli tavernával, uzlettel, cukrászdával és bárral és ami fontos hangulatos tengerparti sétánnyal:-) Szerintem érdekesebb városka mint Skala. Az árak a tavernákban nagyon barátságosak voltak, mi például minden este ugyanabban a tavernában vacsiztunk, és fizettunk 15 eurót, ami tartalmazott:
1db hatalmas tál gorogsalit és hozzá foghagymás sajtos pirított kenyeret
2db foételt - minden este más
2 db desszertet - minden este természetes más
1l bort
Hú,de éhes lettem:-)
Porosból indulnak a kompok a szárazfoldi Kilinibe. Tengerpartja szintén hosszú, de nem homokos inkább apró/nagyobb kavicsos. Szeptemberben az volt a jó, hogy alig volt ember a parton, maximálisan kikapcsolódhattunk, relaxáltunk...semmi zaj..csak a végtelen gorog nyugalom ......
Atosz!
A hagyományos kis hegyi falvak engem is érdekelnének...
Az az igazság,hogy a legmagasabb hegység a Jón-szigeteken az Enos,/1628/de ezen falvak vagy kis települések nincsenek.Egy darabig föltudtam menni kocsival,bár földutak voltak és rossz minőségűek.Nem szerettem volna kipufogó dob nélkül,vagy alváz sérülésekkel visszamenni, mert derága lett volna a buli a kölcsönzővel,visszafordultam.Viszont a spéci kefaloniai fenyők nagyon szépen borítják az egész hegységet.Hegylábnál viszont sok kis aranyos település van a déli részen ez közel van Skalahoz,Katelioshoz,de még Poroshoz is.Egy két hely:Arginia,Platies,Valsamata ami nem messze van St.Gerassimoshoz.
Amit a múltkor elfelejtettem megkérdezni, hogy a vadregényes hegyi utak, szerpentinek, meredek sziklafalak mellett van korlát vagy bármi? A választ sejtem, de azért erősítsd meg, kérlek.
Tudod, még mindig az autós téma...
Erre én is válaszolhatok szerinted? nagyon nem emlékszem ilyesmire de ettől függetlenül nem kell fééélniiiii!!!!! gondolom nem 200-al száguldoznátok, mint az üldözős filmekben, egyik oldalról a másikra semmi pánik!!
Szia Atosz!
Nincs mit, csak emlékeztem rá, hogy a napokban olvastam éppen tőled erről és gondoltam segítek, ha már olvastam a kérdést. Bár úgy láttam, te is szívesen válaszolgatsz itt a felmerülő kérdésekre.
Kati! Elnézést kérek, hogy elgépeltem a nevedet. Ez az egész napos számítógép előtt ülés átka...
Kefalónia tényleg nagyon szép a képek alapján, szívesen megnézném én is élőben.
D.
Természetesen nagyon sok helyen van,de mint Andi is írja ilyen ismeretlen helyeken senki nem játszhat Sennát és az "új" Lőrince Lajos nyelvezete szerint nem kell "parázni" és menetközben paráználkodni... Mint írtam már neked a pilótának az utat kell figyelni javarészt, a táj szépségeit pedig megállás után.Vannak erre szép helyeken parkírozási lehetőségek és ott aztán lehet fotózni is.Nekem a nejem volt a mitfárerem, ő nézte a térképet,bemondta a dógokat ha kellett, én pedig az úttal foglalkoztam.Görögországban így ment le több ezer km. És hála itt vagyunk és újra megtenném ha tehetném.