Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 93 94 95 ... 1324 1325 1326   >
Üzenet
  Jox | #38633 Üzenet | 2007-07-29 14:29:33 | Válasz a #38626. hsz-ra
Ki van táblázva minden.
Katerininél menj le az autópályáról és ott a környéken van Paralia és OB is.
  Marianna | #38637 Üzenet | 2007-07-29 14:44:51 | Válasz a #38633. hsz-ra Előzmény #38633
Joxnak üzenem ,hogy KÖSZÖNÖM icon_exclaim.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
  Fefe5255 | #38638 Üzenet | 2007-07-29 14:55:39 | Válasz a #38623. hsz-ra Előzmény #38623
Katerininél az autópályáról lehajtva, jól ki van táblázva Parália, a körforgalom után tábla OB felé lehajtás jobbra.
Ha ezt elvéted menj nyugodtan Paráliára,és a lámpa elõtt jobbra külön sáv OB-re, kb. 3 km. a tengerparton. Jó utat!
  Yager01 | #38639 Üzenet | 2007-07-29 15:50:00 |
Lassan indulunk! icon_smile.gif
  Timi75 | #38692 Üzenet | 2007-07-29 21:14:09 |
Sziasztok!

Ma értünk haza Görögországból!
Odafelé a Macedón határon másfél órát vártunk,mire átmentünk a határon.Visszafelé csak a Görög határon vártunk fél órát,mert csak egy kapu volt nyitva(hiába eu, nem eu).
  Petros | #38762 Üzenet | 2007-07-30 10:25:40 |
Kali mera!

Nagy szívfájdalmamra tegnap hazaérkeztem icon_cry.gif icon_cry.gif icon_cry.gif
Isteni 16 nap volt icon_wink.gif ! Rengeteg élményem, észrevételem, tanácsom van, rengeteg friss infóval icon_exclaim.gif
Van kb 2500 fotóm is, majd a javából összeállítok egy "hellaszos" albumra valót icon_razz.gif !

Szép napot mondenkinek!

Jaszu: Petros
  Busaianiko | #38775 Üzenet | 2007-07-30 11:05:43 | Válasz a #38762. hsz-ra Előzmény #38762
Szia Petros! Már vissza is értél? Ilyen gyorsan eltelt ez a 16 nap? El sem hiszem! Olyan, mintha most indultál volna! Gondolom neked még gyorsabban telt, ha jól érezted magad!?
Várom a fotókat, és az autós infókat, mert mi is azzal kelünk útra! Bár már sok mindent megtudtam innen!
Merre jártál, és miket láttál? Remélem megosztod velünk az élményeidet?! icon_biggrin.gif
  Petros | #38778 Üzenet | 2007-07-30 11:15:15 | Re:
busaianiko írta:
Szia Petros! Már vissza is értél? Ilyen gyorsan eltelt ez a 16 nap? El sem hiszem! Olyan, mintha most indultál volna! Gondolom neked még gyorsabban telt, ha jól érezted magad!?
Várom a fotókat, és az autós infókat, mert mi is azzal kelünk útra! Bár már sok mindent megtudtam innen!
Merre jártál, és miket láttál? Remélem megosztod velünk az élményeidet?! icon_biggrin.gif

Szia!
Persze hogy megosztom, ez természetes icon_wink.gif
Igen, sajnos elég kevés volt még ez is icon_cry.gif

Sajnos az örömömbe egy kis "üröm" is került, mivel Athénban kirántottam a pénztárcám és pár órával késõbb jött a banktól az üzenet, hogy sikertelen terhelés... Na persze nyomban letiltás (4 kártya!!!) le is ellenõrizték, kettõrõl akartak 2-200 eur-t leszedni, de persze a PIN kód hibás volt (azt a afejemben tartom) Így végül is a rosszból a lehetõ legjobban jöttem ki. volt még benne pár csekk igazolószelvény, 200 forint és kb 10-12 eur... De a hülye ember miért nem vigyáz... icon_redface.gif

Szóval Thesszalonikitõl Athénig nyaraltunk. Makrigialoson és Athén-Sounio-ban voltak a szállásaink. Aztán Edessa, Saloniki, Meteorák, Olimposz, Korintosz, Akropolisz, Parlament, Pella, Dion, Veria...

