Mediterrán tombola
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 92 93 94 ... 125 126 127   >
Üzenet
  Rebus | #236637 Üzenet | 2016-01-17 07:48:17 |
Szia Edica! Nem zárunk ki semmit! icon_biggrin.gif
  Edica11 | #236688 Üzenet | 2016-01-20 14:49:19 |
Tombola befizetve:)Már csak várni kell.
  Rebus | #236690 Üzenet | 2016-01-20 16:18:32 |
Sziasztok! Tombola befizetve Július 4.-i hétre. icon_biggrin.gif
  Lililuca | #236693 Üzenet | 2016-01-20 19:26:45 |
Valaki gondolkozik buszos tombolán vagy volt már busszal tombolával?Mi gondolkozunk rajta.Egy 3és egy 5éves gyerekkel mennénk csak tartok tőle,hogy ha szigetet kapunk nagyon hosszú lenne nekik az út....Ment már valaki kisgyerekkel?
  Edica11 | #236696 Üzenet | 2016-01-20 21:20:38 |
Júni 13 ra fizetett be valaki?icon_smile.gif
  Petraboo | #236779 Üzenet | 2016-01-25 19:07:52 |
Sziasztok! Mi is befizettük a tombolát, augusztus 1.-i indulással, repcsi+apartman. Korfut és Bulgáriát zártuk ki idén, mert Korfun már voltunk többször, Bulgáriát meg csak azért, mert 2-t lehet kizárni egy összegért, és mást most nagyon nem akartunk. Szívesen visszamennénk Krétára és Kefalóniára is. Úgyhogy visszaszámlálás indul!
  Edica11 | #236791 Üzenet | 2016-01-25 21:37:34 |
Korfut meg Zakhyntost sokan kapták tavaly?
  Gombi67 | #236809 Üzenet | 2016-01-26 21:08:14 |
Sziasztok, új vagyok itt. icon_smile.gif Idén először próbálkozunk tombolázni. Petraboo, Kefalónián is tombolával voltál? Mi repcsi+szálloda kombináción gondolkodunk. Van annak jelentősége, hogy valaki előbb fizeti be az összeget? (netán jobb helyet vagy szállodát kap?). Mi a tapasztalat?
  -törölt nick 10391 | #236810 Üzenet | 2016-01-26 23:16:22 |
Sziasztok!

A topik indulása óta néha beleolvasok az itteni kommentfolyamba, habár már rég önállósodtam. Nem szeretnék senkit győzködni, mindössze közös gondolkodásra, a számok, valamint olyan fogalmak, mint ár-érték arány, vagy racionalitás feletti töprengésre invitálnám a fórum lakóit. Jelezném, hogy tökéletesen tisztában vagyok a mediterrán tombola, mint utazási forma lényegével. icon_smile.gif Legtöbbször az volt itt megemlítve, hogy igazán megéri ezt a módozatot választani, hiszen a legjobb ár-érték arányú lehetőség. Ha, és csak az utazási irodák kínálatát nézzük, akkor ez még helytálló is lehet, noha egyáltalán nem általános érvényű megállapítás. Nos, játszottam egy picit a számokkal, s ezt szeretném itt közzé tenni, ha megengeditek.icon_smile.gif Gyorsan megnéztem, hogy a repülős tombola utalványával közelítőleg megegyező összegért, mit lehetne egyénileg szervezni Krétán, Santorinin, és 1, nem épp „mainstream” szigeten, a mai árakon, öt weboldal segítségével. Utóbbiak itt a hellasz.hu más bugyraiban is fellelhetők, így ez a „tudás” bárki számára elérhető. S hangsúlyozom, hogy ezek aktuális, nem pedig, kis odafigyeléssel elérhető, optimális árak, amelyekkel, jóval kedvezőbb eredményt kapunk. Javaslom, hogy ezekkel is játsszunk, kalkuláljunk egy picit! icon_smile.gif A feladott poggyászra és a transzferre többféle lehetőség, variáció adódik, ezért többnyire nem részleteztem ezeket. Viszont esetükben is tervezhetünk ésszerűen és költséghatékonyan, s máris versenyképes ár az eredmény. A légkondicionálás árát a szobaár mindig tartalmazza, nem extra díjas szolgáltatás. Valamint a szállások a feltüntetett időpontig ingyenesen, egy kattintással lemondhatók. A forintosításnál az MNB mai hivatalos EUR/HUF devizaárfolyamát használtam: 312,65.

