Amikor kiválasztottuk a motort és a férjem átadta a jogsit, az első az volt, hogy megkereste a kölcsönzős a megfelelő kategóriát. A konkrét motor kiválasztása előtt a férjem is kipróbálhatott egy párat.
Térképen nem tűnik messze a Pillangóg völgye és a Hét forrás Falirakihoz. Gondolom mocival azt is meg lehet közelíteni gond nélkül! Ne meg persze Rodosz is jó csak 15 km!
Ian | #147930 | 2010-08-06 14:24:02 | Válasz a #147926. hsz-ra
A Pillangók völgye már a meredekebb részen van, ehhez jó motor kell...
A Hétforrás annyira nem vészes, Rodosz várost pedig viszonylag sík terepen tudjátok megközelíteni. Gondolom amit írtál, hogy 15 km az a Falirakitól való távolságot jelenti...
Mi a sumát kóstoltuk, amikor a szigetkörúton voltunk. Egész jó volt, de messze van attól, amit mi pálinkának nevezünk. Ezt Siennában ittuk és vettünk is belőle. Ezen kívül kóstoltuk még Empónában a rodoszi bort, az is jó volt egynek. Ebből a gyárban, ahol kóstoltuk szintén lehet vásárolni.
Az a gáz, hogy nem nagyon merek haza hozni, mert a repülőn szétdobált táskákban tuti, hogy összetörne, még ha törülközőbe tekereném akkor is! Max ha finom, akkor a szálláson eliszogatott menyisséget beszerezzük! ))))
Látom ti tavaly Pargaban voltatok, mi jövőre készülünk oda. Majd érdeklődöm e témában nálad!
Ian | #148024 | 2010-08-07 14:21:39 | Válasz a #148009. hsz-ra
Ezeket kóstoljátok meg kint-->Sör-bor-édesség
Egy-két üveg bor jól becsomagolva a nagyméretű és kemény bőröndben szinte biztos, hogy túléli a hazautat. Egy tipp: a reptéren a duty free-ben is tudsz vásárolni és azt simán felviheted a gépre. Akár 2-3 szatyort is
BB
Az üveg csomagban simán szállítható, szerezzetek be olyan pukkantgathatós műanyag csomagolót. Nem tudom a nevét. Gyakran utazom repülőn, mindig hozok viszek bort, mézet stb, soha nincs semmi gond. Pukkangatós műanyag, ruhák közé betéve, főleg nyaraláskor úgyis tele van a bőrönd, nem lesz gond.
Szia!
Most akadtam rá erre a fórumra és láttam, hogy a Telhinis-ben szálltatok meg idén.
Ebben a Hotelban dolgozik a barátom (3 hete már a vőlegényem). Mondtam neki, hogy ha megy magyar vendég, akkor kérdezgesse a repjegyről, mert utolsó pillanatig kivártam a vétellel, mert alig volt akcióban.
Lehet egyik este pont Téged hallottalak? (skype-oltunk) Akkor kérdezte az egyik magyar pártól, hogy hogyan jöttek Rodoszra?! És akkor aranyosan a magyar hölgy önkéntelenül kérdezte a párjától, hogy "hogyan is mondják ezt angolul?!"
Mondtam neki, hogy kápráztasson el Titeket a magyar nyelvtudásával (kb. 20 szó), de nem merte.
Végül én 56e-ért tudtam venni charter repjegyet. Megyek szeptember elején is, akkorra pedig sikerült megcsípnem 30e-ért.
Rodosz varázslatos sziget, terveink szerint legkésőbb jövő tavasszal kiköltözöm.