Majd részletezem is icon_lol.gif

Ha van valami konkrét kérdés, akkor elõre is felteheted icon_smile.gif
  Busaianiko | #38792 Üzenet | 2007-07-30 12:18:53 | Válasz a #38778. hsz-ra Előzmény #38778
Köszi Petros! Hát ilyen "élmények" senkinek nem hiányoznak!!! De az útvonalad nagyon érdekes. Gyönyörûszép lehetett!! Remélem már neki is estél a beszámoló írásának!? icon_biggrin.gif

Úgy látom az útvonal csak Veriáig közös velünk, mert mi Pargára tartunk. Szerencsére voltak már elõttünk arrafelé autóval, akiktõl sok hasznos infót kaptunk!
Ami érdekelhet esetleg, hiszen minden frissz infó jól jön, az az szerb, macedón utak. Voltak-e rendõrök, mennyire kell vigyázni? Most olvastam, hogy már nem annyira a szerbeknél kell vigyázni, hanem a macedónoknál! Mi a helyzet a kéregetõkkel? Voltak-e rossz tapasztalataid velük?
Mi szeretnénk dínárt váltani, érdemes-e, vagy az euró is kifizetõdõ? Ilyesmik mindig érdekelnek, hiszen ezek változhatnak napról, napra!
Macedóniában még mindig csak két kapu üzemel?
És, ami nagyon idegesít most minket, az erdõtüzek? Lehet észrevenni a valamit a közlekedésben emiatt? Vannak elterelések, vagy lehet menni a szokott útvonalon?
Köszi elõre is!! icon_biggrin.gif
  Petros | #38806 Üzenet | 2007-07-30 13:33:50 | Válasz a #38792. hsz-ra Előzmény #38792
A beszámoló és a többi még csak a fejemben van, tegnap este értünk haza, én vezettem végig, ma meg meló... szóval most olyan vagyok, mint az a mosott... icon_lol.gif

Akkor kezdjük:

A határokon csak euroról váltanak, 1EUR=80 szerb dínár, 10 EUR=600 macedón dénár. Mi 100 €-t váltottunk a szerbeknél 400-400-1050-240 a maradékot eltankoltuk, Macedónia: 10 €-t váltottunk, 50 és 60 dénár a két kapu, itt is eltankoltuk viszafelé a maradékot (nem centiztük ki a váltást az esetleges rendõri dolgok miatt), de Szerbiában hivatalosan is ki van írva euróban is minden kapunál, ami szinte egy az egyben annyi, mint dínárban, tehát rajtatok múlik. Viszont találkoztunk magyar társakkal, akik a macedon oldalon egy másik bódéban váltottak, õk csak 550-et kaptak!!!!

Rendõrök:

Hát Macedóniában talán egyet, ha láttam...
Szerbiában rendeteget, sok helyen mérnek és járõröznek is, sok mindenkit meg is állítottak, engem viszot egyszer sem...
Jó tanács és az egyik FÕ ÉSZREVÉTELEM:Millió honfitársunk húzott el mellettem, akár 120-140-el is!!! Ne csodálkozzon és szidkolózzon senki a rendõrökre! Én mint írtam tök egyedül vezettem le is és vissza is. Fáradt is voltam, meleg is volt, hosszú is volt, de mindig be tudtam tartani a sebességhatárokat és így is 12 óra alatt megjártam Thesszaloniki-Röszkét 2 nagy, 3 kisebb pihenõvel + Duty free shoppozás 3/4 óra és a Röszekei határ MAGYAR KAPUJÁNÁL 1 óra töszörgéssel. Másik két határ max 15-20 perc volt... oda is és vissza is. Bár kifele kikaptuk Röszkénél a török invázió kezdetét icon_sad.gif
A Szerbeknél arra kell nagyon vigyázni, hogy a lehajtóknál (felüljáróknál) mindenhol lekorlátoz és ott mindig mérnek szinte!!!
Szóval, ha a sebességet betartjátok - és ezt más is írta a fórumba - nem valószínû, hogy gondok lesznek a rendõrökkel!
Ami viszont érdekes volt, ahogy Thesszáliában mentünk a Meteorákhoz, rengeteg görög rendör mért sebességet!!! Vagy 5 helyen is!!!

