Kedves Decca! Nagyon jó, hogy ezt írod! Különben jól letartóztattak volna a határon minket
Még jó, hogy rákérdeztem. Azt nem tudod véletlenül, hogy Görögországba is csak ennyit lehet bevinni? 2 éve még semmi gondot nem jelentett 200 szál cigit behozni fejenként saját használatra. De most már ezzel is megnehezítették az ember dolgát itthon.
2-án jöttünk haza és nagyon megvoltam elégedve. A határátkelők közül a macedón-szerb volt egy kicsit zsúfolt, 10 kocsi volt előttem, de 10 perc alatt elengedtek. Az útépítés szerbiában folytatódik, de különösebb forgalom korlátozás nem volt, igaz se kamionok, se kőszállítók nem voltak nagy számban az úton. Görög vámos nem is volt, a macedónnal megegyeztem a turista bagázsban, ugyanúgy a fiatal szerb is jóvá hagyta. Gyakorlatilag 8 határon jöttem át és a csomagtartót sem nyitottam ki.
Idén már jó párszor megjártam az utat, de nekem csak a magyar vámos nézte meg a csomagtartót, de ő sem turkált. Igaz nagy mennyiségben nem viszek és nem hozok tiltott árut ( cigaretta, alkohol), a vámmentes boltba be se megyek, mert az nem olyan minőség, mint a görög italok.
Szia 2002 !
Ugyanazok az elterelések vannak, mint 1 hónappal ezelőtt. Lefele nézve Vranje-i lejáró előtt az a kb. 8 km, amikor el kell hagyni a régi utat és egy szervíz út szerüségen meg kell látogatni két falut. A lefele tartóknak kicsit nehézkes lehetett, mert sok volt a kamion és egyáltalán sokan voltak az úton. Jól ki van táblázva, szerintem éjszaka is jól látható. Sajnos ez véleményem szerint egész nyáron így lesz. Jó lenne tévedni.........
Szerbiában 80 km + Belgrád, Macedóniában kb. 30 Km. Ezek sem nagyon mennek be lakott területre, csak egy pár település szélén. Viszonylag jól lehet haladni, amíg utol nem érsz egy buszt, vagy teherautót, mert előzni viszonylag ritkán lehet.