Idén a görög sörök közül csak Verginat, Hellast és Mythost láttam. Ebbõl a Vergina a legolcsóbb, de a Mythos a legjobb. Fõleg, ha az étteremben lefagyasztott pohárban szolgálják fel
Az én párom se nagy sörivó....ritkán egy kis pohár, az "édesebb" sörökbõl...viszont így több marad nekem
1. Görögországban iható a csapvíz, kivétel (állítólag) Stavrosban. Mivel az ásványvíz boltaban várásolva 6 db-os kiszerelésben nagyon olcsó (azt hiszem 2-3 euro között), így akár ihatsz azt is. Mi néha lefagyasztottunk sima vizet és azt vittük a kirándulásokra.
2. Az árnyékra több megoldás is van. Vagy "bérelsz" napernyõt, nyugágyat, vagy veszel kint ernyõt, vagy nem mész tûzõ napon, 11 és 4 között a partra. Mi a legutosót választottuk, már csak azért is mert napközben kirándultunk
5. Nei Poriban az élet nem állt le a szieszta ideje alatt, csak lelassult. A legtöbb bolt és étterem még ilyenkor is nyitva volt. Ha egész napos kirándulásokra mentek, akkor ez nem kérdés
" A szombati hazaindulásról"... A szemetet levinni, kulcsot kívülrõl a zárban hagyni....
Eddig azon voltam, hogy hû.. még milyen sok idõ van az indulásig!
Most már csak két hét van hátra az útig, de már azon vagyok, hogy jaj, ne rohanjon már az idõ ennyire, mert még el sem indultunk, de már mindjárt jöhetünk haza...
Szerintem az utolsó nap kikezdek egy rákkal, hátha súlyos sebeket szerzek, és akkor ott maradhatok... Majd a kórházból az ablakon át szimatolom a görög hon illatát.
Úgy kell majd betuszkolni a buszba... Nem akarok hazajönni!!!!! Ráadásul ahogy hazaértünk, már másnap mehetek dolgozni...
Nem gyõzök hálálkodni! Számolom azért!
A Meteorákkal kapcsolatban: A fedett karok azt jelenti, hogy hosszúujjú? Ott amúgy milyen az idõ? Sokkal hûvösebb van, hogy ilyen magasban van? Mert ki bírja ki hosszú nadrágban és hosszúujjú ingben a kánikulát...?
Rövid ujjúban lehet lenni a Meteoráknál, csak ujjatlanban nem. És nincs hûvös, egyáltalán nincs. Legalábbis amikor mi voltunk, dögmeleg volt. Igaz, mi hajnalban indultunk (Halkidikirõl mentünk) ,és pont a déli órákat töltöttük ott...
elég egy hosszabb rövidújjú, a lényeg, hogy a váll fedett legyen. Megoldható úgy is, hogy viszel egy kendõt, amit a válladra terítesz A szoknya, vagy nadrág javasolt, hogy könnyû, vékony anyagból legyen, lehetõség szerint fehér, ami nem szívja magába a meleget
A magasság különbség pár száz méter így nincs hidegebb...sõt, inkább melegebb van A legmagasabban, ha jól tudom, a Metamorphoseos kolostor van. A tengerszint felett 613 méterrel. Bár kint nagy lehet a hõség, de a kolostoron belül kellemesen hûvös van...a kinti hõmérséklethez képes, akár hidegnek is érezhetjük.
Mi is már tervezgetjük hova is írjam, hogy ne felejtsem itthon a gépet
Meg vettem néhány kazit a kamerába is Bár megígértem Lisának, hogy ha itthon felejtem akkor kint veszek egy gépet, hogy mindent meg tudjunk örökíteni
Majd mi is teszünk fel képeket ha megjöttünk