Referenciának az Ibusz kínálatából a krétai Manias apartmant választottam. Egyrészt mert ide tavaly sorsoltak, másrészt az egyik legolcsóbb, harmadrészt csodás kontrasztot képez majd…icon_smile.gif Íme: KATT
Az apartman first minute ára a 07.17-24. időpontra fejenként 135.293 Ft, a teljes ár pedig kb. 159.000 Ft; csak a majdani összehasonlítás végett.
Íme, a kalkulációm eredménye, másodikként feltüntetve az optimálisan elérhető árat is:

Kréta: 07.15-22. Utazás: Wizz Air (Heraklion). Jegyár: 41.175 Ft, csomag nélkül.

Szállások és ár: Link 71.971 Ft és Link 84.946 Ft

(Ajánlott krétai autókölcsönzők a Kréta fórum 474. oldalán; ugyanott buszmenetrend, útvonal és jegyár is elérhető. Az itt szereplő Stalis és Mires esetében 3,80, illetve 6 €/fő irányonként a jegy ára.)

Santorini: 07.18-25. Utazás: Aegean Airlines, Ryanair, athéni átszállással, 56.074 Ft. (Kb. 45.000 Ft lenne az optimális jegyár.)

Link 110.710 Ft/99.714 Ft és Link 116.177 Ft/105.185 Ft ...Mégis csak Santorini...icon_smile.gif

Sifnos: 07.11-20. 10 nap/9 éj. Utazás: Ryanair (Athén), 36.968 Ft.(Kb. 26.000 Ft lenne az optimális jegyár.) Komp: 56 €/fő/retúr. Az alábbi összegek 2 tranzit éjszakát is tartalmaznak a pireuszi kikötőnél, valamint a reptéri busz díját (5 €/fő/irány). Szállás Pireuszban: Link

Link 111.848 Ft/100.880 Ft és Link 119.978 Ft/109.009 Ft ...Mégis csak 10 nap, és Sifnos...icon_smile.gif

Említettem, hogy a fenti szállás jelenleg 15% diszkonttal foglalható, illetve szóba került a teljes ár is. Itt lenne néhány példa arra, hogy hasonló összegekért jelenleg mit érhetnénk el az irodákat kiiktatva, néhány kiklád szigeten. Aktuálisan és optimálisan. Milos, Sifnos és Folegandros esetében 10 napos utat kell érteni.

Milos: Link 126.626 Ft/115.731 Ft, Folegandros: Link 116.161 Ft/105.257 Ft, Santorini: Link 143.616 Ft/132.542 Ft és Link 154.559 Ft/143.485 Ft, valamint Sifnos: Link 144.207 Ft/133.239 Ft.

…Vagy egy hosszabb tartózkodást kedvezőbb szobaáras szállásokon.icon_smile.gif

Itt lennének a szóban forgó desztinációk, ha esetleg nem lennének ismerősek:

Link

A végső konklúziót pedig a fenti számokból máris levonhatjuk: azt állítani, hogy a tombolával árban és értékben versenyezni nem lehet, nos, az egyszerűen nem felel meg a valóságnak. Hozzátéve azt is, hogy a döntést nonszensz módon, teljesen kiengedve a saját kezünkből, kitesszük magunkat annak a kockázatnak-és esetleg a borítékolható csalódásnak-, hogy bizony, nem azt kapjuk a pénzünkért, amire vágyunk. Holott kaphatnánk szinte, és akár ugyanakkora összegért a preferenciáinknak megfelelő, és az iroda által kínáltnál jóval magasabb, akár exkluzív értéket is. Talán valami hasonlót, talán a racionalitás hiányát szerették volna jóindulattal jelezni, a korábban néha betérő, hozzám hasonló szkeptikus huhogók is… icon_smile.gif

Anikó
  Simacsek1 | #236812 Üzenet | 2016-01-27 08:41:25 |
Teljesen igaza van Anikónak a tombolával kapcsolatban.Mi is évek óta saját szervezésben oldjuk meg a nyaralást,és bizony jelentős összegeket lehet spórolni még a Mediterrán Tombolával szemben is egy négytagú család esetében is.Véleményem szerint ezt azon embereknek tetszik,kik nem mernek egyénileg utazni,és rá bízzák magukat különböző irodák által szervezett utakra,áthárítva ezzel az esetleges utazással kapcsolatos problémákat!Pedig higgyétek el,egyénileg szervezett nyaralás,olcsóbb,jobb és nagyon szabad! icon_biggrin.gif Csak az idei saját példám:Augusztus első felében,Zakyntos-Kefalonia-Lefkada(sziget túra)3*4 nap(12 éjszaka+oda vissza1-1tranzit szállás.Szállás+autó+komp=14 éjj 440000ft/110000/fő!
  Pordanniki | #236813 Üzenet | 2016-01-27 09:32:14 | Válasz a #236810. hozzászólásra Előzmény #236810
Szia Anikó!

Köszönjük, hogy levezetted az egyéni utazás költségeit...részben egyet értek...de van amiben nem teljesen...
A katalógus árakkal összehasonlítva helytálló lehet amit írtál, de mondjuk egy tombolás (apartman+repülő) kombinációt nézve kevésbé.
A tombolánál ez a kombináció 85 ezer Ft/fő főszezonban.
A Wizz Air retúr repjegy amit Te is írtál 41.175 Ft csomagok nélkül. Mivel kevesen indulnak el egy kis övtáskával nyaralni, itt hozzá érdemes számolni vagy a nagyobb kézipoggyász díját, ami a wizznél pluszban fizetős, vagy akár egy 23 kg-os feladott poggyász díját, ami retúr 20 ezer/fő pluszban.
Így csomagokkal a repjegy kb. 61 ezer/fő áron lenne.

A szállások ára nagyon változó...amit néztél, az olcsóbb kategória 35 ezer/fő...de itt is elgondolkodik az ember, hogy valóban ez megfelelő lenne...vagy inkább választ egy jobbat picit drágábban.

Az egyéni utazásnál igénybe kell venni transzfert is, ami szintén plusz költség.
Ha Heraklion környezetében szeretne megszállni az ember, akár busszal is tud utazni, de ha Nyugat-Krétára vagy éppen délre készül...érdemesebb autót bérelni, ennek díja főszezonban, teljes biztosítással 35-40 euro/nap. Kb. 8-10 ezer Ft/nap.

Így számolva a 61 ezer repjegy + olcsóbb szállás 35 ezer + transzfer 10 ezer, összesen 106 ezer Ft/fő.
Hozzá kell számolni az időt is, amit az ember a megszervezésével tölt, főleg ha valaki nem annyira gyakorlott ilyesmiben. icon_smile.gif
Sőt valakit éppen a nyelvtudás hiánya tart vissza attól, hogy egyénileg szervezze meg nyaralását.
Egy irodás útnál pedig a kinti asszisztencia biztonság érzetet adhat, hogy probléma esetén van kihez fordulni.

Szerintem mindenkinek mérlegelnie kell a lehetőségeit, ez szerint dönteni.
Általánosítani itt sem lehet. A tombolánál a kedvező ár mellett egy kényelmes utazási formát választ az ember, kockáztatva esetleg azt, hogy nem éppen kedvenc helyre utazik.
Van akinek ez az előnyös, van akinek az, ha biztosra megy, tudja mit választ, és veszi a fáradtságot, időt, hogy ezt meg is szervezze felelősséggel.
Mi utaztunk már a világ másik felére egyéni szervezéssel, de tombolával is...mindkettőnek meg van az előnye és hátránya is.
  Rollo | #236816 Üzenet | 2016-01-27 10:28:21 | Válasz a #236813. hozzászólásra Előzmény #236813
na de várj. a repjegyre denesa egy középárat számolt. például én idén júliusra 13 ezerért vettem wizz retúrjegyet, csomag nélkül. most ha ehhez veszel csomagot, még mindig a 41 ezres ár alatt leszel messze. ráadásul denesa a wizz sztenderd jegyárát számolta, nem a dc-s árat, pedig az már két fő retúr esetén is megéri, tehát teljes jegyárat megvenni nem is érdemes.

az apartmannál az alapkategória kiválasztása szerintem nagyon helyénvaló, hiszen a tombolánál is azok kerülnek terítékre többnyire. szóval, ez inkább újabb érv a maszekutazás mellett, hogy ott pontosan olyan szálláson szállhatsz meg, ami ideális a számodra, nem pedig eltesznek valahová, ami vagy bejön vagy sem.

az autóbérlés idekerülését nem értem. az talán benne van a tombolás árban? mert ha nincs, akkor az egy olyan költség, ami mindenféle utazási forma esetén jelentkezik, nem tartozik igazán ide most (de azért akkor már: az egyhetes, előre intézett autóbérlés ára kb. összevethető a 'szokásos', irodán keresztüli vagy hamarjában a helyszínen intézett három napos autóbérlés plusz a transzfer költségével...)

abban viszont igazad van, hogy természetesen mindenkinek abszolút joga így utazni! de egyrészt attól még matematikailag igaz lesz, hogy nem annyira megérős ez a cucc, mint az sokan gondolják, nem beszélve ha hozzávesszük azt, mi mindenről kell lemondania cserébe az illetőnek.
és én állítom, hogy ha azt az energiát, amit sokan sok hónapon át abba beletesznek, hogy közösen aggódnak azon, hogy mi lesz a nyáron, magára az utazásra fordítanák, akkor egy anyagiakban minimum összevethető, de pontosan az igényeikhez szabott nyaralást is összehozhatnának - vagyis nem több energiával, hanem pontosan ugyanannyival (ez utóbbi gondolat egyben referálás arra, hogy na de mennyi idő megszervezni ezt; hát nem több, mint amennyit csak itt a fórumon eltöltenek a fél év alatt...).

de persze, még ezzel együtt is oké, hogy valaki szívesen lemond a fentiekről. csak akkor tényleg szívesen tegye. mert ha valaki bele- beleolvas ebbe a topikba, akkor azt látja, sokan ezt úgy képzelik, hogy ők úgy fizetnének kevesebbet, hogy ebben nekik semmiféle rizikójuk ne legyen. és ha valami nem tetszős a végén, akkor rendre megy a hőzöngés, hogy mit képzel az iroda. hát szerintem meg ők mit képzelnek...

és még címszavakban:

- irodai lét biztonságot ad: egyrészt itt nem a saját szervezés propagálásról van elsősorban szó (ha jól értettem), hanem azon belül konkrétan arról, a tombola mennyire éri meg anyagilag, ha úgy egyébként egy nyaralásnál alapvető, konkrétan a legalapvetőbb fontosságú döntéseket adjuk ki a kezünkből. másrészt, azért a magyar irodák története nem éppen egy sikertörténet, rájuk alapozni, bennük biztonságot látni szerintem bátorság. nagyobb, mint saját szervezésben kötni egy jó utasbiztosítást, és autóbérlés esetén egy megfelelő autóbiztosítást.

- nyelvtudás: szállásfoglalás mehet magyarul több oldalon is. repjegyfoglalás szintén. kint így is, úgy is szokott az ember találkozni a magyarul ritkán beszélő tulajjal, valahogy megoldódik a dolog, az eseteket túlnyomó többségében azt gondolom idvez nélkül. az autóbérléshez kell az angol, az igaz. nyilván ezért is tudják lehúzni az utasokat a drága ajánlatokkal a telepített segítők...

egyébként, a magánszervezésre se születik az ember, mindenki elkezdi valahol, valamikor. icon_smile.gif és azért nem egy magasröptű dolog az, amibe ne lehetne könnyen belejönni.
és ki tudja, talán pont egy ilyen denesa-féle összefoglaló lesz egy lökés valakinek, hogy elgondolkozzon, nem volna-e érdemes az utazásra 'félretett' energiát és időt máshogyan eltölteni...
  Pordanniki | #236817 Üzenet | 2016-01-27 10:53:40 | Idézet innen: #236816
rollo írta:
na de várj. a repjegyre denesa egy középárat számolt. például én idén júliusra 13 ezerért vettem wizz retúrjegyet, csomag nélkül. most ha ehhez veszel csomagot, még mindig a 41 ezres ár alatt leszel messze. ráadásul denesa a wizz sztenderd jegyárát számolta, nem a dc-s árat, pedig az már két fő retúr esetén is megéri, tehát teljes jegyárat megvenni nem is érdemes.

Erre reagálva csak annyit írnék, hogy igen középáron számoltuk a repjegyet, dc-s kedvezmény, akciók és minden egyéb bónusz nélkül, de a tombolánál is a legmagasabb áron számoltam, ott is lehet már 85 ezer helyett, 65 ezer/ fő áron is utazni.

az apartmannál az alapkategória kiválasztása szerintem nagyon helyénvaló, hiszen a tombolánál is azok kerülnek terítékre többnyire. szóval, ez inkább újabb érv a maszekutazás mellett, hogy ott pontosan olyan szálláson szállhatsz meg, ami ideális a számodra, nem pedig eltesznek valahová, ami vagy bejön vagy sem.

az autóbérlés idekerülését nem értem. az talán benne van a tombolás árban? mert ha nincs, akkor az egy olyan költség, ami mindenféle utazási forma esetén jelentkezik, nem tartozik igazán ide most (de azért akkor már: az egyhetes, előre intézett autóbérlés ára kb. összevethető a 'szokásos', irodán keresztüli vagy hamarjában a helyszínen intézett három napos autóbérlés plusz a transzfer költségével...)

Az autóbérlést transzfer lehetőségként írtam, mivel valahogyan el is kell jutni a szállásra a repülőtérről és nem minden esetben oldható meg busszal. A tombolánál a transzfer is benne van az árban.

abban viszont igazad van, hogy természetesen mindenkinek abszolút joga így utazni! de egyrészt attól még matematikailag igaz lesz, hogy nem annyira megérős ez a cucc, mint az sokan gondolják, nem beszélve ha hozzávesszük azt, mi mindenről kell lemondania cserébe az illetőnek.
és én állítom, hogy ha azt az energiát, amit sokan sok hónapon át abba beletesznek, hogy közösen aggódnak azon, hogy mi lesz a nyáron, magára az utazásra fordítanák, akkor egy anyagiakban minimum összevethető, de pontosan az igényeikhez szabott nyaralást is összehozhatnának - vagyis nem több energiával, hanem pontosan ugyanannyival (ez utóbbi gondolat egyben referálás arra, hogy na de mennyi idő megszervezni ezt; hát nem több, mint amennyit csak itt a fórumon eltöltenek a fél év alatt...).

de persze, még ezzel együtt is oké, hogy valaki szívesen lemond a fentiekről. csak akkor tényleg szívesen tegye. mert ha valaki bele- beleolvas ebbe a topikba, akkor azt látja, sokan ezt úgy képzelik, hogy ők úgy fizetnének kevesebbet, hogy ebben nekik semmiféle rizikójuk ne legyen. és ha valami nem tetszős a végén, akkor rendre megy a hőzöngés, hogy mit képzel az iroda. hát szerintem meg ők mit képzelnek...

és még címszavakban:

- irodai lét biztonságot ad: egyrészt itt nem a saját szervezés propagálásról van elsősorban szó (ha jól értettem), hanem azon belül konkrétan arról, a tombola mennyire éri meg anyagilag, ha úgy egyébként egy nyaralásnál alapvető, konkrétan a legalapvetőbb fontosságú döntéseket adjuk ki a kezünkből. másrészt, azért a magyar irodák története nem éppen egy sikertörténet, rájuk alapozni, bennük biztonságot látni szerintem bátorság. nagyobb, mint saját szervezésben kötni egy jó utasbiztosítást, és autóbérlés esetén egy megfelelő autóbiztosítást.

Egyébként ez légitársaságra is igaz, a Wizz Airnél is fordult már elő, hogy túlfoglalás volt és hiába volt érvényes jegye az utasnak, nem tudott elutazni az adott járattal.

- nyelvtudás: szállásfoglalás mehet magyarul több oldalon is. repjegyfoglalás szintén. kint így is, úgy is szokott az ember találkozni a magyarul ritkán beszélő tulajjal, valahogy megoldódik a dolog, az eseteket túlnyomó többségében azt gondolom idvez nélkül. az autóbérléshez kell az angol, az igaz. nyilván ezért is tudják lehúzni az utasokat a drága ajánlatokkal a telepített segítők...
  Rollo | #236820 Üzenet | 2016-01-27 11:07:15 | Válasz a #236817. hozzászólásra Előzmény #236817
akkor úgy veszem, hogy minden másban osztod amit írtam. szerintem ez nem rossz arány. icon_smile.gif

annyit hozzáteszek azért, hogy az overbooking a wizz airnél és a gyenge, lehúzós, semmire se jó telepített idegenvezetők és főleg a csődbe ment, kifejezetten nagynak számító irodák aránya, és így ezeknek az esélye hát nagyon de nagyon de nagyon nem említhető egy szinten. előbbi mint a fehér holló, nyaralójáratnál az esélye erősen konvergál a nullához. de ez már teljesen félreviszi a témát.
  Pontikos | #236821 Üzenet | 2016-01-27 11:20:23 |
Egyébként szerintem viszonylag egyszerű képlet: a tombola árban megérheti katalógusárakhoz mérten (mondjuk, ha hozzáveszünk a first minute és egyéb kedvezményeket, nem biztos), ezért választja szívesen, aki nem akar magánszervezni. Így ráadásul még döntéskényszer sincs, hogy hová utazzunk? icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif (A magán vagy iroda kérdéskört most nem piszkálnám.) Ellenben, ami tényleg rémes évről évre, amikor valaki befizet tombolára, aztán megy a nyafi, hogy vajon ő hová megy, és ki hová megy, és ő miért oda megy, és miért olyan a szállás, és miért akkor megy a repülő, és...stb. Meg kéne tanulni csöndesen viselni a következményeket és levonni a következtetéseket, ha a döntést önként és dalolva kiadjuk a kezünkből.
(Én életemben egyszer, még az ősidőkben vállaltam joker apartmant - amennyibe került, a legrosszabbra is felkészültem, aztán semmi bajom nem volt vele. Tény, hogy zuhanyzásnál a víz kifolyt a fürdőajtó alatt, de őszintén szólva ezért még akkor sem reklamáltam volna, ha többet fizetek érte, mert nekem az ilyen totál nem oszt, nem szoroz.)
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 92 93 94 ... 125 126 127   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu