A biztosító nem fog téged felhívni, hiszen nem is tudja hogy érdeklődsz iránta. Válaszd ki egy biztosítás közvetítő honlapon a neked szimpi biztosítást, és nyugodtan online módon kösd meg, majd nyomtasd ki a kötvényt.
Szia,
A biztosító abban az esetben fog téged felhívni, ha valami teljesen másféle "kedvező" biztosítást akar rád tukmálni, munkaidőben két percben. A biztósítót neked kell megkeresni személyesen, vagy a neten, a neten kötött biztosítást online fizetheted bankkártyával, és e--mailben elküldik a kötvényt, amit neked kell magadnak kinyomtatni. Mi tavaly kötöttünk "assistance" biztosítást is a kocsira, ami egy évre kb 12.000,-Ft volt. Szerintem az megéri, mert elég sok káreseményt, pl. kocsi haza szállítás (ne kelljen) lefed.
Jó utat mindenkinek, és problémamentes közlekedést!!!
üdv
Eduso
Csodálatos módon a legtöbb cég honlapján van "Rólunk", vagy "Kapcsolat" vagy hasonló feliratú felület, amire rákattintva előjönnek a cég adatai, pld. a telefonszáma.
A belinkelt alkusz cég esetében így néz ki
Ha konkrétan egy biztosítóra vagy kíváncsi, akkor a biztosító saját weboldalán (ha nem tudod, akkor google segít) kell keresni, pld. Allianz
Itt lesz az a telefonszám, amit neked kell felhívni, ha kérdezni akarsz.
A zöldkártya mellé csak utasbiztosítás Kell (mert kérhetik), minimum azokra a napokra, amikor átutaztok Szerbián és Macedónián (oda és vissza). A Görögországban töltött időre pedig célszerű kötni.
Szerintem csak olyan autóval célszerű útnak indulni (az autó korától függetlenül), ami nagy biztonsággal kibírja az utat. Ha ilyen az öregecske autótok, akkor el lehet vele indulni biztosítás nélkül is, de nem árt alaposan átnézetni előtte, és némi pénzmaggal több az útra, a váratlan eseményekre felkészülve. Esetleg egy itthoni olcsó tréleres telefonszámát is be lehet szerezni végső esetre.
Egy nem üzembiztos autóval akkor sem indulnék el, ha lehet rá assistance-ot kötni, mert kinek hiányzik a tortúra a javítás körül.
Köszi fiúk a segítséget utánanézek...
Akkor most mit alkalmazzak még a zöld kártya mellé?
Ha valami bajunk lesz az úton nagyon sok kp. kell
ha nincsen megfelelő + biztosítás nem?
Lehet kötni 15éves autóra is assistance-t például itt 10-szer voltunk autóval ezalatt saját autónkkal még nem volt gond apróbb hibákat kivéve, de utastársaknál igen tavaly előtt Kefallónián egy 6éves Fordnál vízpumpa szállt el, a szigeten közlekedve közvetlen előttünk egy másik magyar utastárs ütközött egy teherautóval csodával határos módon megúszta egy felni cserével régebben Zakynthoson egy magyar autós szintén ütközött egy göröggel lökhárítót kellett műanyagoshoz vinni ill. fényezni ott szerencséje volt a görög volt a hibás és "megoldotta"
Szóval vannak ilyen kalandok én biztosítás nélkül nem mennék ki, annyira nem lehet "átvizsgálni" az autót hogy egy több ezer km-es út alatt ne történhessen műszaki hiba + a baleset is benne van a pakliban
Köszönöm a hasznos tippeket
Igazából eddig soha nemvolt gondom ebből
mivel mindenhova busszal mentünk, most megyünk idén először
autóval. Egyébként érdekes volt olvasnom,hogy a Görögök az EUB-t nem
nagyon preferálják. Tavaly előtt Zakynthosra ilyet kötöttünk, igaz akkor nem volt
semmi eü.probléma 4 éve Korfura meg az Atlasszal mentünk, akkor alányomat megycsipte
egy óriás méretű darázs Kassiopiban és kb. 2-szeresére bedagadt az alkarja..
Elmentünk dokihoz és az orvosi ellátásért nem kellet fizetnünk csak a gyógyszerekért amit kiváltottunk de azt itthon számla ellenében kifizette az Atlasz....
4 éve Korfura meg az Atlasszal mentünk, akkor alányomat megycsipte
egy óriás méretű darázs Kassiopiban és kb. 2-szeresére bedagadt az alkarja..
Elmentünk dokihoz és az orvosi ellátásért nem kellet fizetnünk csak a gyógyszerekért amit kiváltottunk de azt itthon számla ellenében kifizette az Atlasz....
Ez az EUB-nál most úgy működik, hogy ha megtörtént a baj akkor miután elmentetek az orvoshoz, utána ők felhívnak, és a vezérkar kitalálja megbeszélik hogy állják-e a további kezelést, vagy sem.. ha olyan a kedvük akkor tőlük meg is dögölhetsz
Mi két évvel ezelőtt Sartiban nyaraltunk és a Posta biztosítónál kötöttünk biztosítást. Megérkezéskor a telepített idegenvezetőknek (Grandtours) nem nagyon tetszett, de ez volt. Sajnos a lányom egy sziget meghódításakor szétvágta a talpát és orvoshoz kellett vinni, aki ellátta és kezelte. Semmilyen problémánk nem volt, nekünk is csak a gyógyszert kellett ott kifizetni, amit itthon a számla ellenében visszautaltak. Bár az is igaz, hogy az idegenvezető maximálisan segített, jött velünk az orvoshoz. Idén is a Posta biztosítónál fogok kötni - kedden 10% kedvezménnyel.
"Lehet kötni 15éves autóra is assistance-t például itt "
Azt írják, 15éves korig.
Az én értelmezésemben a 15éves korig az azt jelenti, hogy a 15évesre már nem lehet.
Szia Triznyak!
Jól értelmezted ha betöltötte a 15 évet sajnos már nem lehet. Mi is rendszeresen járunk görögbe és úgy érezzük biztonságba magunkat ha a " napellenzőhöz " van téve egy olyan assistance szerződés amin ott van az éjjel- nappal hívható ( a vonal végén is magyarul beszélő ) telefon szám. Én ezt úgy oldottam meg, hogy az allianznál kötöttem felelősségbiztosítást és ott találtam kiegészítő bizt. assistance 24-et aminél nem volt életkor kitétel és még jóval olcsóbb is 3360 Ft (korábban netrisk angyal+ volt kb10000 Ft) és ugyan azt nyújtja ez is. De lehet, hogy a te biztosítódnál is van ilyen érdeklődd meg.
Azt szeretném még tőletek kérdezni,hogy hogy lehet egymás után felsorolni az utazások időpontját évszámmal ellátva amiket a profil képek alatt látunk fórumtársainknál, nálam is mutatja de csak az indulás kezdetét és az ott töltött napok számát.???
Lehetséges,hogy csak beszámolóval érvényesek a nyaralási felsorolások!?
Aztán néztem az üzemanyagárat, hát Görög o.-ban brutál drága most az üzemanyag
Nekünk ugye gázolajra van szükségünk de az is 512.-/ L
Mecedóniában 353.- és Szerbiában 413.-
Ti itt Euroban fizettek vagy éppen az adott
ország pénznemével?-vagy bankkártyával?
Aztán néztem az üzemanyagárat, hát Görög o.-ban brutál drága most az üzemanyag
Nekünk ugye gázolajra van szükségünk de az is 512.-/ L
Mecedóniában 353.- és Szerbiában 413.-
Valamit elnéztél a görög gázolaj olcsóbb mint nálunk kb:400ft üzemanyagárak
Triznyak:
igen 14éves kor a felső határ, de a balogimi által leírt módon meglehet "oldani"
Hali, egy hete jöttünk meg Athénból. A legolcsóbb diesel 1.39 , a legdrágább 1.49 eur volt amit láttunk
Macedoniában mindenhol egyforma árakat láttunk. Ahogy Szerbiában is kb. A minőséggel nem volt sehol gondunk.