Pár friss info: Vasárnap hajnalban indultunk, ez jó választásnak bizonyult. 2.30-kor indultunk Hatvan tól 16 km távolságról. M3-M31-M5 útvonalon. Röszkén pár perc várakozás volt. Nagyon gyér forgalom volt egész úton. Rendőrrel Szerbiában csak a határ és Feketic között találkoztunk kettővel, de csak aludtak a kocsiban. Ezen kívül sehol, Macedóniában sem. Mindkét országban kártyával fizettem az autópályadíjakat. A bankos infók alapján forintban: Szerbiában: 860, 630, 1902, 495. Macedóniában: 244, 291, 243. Katerinitől pár km-re volt a tranzitszállásunk. Itt már kp.fizettem az autópályát: 1.20, 2.20. 14.15-re érkeztünk. 1101km volt az út.
Hétfőn Elafonisosra mentünk tovább. Útvonalunk: Lamia, Larissa, nem mentem át most Athénon, hanem Thiva-Mandra útvonalon át a hegyek között. Ez egy nagyon szép és izgalmas rész. Korinthosi csatornánál álltunk meg ebédelni. Eddig az autópályadíjak: 2, 2, 1,4, 4, 3.50, 1.65, 3.9, 3.95, 2.10, 1.80,. Innentől Tripoli, Spárta útvonalon tovább: 2.50, 2.40. Forgalom alig volt ezen a napon is. Délután elindultak vissza a tengerpartról a görögök, szembe n már sűrűsödtek. Komp Elafonisosra 1 autó, 3 személy: 13.30. Görögországban délebbre olcsóbb az üzemanyag. Van már gázolaj 1. 30-ért, de a Tripoli autópályán 1.4.
Alapjában teljesen jogos amit írsz, bár eredetileg előre betervezett alvásról volt szó. Ha valaki készül rá, akkor célszerű egy pár helyet előre kinézni, ami alkalmas rá, és azok közül választva megállni.
Az viszont nagyon igaz, hogy talán a legnagyobb gond az, amikor nem ismeri fel valaki azt az állapotot, amikor már hamarosan nem lesz ura magának. Sajnos még az sem igaz, hogy a rutinos éjszakázóknak könnyebb lenne (mert ugye jó néhány kamionos történetet hallottunk).
A másik veszélyes állapot, amikor felismeri a kimerültséget, de nem tesz valamit ellene (ablak le, kávé, pörgős zene, beszélgetés, sofőrcsere kinek-kinek lehetősége szerint), hanem abban bízik, hogy kibírja a következő pihenőig.
A lényeg: ha nem megy a teljes összpontosítás, akkor először a fentiek valamelyike, és/vagy az első alkalmas helyen azonnal megállni és kiszállni/cserélni/aludni! Bárhol állsz meg kevésbé veszélyes, mint elaludni!
Én elég sokat éjszakázom, igaz leginkább számítógép mellett, és megesik, hogy arra kapom fel a fejem, hogy beragadt az utolsó betűűűűűűűű. Belegondolni is rossz, hogy mi lenne a kocsiban ebből. Szerencsére a vezetés közel sem álmosít annyira éjszaka, mint a meló!
Sancho nem lesz semmi gond, nem vagy te egy elveszett gyerek ! Szerintem hagyatkozz magadra, lehet, hogy jobb , ha a szüleid csak élvezik az utat Mutass meg nekik mindent, élvezd a görög nyarat ! Ha megjöttél, várjuk a beszámolót .
Nagyon szépen köszönöm Bízom benne, hogy szó szerint nem leszek elveszett gyerek Nagyon sok segítséget kaptam, picit a terelések és lezárások miatt félek, de majd ott kiderül mi is van. Ha nagyon nagy gond lenne van GPS-em, de sokak tanácsára nem fogom használni, hanem a táblákat lesem, illetve próbálok emlékezni az itt olvasottakra Még egyszer nagyon szépen köszönöm Anyuékkal majd megyünk mindenfelé, aztán igyekszem beszámolni mi is történt
mi több évig busszal mentünk,macedoniát simán mindig átaludtam,aztán következö évben nekilodultunk kocsival térképek és GPS nélkül Nei Porinak,csodák csodájára simán odataláltunk,a terelések visszavisznek a föutra,az ut meg szinte egyenes,nem fogsz eltévedni hisz eddig se tévedtél el nagyon
Valóban eddig nem tévedtem el, mert én is busszal voltam Zakynthos viszont tudna mesélni, amikor alig találtunk vissza a sötétben Laganasba Ráadásul ott karamboloztunk is De azért bizakodom, hogy majd ügyes leszek
Megérkeztem Sartiba, minden simán ment, ugyanúgy történt minden ahogy elmondtátok, illetve Szekeres István beszámolójában van Tényleg felesleges volt aggódni Köszönöm még egyszer mindenkinek a segítségeket
Igazad van! Manapság egy észak görögországi út "csak" a távolságban különbözik egy vidék - Budapest úttól. Hiszen végig "egyenesen kell menni" az E75 úton, aztán mar ott is vagyunk. Talán csak az uticél közvetlen közelében kell figyelni. A nagy problémát egyébként a gps okozza, mert sajnos nagyon sokan elfelejtették az általános iskolai első osztályos tanulmányaikat. Az "olvasást"! Végig ki van táblázva az út! Na meg persze a felkészülésről is megfeledkeznek kezdve az okmányokról, abiztosításon keresztűl az autó felkészítésén át az utvonal megtervezéséig.
Mi mindig a városon keresztül megyünk.
Nem kerülő, és hacsak nincs koccanás, vagy felújítás a városban, elég gyorsan át lehet érni.
Mintha a Hungária krt. autópálya lenne.