Koldusok:

A macedon határnál és a kapuknál is próbálkoztak... ajtó lereteszel, ablak felteker! Én így oldottam meg, illetve még csak rájuk sem néztem. Mögöttünk egy más országbeli megszívta!!! Valamit adott egynek, aztán vagy - nem túlzok - vagy 15-en csüngtek a kocsin és behajoltak az ablakon. Le kellett állnia, nem tudott megmozdulni sem!

Erdõtüzek:

A görög tévében egyik nap a Peloponiszoszt mutatták, 5 helyen volt iszonyat tûz! 3 héttel ezelõtt állítólag az Akropoliszt sem nyitották ki a tüzek miatt. Mi szerencsére csak a nyomokat láttuk ahogy kicsit átmentünk Korintosznál. Viszont hazafele Szerbiábban több helyen égett az út menti bozótos és néhol az erdõk közepébõl látszottak füstök... Szóval aktuális a téma, de erre nem lehet alapozni, hisz kiszámíthatatlan.

Hú!!! Most hirttelen ennyi! Dolgozom is egy kicsit icon_smile.gif de elég nehéz visszaráródni icon_redface.gif
  Lora | #38823 Üzenet | 2007-07-30 14:48:22 |
Szia Petros !

Macedóniába nem lehet euróval fizetni a kapuknál, vagy mindenképpen kell váltani dénárt ?

Köszönöm
  Jox | #38825 Üzenet | 2007-07-30 14:51:59 | Válasz a #38823. hsz-ra Előzmény #38823
https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?p=166#166
  Petros | #38837 Üzenet | 2007-07-30 15:38:18 |
Lora írta:
Szia Petros !

Macedóniába nem lehet euróval fizetni a kapuknál, vagy mindenképpen kell váltani dénárt ?

Köszönöm

Macedoniában is lehet euroval fizetni, de ott nem tudom mennyi a difi. Ott nincs kiírva, így ott mond egy összeget. A dínáros táblázat pedig egyértelmû és korrekt.
  Busaianiko | #38884 Üzenet | 2007-07-30 20:49:29 | Válasz a #38806. hsz-ra Előzmény #38806
Petros! Nagyon szépen köszönöm a sok friss információt! Kimásoltam a páromnak is, hogy ha hazajön átolvashassa! Nagyjából így tervezzük mi is a pénzváltásokat, tavaly is így csináltuk! De ez helyzetfüggõ, majd kiderül!
Kicsit félek a kéregetõktõl, de remélem nem lesz gondunk velük!?
A sebességkorlátozásokról mi is így gondolkodunk, hogy érdemes betartani és akkor szerintem ok nélkül nem fognak megállítani. Ha mégis, akkor sem lehet nagy gond belõle, ha szabályosan mentünk!!! icon_biggrin.gif

Tudom, hogy az erdõtûz most van, és remélem egy pár nap múlva már nem lesz, dehát a mostani idõjárás kiszámíthatatlan, és félünk azért kicsit, emiatt voltunk kíváncsiak!
Reménykedünk, hogy már abbamarad ez a hõség, hiszen szörnyû látványnak is az a gyönyörû táj, ahogy ég!!

Köszi még egyszer, most már várom a beszámolódat és a fotókat!!! icon_biggrin.gif
  Cingi | #38890 Üzenet | 2007-07-30 20:56:31 | Válasz a #38778. hsz-ra Előzmény #38778
Szia Petros!

Csak azt szeretném Tõled kérdezni, hogy szerinted a hét mely napján érdemes a meteórákat felkeresni? Tehát mikor látogatható a legtöbb kolostor,esetleg mikor van kevesebb látogató. Bár ez gondolom nem valószínû hogy kevesebben lennének. Ha ezekben a kérdésekben esetleg tudnál segíteni nagyon hálás lennék. Elõre is köszi!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 93 94 95 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu