Szerbiában - a fizetőkapukkal ellentétben- hivatalosan nem lehet euróval fizetni, ezért nincs is kiírva. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy az általam látogatott kutaknál nem volt kiírva. Az euró elfogadása a kutas biznisze, tehát a váltás az általa bemondott árfolyamon történik. Erősen javaslom a kártyás fizetést, de ha mégis euróval akarsz fizetni, akkor előre meg kell állapodni az árfolyamban, és csak akkor tankolni, ha megfelel. Ha nem tetszik (és van még a tankban), akkor próbálkozol a következő kútnál.
3-4 e. Forint a poroltó és évekig nyugton vagy tőle. Külhonban lehet hogy nem kell, de ha a rendőr kéri akkor legyen az autóban. Egyébként kisebb háztartási tűznél is jó lehet ha itthon felviszed a lakásba.
Szerbiában és Görögországban tudom hogy érdemes és lehet is bankkártyával fizetni az autópálya kapuknál. Makedóniában is? Vagy inkább érdemes váltani a szerb makedón határon 10€-ért makedón denárt? Ha valakinek van erről tapasztalata, azt megköszönöm.
Macedóniában a határon tök fölösleges váltani, ha csak az autópályát akarod kp-val fizetni. Az elő kapunál adsz egy papír 5€-t, és annyit kapsz vissza denárban, hogy az elég lesz a következő 2 kapura oda-vissza. Hazafelé az utolsó kapunál újabb 5€... Ha minden évben mentek Görögországba, akkor ez tökéletes. Ha nem, akkor az utolsó kapunál kártya.
Vagy vagy mindenhol kártya.
Szerbiában még mindig az tartom a legjobbnak, hogy előre pontosan kiszámolt fém €-t készítek ki az aprós rekeszbe, belenyomom a kapus kezébe és már mehetek is. Lehet, hogy picit drágább, mint a kártya, de én nem szeretek itthon sem kis összegeket kártyával fizetni.
Ezt az opel kadett témát én se értettem:) Kadett semmiképpen nem lehet. Ha meg tényleg kadett, akkor alsó hangon is legalább 20 éves. Devizaszámla nem kell, a ban automatikusan intézi. De már előttem válaszoltak. Szép napot mindenkinek.
Kérdésem lenne, hogy volt-e már valaki Poligios-on vagy Polygyos-on kocsival Sartiból? Ez a Halkidiki félsziget fővárosa elvileg. Ide akarunk elmenni, csak érdekelne, hogy érdemes-e, van-e látnivaló meg ilyenek. Elvileg van egy óvárosi része is.
Köszi fiúk a segítséget utánanézek...
Akkor most mit alkalmazzak még a zöld kártya mellé?
Ha valami bajunk lesz az úton nagyon sok kp. kell
ha nincsen megfelelő + biztosítás nem?
Kiválasztod melyik biztosítót részesíted előnyben, ha valami kétséges akkor beütöd a gugliba az adott biztosítót és kidobja az elérhetőségét. Téged nem fog felhívni a biztosító...